Problem je sljedeci.
Mama mi se uselila u jedan manji stan. Kada sam joj spojio svoj PC, koji je prije radio bez problema, iskocio joj je osigurac. Probao sam samo PC bez monitora, sa monitorom i isto.
Osigurac iskoci cim okrenem sklopku na produznom ili na napajanju, bez paljenja PC-a.
Negdje sam vidio da mogu napajanje isprobati tako da ga u potpunosti otkopcam i izvadim iz PC-a i ukljucim u struju. Dogada se isto.U stanu nije nista ukljuceno osim frizidera.
Probao sam zamijeniti kabel od napajanja. Kada sam sa novim kablom upalio napajanje(nije bilo prikopcano na komponente) nije iskocio osigurac. Zakljucio sam da je najvjerovatnije otisao kabel i spojio sam napajanje natrag i ukljucio sa novim kabelom, ali opet je iskocio.
Sada vise ne znam da li je nesto otislo u kompjuteru ili ima problema sa strujom u stanu. Probali smo ukljuciti TV, reciever, Laptop u punjacu i usisivac.Nije nista iskocilo.
Moja sumnja pada na nesto u PC-u.
EDIT: Radi se o BeQuiet napajanju od 530W. Razgovarao sam sa tetkom i rekao je da postoji mogucnost da su jednostavno lose instalacije u gradi jer se radi o malo starijoj zgradi.