Programi za opterecivanje hardwera od kompa

poruka: 12
|
čitano: 1.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Dobra večer, sorry ak tema vec postoji. Ali ju nisam pronašao.

Ugl, prijatelju se svako malo gasio komp odnosno restarto, skinuo sam program WhoCrashed i program mi je rekao da je razlog restartanja problem u driverima, posto su mu Windowsi bili stari cca 2godine i bilo je razno raznih smeca u kompu odlucili smo napravit format diska, stavio sam mu gore Windows 8 PRO i mislili smo da smo rijesili problem ali i dalje ponekad se komp restarta, u WhoCrashed analizi non stop upucuje na isti problem, tipa : kernel. 

Googlali smo ali je ocigledno u hardweru, eh sad, posto nema love da ga nosi u servis dajte preporucite par besplatnih programa za testiranje komponenata, ili jos bolje da bude jedan program da testira sve komponente.

Ja sam mu testiro sa memtestom ram memoriju ali pisalo je da nema nikakvih greska, a nemrem se sjetit jos programa, pa ak ste voljni napiste tu par. 

Hvala, pozdrav!!

0 0 hvala 0
15 godina

HDTune i testiraj HDD da li ima bad sektore. Lako je moguće je da je i napajanje pri kraju života.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hd tune je samo za disk.., daj jos neki program..

A sto se tice napajanja, on je kupio gotovo računalo prije nekih cca 2god, sigurno je unutra neko od MS-a posto na samom kucistu pise MS. 

Neznam zbog cega bi  bilo napajanje nema niti graficku, ima na procu intergriranu. Tako da mu komp trosi u full loadu jako malo, stim da on samo surfa netom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 21:01 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Programi za opterecivanje hardwera od kompa
CrniVrag55 kaže...
 dajte preporucite par besplatnih programa za testiranje komponenata

OCCT, Prime95, FurMark, Memtest86..

Probaj zamijeniti napajanje ukoliko ti je dostupno zamjensko, isprobat ispravnost keksa memorije i samih utora na ploči.

Odvrti gore navedene programe, gledaj i prati.

Ne trebaš ništa silovati, dovoljno da te uputi u pravom smjeru.

Something witty.
13 godina
neaktivan
forzzuk kaže...
CrniVrag55 kaže...
 dajte preporucite par besplatnih programa za testiranje komponenata

OCCT, Prime95, FurMark, Memtest86..

Probaj zamijeniti napajanje ukoliko ti je dostupno zamjensko, isprobat ispravnost keksa memorije i samih utora na ploči.

Odvrti gore navedene programe, gledaj i prati.

Ne trebaš ništa silovati, dovoljno da te uputi u pravom smjeru.

E TO je to, nisam se mogao sjetit navedenih programa. Hvala ti, pozdrav..

14 godina
protjeran

furmark, unigine haven, passmark, prime 95, cinebench, 3d mark ...

Ponekad je čovjeka potrebno ubit da bi ga se uvjerilo da nije u pravu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

RAM memoriju možeš testirati sa MEMTEST86+, inače ovaj problem (kernel) koji si naveo najčešće upućuje na neispravnu RAM memoriju ili procesor.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

RAM memoriju možeš testirati sa MEMTEST86+, inače ovaj problem (kernel) koji si naveo najčešće upućuje na neispravnu RAM memoriju ili procesor.

Neznam vise kaj da radimo, danas smo pokrenuli OCCT program, i stisnuli smo na power supply, nakon samo 5sec slika se zacrnila, i windows je izbacio poruku da je problem sa driverima od graficke, (on ima intergriranu na procu- intel procesor) i restarta se kompjuter. Otidemo u whocrashed i pise da je problem u driverima, probamo instalirat novi driver te pokrenemo ponovno OCCT ali nista, opet se restarta, pokrenuli smo i prime 95 i pustili ga da skenira 10ak minuta proceosr i nista se ne dogada odnosno ne restarta se kompjuter. Mislim da je problem u hardweru odnosno hardwer njegov ne podrzava Windows 8.  Inace ima dual core, 2gb rama, neznam tocno, koju maticnu i proc. 

Jer na stranici od intela nema da se moze skinut driveri za Win 8 probali smo za Win 7 ali izbaci error. Ima tko kakav savijet?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 16:30 (CrniVrag55).
15 godina

Probaj instalirat Win 7 i provjeri opet da li problem ostaje, moguće da win 8 ima nekakvih problema sa kompatibilnosti sa računalom.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Probaj instalirat Win 7 i provjeri opet da li problem ostaje, moguće da win 8 ima nekakvih problema sa kompatibilnosti sa računalom.

Bude on vidio, ak ce mu se gasit svako malo, preporucio sam mu Windows 7 home premium i to je to.

16 godina
neaktivan

'najblolji' problem odnosno najmanje zlo bi vam bio sam OS.

Lako se prebaci na 7icu i rješi stvar, ako je do toga.

Bar nije pokvareni hardware u pitanju.

Ako to ne rješi stvar, još jednom testirati svaku komponentu pojedinačno.

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

'najblolji' problem odnosno najmanje zlo bi vam bio sam OS.

Lako se prebaci na 7icu i rješi stvar, ako je do toga.

Bar nije pokvareni hardware u pitanju.

Ako to ne rješi stvar, još jednom testirati svaku komponentu pojedinačno.

Istina kaj kazes, bolje softwer nego hardwer.  A bude vidio on, ja sam samo pomagac, hehe.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice