Problem prilikom paljenja racunala

poruka: 14
|
čitano: 4.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naime, vec nekoliko dana mi se racunalo ne zeli upaliti iz prve. Kada ga upalim na dugmetu, kuciste cijelo radi, ali mi na monitoru ne boota windowse, samo mi blica ledica od monitora. Racunalo se na kraju upali tek nakon nekoliko nasilnih restartanja i gasenja, te se onda boota normalno.
Zna li netko u cemu je problem?

P.S. Nedavno formatirao Windowse, tako da do Windowsa sigurno nije 

[url=http://profile.xfire.com/bazenko][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/bazenko.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem prilikom paljenja racunala
Bazen21 kaže...

Naime, vec nekoliko dana mi se racunalo ne zeli upaliti iz prve. Kada ga upalim na dugmetu, kuciste cijelo radi, ali mi na monitoru ne boota windowse, samo mi blica ledica od monitora. Racunalo se na kraju upali tek nakon nekoliko nasilnih restartanja i gasenja, te se onda boota normalno.
Zna li netko u cemu je problem?

P.S. Nedavno formatirao Windowse, tako da do Windowsa sigurno nije 

Hmmm, moguće je svašta. Grafička, monitor? Preporučio bi ti da od kolege posudiš monitor i priključiš na svoj pc. Pokušaj i time ćeš monitor izostaviti iz priče jer ako sve OK prođe, tvoj monitor nešto šteka. Ako sve bude isto, monitor je OK, moraš grafičku provjeriti. E, sada da li je grafička na MBO ili je zasebna, nisi napisao.

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
15 godina
neaktivan

Pa neznam da je monitor, na njemu nisam nikakve smetnje ili nesto neobicno primijetio. Graficka je zasebna, HD 4670, neznam, stara je svega par mjeseci, nebi ni ona trebala bit u pitanju, jedino mozda da ocistim sutra kuciste kak spada, pa da onda vidimo kako i zasto {#}

[url=http://profile.xfire.com/bazenko][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/bazenko.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

SATA kabel probaj zamjenit. 

Trenutno najjednostavnije za provjerit, iako ovdje sumnjam da je do toga. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Provjeri RAM i izvadi CMOS bateriju (ostavi je par minuta izvađenu i isključi napon).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

izvadi ram, stavi jedan samo stick ako imaš dva i provjeri hoće li se događati. probaj isto s drugim. ako uspiješ dignut sustav testiraj ram memtestom

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Budem to sve ucinio kada se vratim iz skole, podignem ja sustav svaki puta, ali na tako neobican nacin, sto mislim da nebi tak trebalo bit hah :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja imam slican problem , u zadnje vrijeme kad želim upaliti računalo on se upali i za nekoliko sekundi se ugasi...Kad pricekam nekoliko sekundi opet se upali (tocnije dvije sekunde) dali je možda šarafic koji mi je opao u napajanje ostavio posljedice ?

Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vuk15 kaže...

Ja imam slican problem , u zadnje vrijeme kad želim upaliti računalo on se upali i za nekoliko sekundi se ugasi...Kad pricekam nekoliko sekundi opet se upali (tocnije dvije sekunde) dali je možda šarafic koji mi je opao u napajanje ostavio posljedice ?

Pa je.., raskopaj napajanje i izvadi vijak van, ako ne proradi mijenjaj napajanje. Vijak ti vjerovatno radi kratki spoj.

EDIT: Možeš probat izvadit napajanje izvan kućišta, probat ga malo protrest da vijak ispadne van, odmah kad ti je vijak upao unutar napajanja si ga trebao vadit van (ili trešnjom napajanja da ispadne van ili otvaranjem napajanja-pazi jel pod garancijom), računalo ni ne palit dok to ne riješiš, samo sad je pitanje jel došlo do oštećenja na napajanju ili još nečemu unutar kućišta, vidim da imaš dosta skupi stroj, pazi što radiš sa njim.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 20:40 (Valentin17).
13 godina
Valentin17 kaže...
Vuk15 kaže...

Pa je.., raskopaj napajanje i izvadi vijak van, ako ne proradi mijenjaj napajanje. Vijak ti vjerovatno radi kratki spoj.

EDIT: Možeš probat izvadit napajanje izvan kućišta, probat ga malo protrest da vijak ispadne van, odmah kad ti je vijak upao unutar napajanja si ga trebao vadit van (ili trešnjom napajanja da ispadne van ili otvaranjem napajanja-pazi jel pod garancijom), računalo ni ne palit dok to ne riješiš, samo sad je pitanje jel došlo do oštećenja na napajanju ili još nečemu unutar kućišta, vidim da imaš dosta skupi stroj, pazi što radiš sa njim.

Prvi put kad sam sastavio komp nisam ni čuo da je opao šaraf... kad sam spojio radilo je sve ali drugi dan sam premjestio kompjuter u drugu sobu kad sam ga nosio stepenicama čulo se kako je negdje šarafic u kucistu....Kad sam spojio nije bilo slike...Kasnije sam otvorio napajane i izvadio šarafic sad sve radi, kako treba. Jedino to paljenje ga muči ali normalno ne uvijek u zadnja tri dana mi se nije više dešavalo.

Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
15 godina
Vuk15 kaže...
Valentin17 kaže...
Vuk15 kaže...

Prvi put kad sam sastavio komp nisam ni čuo da je opao šaraf... kad sam spojio radilo je sve ali drugi dan sam premjestio kompjuter u drugu sobu kad sam ga nosio stepenicama čulo se kako je negdje šarafic u kucistu....Kad sam spojio nije bilo slike...Kasnije sam otvorio napajane i izvadio šarafic sad sve radi, kako treba. Jedino to paljenje ga muči ali normalno ne uvijek u zadnja tri dana mi se nije više dešavalo.

Ako se bude još događalo probaj posudit od nekoga napajanje pa probat, samo nemoj posuđivat neki šrot od napajanja.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 14:11 (Valentin17).
13 godina

Imam doma jedno Corsair CX500W pa budem s tim probao

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vuk15 kaže...

Imam doma jedno Corsair CX500W pa budem s tim probao

Svakako probaj.{#}

Valentin
13 godina

Samo da javim problem je bio u Windowsima. Dana stavio nove windowse i sad sve radi kako treba.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 19:41 (Vuk15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice