Problem sa paljenjem kompjutora, 4 beepa cujem

poruka: 16
|
čitano: 1.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Prije 2 dana sam kupio pc ovo je konf:

AMD FX-Series 6100 AM3

Asus m5A78L-M LX3

Cooler schyte katana 3

SanDisc U100 128GB SSD

Kingston 8gb 1866M DDE white

Asus R7260X-oc-2g5d

Xilence cooler 120mm

Ovo napajanje imam ved odavno chieftec 450w

Znaci instalirao sam windowse,drivere za maticnu,graficku i auto updates. Instalirao sam igru i normalno je radilo osim tu i tamo kad bi na netu otvorio facebook,9gag youtube i slicno par puta bi mi cjeli pc freeze i zblokirao da nista nemogu stisnut nego rucni restart. Nakon par sati poceo mi se black screen pojavljivat i neko vrijeme nista nebih vidio,pa sam googlo problem i vidio kao da je to cesta pojava kod ove graficke i downloadao sam extra driver fix za blakcscreen,nakon sta sam to napravio pc mi se restartao i to je to. Nakon restarta cujem beep--beep-beep-beep i nista,pc se cini kao da radi ali nista ne vidim,niti motherboard info na pocetku kad se upali,niti info o boot,bios ect,ama bas nista nemogu,samo je crni screen i crveni button na monitoru a inace kad je slika i upaljen pc je plava boja buttona. Sad bih mi dobro dosla neka pomoc jer njsta nemogu nemogu u biose uc,nemogu boot nove windowse nista samo crni screen....sta da radim

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem sa paljenjem kompjutora, 4 beepa cujem

probaj za početak s drugim napajanjem. ovaj tvoj stari šuftek ne može ni iwatch napojit, a kamoli fx6100 i 260x.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 15:45 (Indy76).
10 godina
neaktivan

Pa kako je radio do prije 15. Sati bez problema?bas kad sam instalirao blackscreen fix ode sve

17 godina
neaktivan

4 x biiiiiiip znači hardverski problem (neki od dijelova - CD-rom, kartice, kabeli nisu dobro pričvršćeni, RAM, nedavni strujni udar - nestanak pa povratak struje - oštetio je elektroniku) ili sistemsko vrijeme (u biosu) nije postavljeno (problem s baterijom na ploči?). eliminiraj jedan uzrok za drugim (odspajaj, pričvrsti, ukloni, vrati, blablabla) pa ćeš doći do rješenja. i svakako stavi bolje (novije) napajanje, snage barem 550W i barem bronze certified za ovaj sklop. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 15:46 (Ajar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Kizasce kaže...

Pa kako je radio do prije 15. Sati bez problema?bas kad sam instalirao blackscreen fix ode sve

radio je par sati dok sve nije otišlo kvragu u totalno nedostatnom napajanju.

10 godina
neaktivan

Izvadio graph i ram i natrag unutra.i nista

11 godina
odjavljen

1. Za početak probaj priključiti monitor na matičnu, grafu ostavi vani. 

2. Iskopčaj sve osim matične, proca, hladnjaka, memorije i napajanja pa testiraj.

3. Izvaditi bateriju sa matične na 10-ak minuta, vrati je i probaj upaliti komp s tim da ti je spojeno samo pod broj 2, bitno da dođeš do biosa, kasnije lako spojiš ostalo.

Tu su ti objašnjeni beep-ovi pa možda nađeš šta ti treba: KLIK

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

EVO RECORDING ZVUKA,SLABO SE CUJE 

http://vocaroo.com/i/s0sw6sZoY2la

A ja se ne kuzim tolko u pc komponente i bojim se da ne sje nesta,neznam di je baterija on maticne  itd,jedino znam kako graph izvadit i ram

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 17:52 (Kizasce).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Kizasce kaže...

Ako sam dobro čuo, 1 dugi beep i 3 kratka...

Navodno problem sa memorijskom pločicom, izvadi je van i probaj ju staviti u drugi utor. 

Ako imaš više pločica probaj po jednu staviti i testiraj.

Edit: Pusti bateriju i ostalo kako je, testiraj prvo ram memoriju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 18:10 (El Munjoko).
10 godina
neaktivan
El Munjoko kaže...
Kizasce kaže...

Ako sam dobro čuo, 1 dugi beep i 3 kratka...

Navodno problem sa memorijskom pločicom, izvadi je van i probaj ju staviti u drugi utor. 

Ako imaš više pločica probaj po jednu staviti i testiraj.

BIo izvadio i stavio natrag u isti,ali ne razumijem kakp moze ista bit ne u redu ako sam jucer sve novo iz Futura-IT kupio...

11 godina
odjavljen

Tko će znati, možda nije dobro sjela u utor... Probaj ju staviti u drugi utor na matičnoj. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

stavio bratovu graficku i sve radi,ocito su mi prodali sjebanu graficku,cak je i on stavio moju u svoj pc i uopce ne reagira

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 18:21 (Kizasce).
11 godina
odjavljen
Kizasce kaže...

stavio bratovu graficku i sve radi,ocito su mi prodali sjebanu graficku

Eto, našao si krivca. :)

Ja bih poslušao kolege iznad za napajanje, prvo se raspitaj ako je tvoje dovoljno za tvoje komponente.

Možda ti opet "uvale" pokvarenu grafu a na kraju je problem u napajanju...

Sretno!

10 godina
neaktivan

Moguce,ali buraz ima gtx 660 radi bez problema na mom,znaci da je napajanje od 550w dovoljno barem zasad,a on ima dosta bolji pc od mojeg isto sa 550w napajanje i kao da ne registrira graficku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 18:35 (Kizasce).
11 godina
odjavljen

Naveo si u 1 postu da imaš chieftec napajanje od 450w a za grafu ne piše koliko minimum napajanje zahtjeva.

Onda je valjda ok ako bratova grafa radi. :) 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bilo bi lijepo i pristojno da klikneš na "hvala" onome tko ti je pomogao riješti problem. to je nekakvo (nepisano?) pravilo na forumu. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice