Problem sa laptopom.....?

poruka: 39
|
čitano: 15.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Problem sa laptopom.....?
Isprike za dupli
Zvali me iz servisa, vele da je otišla grafička
Može se zamjeniti, cijena od 550 do 600 kn + posao, možda i više ako bude kakvih komplikacija, tjedan dana još onda mora bit kod njih da se to zamjeni i napravi...
3 mj garancija na posao i na dio da radi kako spada

Sad nisam ni sam siguran dal se to isplati popravljati s obzirom na starost...

Jer isto gledam na to i ovako
Da ga idem prodavati teško da bi dobio za njega 1200 - 1300 kn, realno 1000 kn bi prije dobio (vidio sam nedavno isti model kao moj, je bio na njuškalu za 1k kn)
Sam popravak dođe više ili skoro kao pola cijene da ga prodajem u funkcionalnom stanju...
A da ga idem prodavati sa defektom nebi za njega dobio ni 500 kn , eventualno bi ako bi bilo sreće
Ne znam, po meni se ne isplati to popravljati, ali dajte mi neki savjet ako nije problem
Laptop i specifikacije su napisani pod moj PC, jbg star je 7 godina i vučem ga još od faksa ....
battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A novi nije opcija zbog pretpostavljam budžeta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pogledaj zadnji post na prvoj stranici
Ako bi išao na nešto novo, onda bi uzeo normalno stolno, jer sam i laptop koristio kao i stolno, stalno doma i na stolu samo, nosio sam ga samo dok sam bio na faksu, doma i nazad ..
Popravak bi došao skoro ili više od pola cijene da se ide prodavati da normalno radi, a da ga idem prodavati za dijelove bi dobio možda 400 do 500 kn za njega ako bi bilo sreće (toliko bi dobio da ga prodajem i nakon popravka, ako odbijem cijenu popravka, možda i manje)
A budžet nije problem, jedino ne znam kak dugo će mi trebati da ga prodam u defektnom stanju, i to ne malom...
15 godina
matija656 kaže...
Pogledaj zadnji post na prvoj stranici
Ako bi išao na nešto novo, onda bi uzeo normalno stolno, jer sam i laptop koristio kao i stolno, stalno doma i na stolu samo, nosio sam ga samo dok sam bio na faksu, doma i nazad ..
Popravak bi došao skoro ili više od pola cijene da se ide prodavati da normalno radi, a da ga idem prodavati za dijelove bi dobio možda 400 do 500 kn za njega ako bi bilo sreće (toliko bi dobio da ga prodajem i nakon popravka, ako odbijem cijenu popravka, možda i manje)
A budžet nije problem, jedino ne znam kak dugo će mi trebati da ga prodam u defektnom stanju, i to ne malom...

Nije da te obeshrabrujem, ali moj frend je imao sličnu situaciju na 3 godine starom laptopu. Jednostavno nije bilo slike. 3 mjeseca! je bio na servisu i nikad nije popravljen.

Jedino mogu preporučiti kolegu ITElektronika, jer čovjek doista zna što radi.

15 godina
softwaremaniac kaže...

Nije da te obeshrabrujem, ali moj frend je imao sličnu situaciju na 3 godine starom laptopu. Jednostavno nije bilo slike. 3 mjeseca! je bio na servisu i nikad nije popravljen.

Jedino mogu preporučiti kolegu ITElektronika, jer čovjek doista zna što radi.

vidit ću sutra što i kako bude, ali mislim da mi se ne isplati to popravljati, pogotovo jer je stariji laptop, pa bi me popravak došao skoro pola prodajne cijene 

jedino me malo hebe to dal ću ga uspijet prodat i koliko će mi trebati da ga prodam, s obzirom da bi ga prodavao sa dobrim defektom....

15 godina
neaktivan
Osa kaže...

Imam problem s laptopom Acer Aspire 7741G. Kupljen 10.mj. 2010. i radio bez ikakvih problema do danas. Radi na Win 10. Prošli tjedan su mi se na ekranu tjekom paljenja pojavile kockice (to je došlo kao upozorenje mi na uskoro mogući problem) i morao sam ga prisilno resetirati. Nakon toga se normalno upalio i bilo sve ok. I sljedećih dana je radio normalno. Danas ga idem upaliti i kroz cijeli ekran mi kao šahovsko polje. Resetiram ga nekoliko puta i onda sam potpuno izgubio sliku, samo je crno. Prikopčao sam vanjski ekran od kompa i na njemu me odvede u meni radi prisilnog reseta, a nakon toga ako pokušam upaliti windowse, dođe do tog šahovskog uzorka i tu stoji. Predpostavljam da je krepala grafička kartica? 

Da javim da sam popravio problem sa FLUX tekućinom i grijanjem grafičkog čipa pištoljem na vrući zrak.  Kao ovo u

. Laptop ponovo normalno radi

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 1:31 (Osa).
11 godina
Problem laptop...

Da ne otvaram novu temu molim savjet!

Radi se o laptopu Lenovo Z50-70, do nedavno sve je bilo u redu, odjednom nema slike na ekranu... 

Upalim laptop, cujem da sve radi, ali ne daje sliku...

Gledao preko neta za testiranje, sve pokusao, ali nema slike...

Nosio u servis, dobio ga nazad uz objasnjenje da je otisla graficka na cpu (hd 4400), da se ne moze popravit...

Nema logike, dodem doma, spojim preko hdmia na tv, laptop uredno radi i daje sliku na tv-u... Buduci da imam i zasebnu graficku gt840m, u Nvidia control panelu ukljucio da samo nju koristim, pa opet nema slike, a onda ukljucio samo integriranu i radi normalno na tv-u... 

Sto napravit??? Po mome je otisao display ili flat kabal...

dmati1987
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 22:26 (dmati1987).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, ne mogu nigdje naći ultimativnu temu "Laptopi" pa ću svoj problem tu napisati.

Dakle ovako, sestri sam kupio laptop prije otprilike godinu dana. Instalirao sam joj Win 7 (nisam imao drugog izbora :D) i sve je radilo odlično. Internet smo koristili preko USB sticka kojeg smo kupili u T-Mobileu. Naravno, laptop je u sebi imao ugrađen Ethernet mrežnu karticu i mogli smo loviti Wi-Fi.

No nedugo nakon što sam raskinuo ugovor s T-Comom, uzeli smo u Tele2 Pokućni internet (ruter koji radi na SIM karticu) i skužili smo da nam laptop ne lovi, tj. ne učitava AMA baš nikakve bežične mreže..

Piše nešto na ovu foru "wireless capability is turned off, try to turn it on by using F keys).. E sada, probao sam tražiti sve živo i neživo i sve moguće kombinacije isprobao, ali ne postoji način da se to uključi. Jednostavno nema nigdje..

Model laptopa je: HP 15-ac008nm

Također sam probao restartirati sve drivere, downloadao ih više puta i probao blokirati/deblokirati neke drivere, ali opet ne ide. Na ovom laptopu ne postoji F tipka s onom antenicom koja označuje bežičnu mrežu i pomoću koje se ista gasi/pali.

Molim vas za pomoć.. Hvala.

Markanmarkan
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dmati1987 kaže...

Da ne otvaram novu temu molim savjet!

Radi se o laptopu Lenovo Z50-70, do nedavno sve je bilo u redu, odjednom nema slike na ekranu... 

Upalim laptop, cujem da sve radi, ali ne daje sliku...

Gledao preko neta za testiranje, sve pokusao, ali nema slike...

Nosio u servis, dobio ga nazad uz objasnjenje da je otisla graficka na cpu (hd 4400), da se ne moze popravit...

Nema logike, dodem doma, spojim preko hdmia na tv, laptop uredno radi i daje sliku na tv-u... Buduci da imam i zasebnu graficku gt840m, u Nvidia control panelu ukljucio da samo nju koristim, pa opet nema slike, a onda ukljucio samo integriranu i radi normalno na tv-u... 

Sto napravit??? Po mome je otisao display ili flat kabal...

Itko?

dmati1987
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice