Proc na 100%

poruka: 17
|
čitano: 1.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Proc na 100%

pozz.. problem je kod frenda na lap, ugl nije nest posebno, proc je  Proc je amd E240.. ali je cijelo vrijeme na 100%.. usporio je i sve... sta bi moglo biti problem? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 17:29 (exer1234).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Proc na 100%

kao prvo udji u procese u task manageru i vidi sta vuce 100% 

pa dalje rijesavaj

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Proc na 100%

kaze da mu je poslije updatea windowsa to pocelo.. znaci ocito je skinio nest sto ne treba

0 0 hvala 0
14 godina
Proc na 100%

evo opet.. instalirali su novi win .. i opet kaze da je proc na 100% kad nista ne radi.. sta bi dalje moglo biti??

nesto u biosu mozda? :S 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Proc na 100%
Desni klik na taskbar, Task Manager, Processes, uslikaj i stavi tu.
14 godina
Wicked_Sick87 kaže...
Desni klik na taskbar, Task Manager, Processes, uslikaj i stavi tu.

kaze frend da nema nista sto zauzima 100% ...a ne kuzim..kako moze biti 100% a nema nista :S ... 

17 godina

Od te slike nema nikakve koristi,Nevinašce moraš kliknut na Show Processes from All Users tek onda možeš vidjet sve procese.Kaj se tiče čokljavog Windows Task Managera on je loš i nepregledan, za ubuduče koristite System Explorer(dolnji link) to je neusporedivo bolji i pregledniji alat za nadzor procesa i sveg ostalog na Windowsima.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

E sad kaj se tiče sporosti tog Laptopa, s obzirom da "AMD E-240 APU ima samo jednu CPU jezgru na 1.5ghz" tu leži sav problem sporosti laptopa.Jednostavno rečeno takav procesor je danas u 2014 godini preslab za neko ugodno korištenje kompa. Kratko i jasno jednojezgreni procesori na niskom radnom taktu=spori i šepavi Windowsi u praksi i to je to.

Ako koristite neki Antivirus na tom kompu, jednostavno ga deinstalirajte jer Antivirus če još dodatno opteretit takav slab procesor.Za kolko tolko sigurno surfanje na internetu, obavezno treba instalirat WOT u browser+AdblockPlus dodatak za neki browser.Današnje reklame na internetu troše puno procesorske snage, i kad imaš komp sa preslabim procesorom onda tokom surfanja razne reklame vrlo brzo zaguše takav slab procesor.{#}

https://www.mywot.com/

https://adblockplus.org

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
Proc na 100%

kaze da system idle koristi 100% ..a sad dal je to ok ili ne? :D

a gle. lap je bio kod jedne cure, win7 i koristila ga ok.... bilo je sve ok prvi dan kod njega.al taj lik ne zna koristit, i jednostavno ne znam sta je uradio. jel moze biti problem proc? evo pogledao je .kaze da je 68 temp u idle.. to je dosta previse?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 0:40 (exer1234).

0 0 hvala 0
17 godina
exer1234 kaže...

kaze da system idle koristi 100% ..a sad dal je to ok ili ne? :D

a gle. lap je bio kod jedne cure, win7 i koristila ga ok.... bilo je sve ok prvi dan kod njega.al taj lik ne zna koristit, i jednostavno ne znam sta je uradio. jel moze biti problem proc? evo pogledao je .kaze da je 68 temp u idle.. to je dosta previse?

System Idle Processes nemoj niti gledat, jer to uopče nije opterečenost procesora u praksi jednostavno na to zaboravi i nema problema.Vezano za procesor to sam več sve rekel, a kaj se tiče temperature procesora ona možda nije točna no ako je stvarno tolko visoka to je onda puno previše.Ako Laptop nije nikad očiščen iznutra vjerojatno je pun prašine, pa još ako ima loše rješeno hlađenje onda se pregrijava tako to ide.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 0:54 (rambox).
14 godina
Proc na 100%

pa ne znam .nikad nije ciscen sigurno. cura ga koristila.. ugl win 7 radilo je sve ok..fb. antivirus. more programa... al temp je previsoka.ocito proc onda opterecen i to je to... e sad.. ja necu to rastavljat. jel bi trebalo i pastu stavljat?

0 0 hvala 0
15 godina
exer1234 kaže...

pa ne znam .nikad nije ciscen sigurno. cura ga koristila.. ugl win 7 radilo je sve ok..fb. antivirus. more programa... al temp je previsoka.ocito proc onda opterecen i to je to... e sad.. ja necu to rastavljat. jel bi trebalo i pastu stavljat?

- Nosi to na servis, neka rastave laptop, očiste prašinu i zamjene termalnu pastu.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
14 godina
Proc na 100%

nije to moje. ugl ja sam liku nasao lap, od jedne cure.. i prodao mu.. tj otisao kod nje, odnio njemu, on dao pare, i ja odnio njoj.. ... i sad on ocekuje da mu ja to rijesim.... hhahaha.. tj valjda ocekuje da platim ciscenje... ma da

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Proc na 100%

odvedi laptop na servis, reci im da ociste ventilator, ispusu tipkovnicu, ugl. da ociste cijeli laptop iznutra i izvana i da promjene termalnu pastu na procesoru.

kad zavrse, donesi laptop kuci, skini program CCleaner (besplatan je) i s njim pocisti laptop (imas opciju registry, cleaner sve pokreni, svugdje stavi kvacicu (nemoj nesto ostaviti bez kvacice osim desktop shortcuts) i onda tako sve pocisti, i onda to isto napravi s advanced system care (isto je free), i defragmentiraj disk, i otidji u START, onda upisi RUN ili POKRENI, onda upisi %TEMP%, tamo sve pobrisi i upisi PREFETCH, tamo sve pobrisi, nadam se da sam pomogao.. nakon toga nam uslikaj temperature u programu SPECCY (on je takodjer besplatan)... :D zzzzzzz {#}

Pravi prijatelj se prepoznaje u nevoljama, a ne po tome što se s njime šeće po gradu. ;)

0 1 hvala 0
15 godina
Proc na 100%

trugati512

- Ovo "svugdje stavi kvacicu" nije baš pametno, mogao bi dobiti sustav koji neće bootati uopće, jer je CCleaner

obrisao nešto što sustavu treba, isto vrijedi za ASC, njega bolje ne koristiti uopće.

- Ako koristi već CCleaner, onda svakako ostaviti "default" postavke ili još bolje, ne koristiti ga, često je dovoljan

"disk cleanup" ugrađen u win OS, prema potrebi Malwarebytes free, Hitman pro, AdwCleaner i ako ima HDD,

onda i neki program za defragment diska, npr. Defraggler ili sl.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
trugati512 kaže...

odvedi laptop na servis, reci im da ociste ventilator, ispusu tipkovnicu, ugl. da ociste cijeli laptop iznutra i izvana i da promjene termalnu pastu na procesoru.

kad zavrse, donesi laptop kuci, skini program CCleaner (besplatan je) i s njim pocisti laptop (imas opciju registry, cleaner sve pokreni, svugdje stavi kvacicu (nemoj nesto ostaviti bez kvacice osim desktop shortcuts) i onda tako sve pocisti, i onda to isto napravi s advanced system care (isto je free), i defragmentiraj disk, i otidji u START, onda upisi RUN ili POKRENI, onda upisi %TEMP%, tamo sve pobrisi i upisi PREFETCH, tamo sve pobrisi, nadam se da sam pomogao.. nakon toga nam uslikaj temperature u programu SPECCY (on je takodjer besplatan)... :D zzzzzzz {#}

Od ovoga navedenog nista nema smisla raditi jer ako je nanovo dizan sistem jednostavno nema smisla,a PREFETCH pogotovo ne treba brisati,prvo treba znati cemu sluzi pa onda , jer on ti zapravo pamti koje aplikacije najcesce koristis te ubrzava njihovo pokretanje tako da..

Valentin17 kaže...

trugati512

- Ovo "svugdje stavi kvacicu" nije baš pametno, mogao bi dobiti sustav koji neće bootati uopće, jer je CCleaner

obrisao nešto što sustavu treba, isto vrijedi za ASC, njega bolje ne koristiti uopće.

- Ako koristi već CCleaner, onda svakako ostaviti "default" postavke ili još bolje, ne koristiti ga, često je dovoljan

"disk cleanup" ugrađen u win OS, prema potrebi Malwarebytes free, Hitman pro, AdwCleaner i ako ima HDD,

onda i neki program za defragment diska, npr. Defraggler ili sl.

Slazem sa sa ovim , mada odkad koristim CCleaner nikad nisam imao problema sa ciscenjem registryja, a uvijek obrisem sve,mada pregledam naravno uvijek sta je selektovano, razumijem se koliko toliko ,al kako god..

Semper Fidelis
15 godina
Deep kaže...

- Potpis na post. {#}

- Ovo za čišćenje prefetcha i da je sustav na novo instaliran mi je promaklo. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice