Problem sa napajanjem??

poruka: 6
|
čitano: 963
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem sa napajanjem??

Problem je sljedeci.

Mama mi se uselila u jedan manji stan. Kada sam joj spojio svoj PC, koji je prije radio bez problema, iskocio joj je osigurac. Probao sam samo PC bez monitora, sa monitorom i isto.

Osigurac iskoci cim okrenem sklopku na produznom ili na napajanju, bez paljenja PC-a.

Negdje sam vidio da mogu napajanje isprobati tako da ga u potpunosti otkopcam i izvadim iz PC-a i ukljucim u struju. Dogada se isto.U stanu nije nista ukljuceno osim frizidera.

Probao sam zamijeniti kabel od napajanja. Kada sam sa novim kablom upalio napajanje(nije bilo prikopcano na komponente) nije iskocio osigurac. Zakljucio sam da je najvjerovatnije otisao kabel i spojio sam napajanje natrag i ukljucio sa novim kabelom, ali opet je iskocio.

Sada vise ne znam da li je nesto otislo u kompjuteru ili ima problema sa strujom u stanu. Probali smo ukljuciti TV, reciever, Laptop u punjacu i usisivac.Nije nista iskocilo.

Moja sumnja pada na nesto u PC-u.

EDIT: Radi se o BeQuiet napajanju od 530W. Razgovarao sam sa tetkom i rekao je da postoji mogucnost da su jednostavno lose instalacije u gradi jer se radi o malo starijoj zgradi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 14:31 (coso9288).

0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa napajanjem??

coso9288

- Probaj PC spojiti negdje drugdje, gdje znaš da su instalacije ispravne 100%.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 15:35 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
Problem sa napajanjem??

Mali update.

Danas sam bio kod susjeda u susjednom stanu i tamo prikljucio PC.

Radi bez problema! 

U ponedjeljak idem kod distributera struje pa da vidim o cemu se radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 23:57 (coso9288).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem sa napajanjem??
Bojim se da nećeš ništa postići s 'distributerom' jer njihova je politika da su odgovorni do brojila, a tebe grebe instalacija u stanu iza brojila...dakle zovi direktno nekog elektricara
14 godina
Problem sa napajanjem??

Da li oni mogu nekako odrediti koliko ce struje pustiti u stan?Mozda nemam jednostavno svu snagu? Nisam neki strucnjak u podrucju strujnih instalacija, tako da ne znam...

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa napajanjem??

jel mozes poslikat koji osigurac baca tj rec sta pise na njemu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice