Evo imam dell optiplex gx270 s intelom P4 2.6 Ghz i kad ga uključim u napajanje nece da se upali ali daje znakove života, tj. kada stisnem tipku za uključivanje kratko se upali lampica i ventilator od napajanja napravi krug i onda sve stane.I tako ja vadim iz matične dio po dio i uključujem iznova, te kad sam izvadio procesor računalo se pokrene...a kad ga vratim sve opet na staro.... Sada dali je problem u procesoru ili u matičnoj ?!!! Ili nečemu trećem ? Jer kako sam načuo nebi baš procesor riknuo samo tako... Ako ima tko kakav savjet veoma je dobrodošao!!!
Problem s procesorom?! A šta reć...
- poruka: 19
- |
- čitano: 8.336
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I ja mislim da je napajanje...
Ali kad je procesor izvan funkcije ventilatori onda rade, i od napajanja i od procesora?
Mislim da nebi trebalo bit napajanje, tj.poprilično sam siguran jer sam ga testirao kratkim spojem i radi uredu.
Testirao si napajanje kratkim spojem . Ovo ide direkt u HoS.
e sad si me malo zbunio?
kad izvadiš procesor radi jer napajanje nije pod opterečejem, a to što ti se vetovi pokrenu pa ugase nije do procesora... ili je matična ošla ili napajanje
a ovo s kratkim spojem ti je fkt genijalno, stvarno je za HoS xD
Testirao si napajanje kratkim spojem . Ovo ide direkt u HoS.
da ima fora da se kratko spoje odredjene zice i provjeri dali napajanje radi.. (na 24pinskom konektoru od napajanja) -u njegovom slucaju 20 pinskom ako se nevaram..
istina, spoji se zelena i jedna crna i tako se pali napajanje kad je izvan kucista (tako sam barem ja to rjesavao).
napajanje.. sto cu ti reci? koju pm posluku ti porat?
Prespajanjem zelene i bilo koje crne žice možeš upaliti napajanje da vidiš radi li uopće, ali nema nikakvog opterećenja na njemu tako da nije korisno u ovom slučaju. Preporučam pokušati sa drugim napajanjem.
Nakon što se izgase ventilatori radi li išta drugo?
ma ne radi ništa onda.probat cu s drugim napajanjem ili cu navjerovatije odnit u servis pa neka oni skuže.ko ce se zafrkavat....
bio u servisu,matična ploča.....eto!
Cao svima Imam problem.Naime uzeo sam procesor Core 2 Duo e8500 3.16 ghz 6m 1333 fsb i stavio na plocu Asus P5N-E Sli koja ga podrzava ali nista nema startnog bip niti pali monitor.Dali je mozda procesor ne ispravan jer upravo sam stavio na plocu stari core 2 duo e4600 i radi sve kako treba.Probao sam cak i bateriju da izvadim sacekao sam malo pa vratio ali i dalje nista sa e8500 ni da bekne.Sta bi moglo biti???
Pusti stari procesor u kompu, skini biose za noviji procesor, instaliraj, i stavi novi proc.
Skinuo sam fajl samo mi recite dali moze da se fleshuje bios sa flash memorije i kako pripremiti flash memoriju za to???
Hvala sve radi kako treba.