Problem sa kompom beepovi.

poruka: 29
|
čitano: 2.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozz ekipo:

Naime imam sljedecu konfu:

ploća:p67 pro3

CPU:i3 2100 3.10

DDR:DDR3 8GB (2x4gb)

ZVUCNA:EMU 0404

SSD:120 GB INTEL series 535

HDDx2:500GB + 1TB

GRAFA:AMD R7 260

Naime imam jednu cudnu stvar.

Danas sam otisao popodne na posao i ostavio  pc upaljen ko i svaki put.

I sad dođem doma i cujem neke beepove.

Ovako komp se upali cujem neka 4 kratka beepa i nakon toga 10 sekundi komp "radi" onda se ugasi i opet se sam pali. I opet ti beepovi. Opce mi nije jasno o cem se radi nisam imao jos takav problem.

Do sad je pc rada bez ikakvih problema. Pokusao sam premjestit radnu memoriju i samo sa jednom memorijom ali nije proslo samo cujem te beepove nema slike nema nista. Svaka informacija je dobrodosla.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 23:07 (keki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Provjeri i grafu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 23:28 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Re: Problem sa kompom beepovi.
nicky.sl kaže...

Provjeri i grafu.

Evo ekipo rijesio sam problem.
Resitirao sam bios (izvadio bateriju i vratio ju nazad).

I sada radi ok.
Dok sam vadio graficku van bio sam malo nespretan pa mi je ispala ona capica koja ide da vg-a  port na plosu nalazi sa na desnoj strani oce mi to stvarat probleme?

No evo opet ponovo nakon 15 minuta. Opet mi se komp ugasio i ponovo ovi beepovi?

O cem se tu sad radi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 23:48 (keki).
12 godina

Neman pojma na šta misliš pa bi te molio da uslikaš to šta je otpalo i odakle

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

evo slikice

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 0:02 (keki).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Mislim da to nece igrati neku ulogu. Posto mi je sve radilo ko podmazano ali nakon 15 minuta opet sve isto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 0:03 (keki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

To je bravica što drži grafu i ako ne budeš ljuljao kućište neće bit problema a i to možeš skinut s neke stare ploče i sebi namontirat. Ja i dalje sumnjam na tvoju grafu pa ako možeš probat s nekom drugom

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
nicky.sl kaže...

To je bravica što drži grafu i ako ne budeš ljuljao kućište neće bit problema a i to možeš skinut s neke stare ploče i sebi namontirat. Ja i dalje sumnjam na tvoju grafu pa ako možeš probat s nekom drugom

Sumnjas na grafu ajde budem nekako probao sutra stavit drugu grafu.
A daj mi reci zasto bi bio problem sa grafom? Grafa je nova imam jamstvo al me zanim o cem se tu radi. Pa da ne radi davala bi barem neki znak ako je pri kraju.
Zanimljivo.

12 godina

ima san sličan slučaj s hd 5770 koja je tad bila stara niti misec dana (al ja mog nisan uspija pokrenit niti na minut).

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Evo isprobao sam drugu grafu u pc-u i evo sve super radi. Tj radi savrseno. Bez ikakve greske!

Dajte mi recite kakve su procedure u MagazinRs-u sa reklamacijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

E tu ti pomoć nemogu jer s njima nisan nikad poslova ali ima sam čuti da su korektni.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Grafa predana u utorak na reklamaciju. Danas sam slao mail i dobio odgovor da je to u procesu reklamacije.
I da se ocekuje da ce sve biti rijeseno 7-10 dana od primitka grafike. Tako da ce iduci tjedan vjerojatno sve biti gotovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I ja imam sličan problem. Pošto si isto beepovi, neću otvarati novu temu. 

Komp mi se palio normalno sve do jednom. Prvo se ventilatori jače čuju, i onda se pojavi više beepova umjesto klasičnog jednog. Probao sam vaditi ram, pa ponovno vratio, sve očistio od prašine, i skužio konačno nakon više radnji, da kad mi se to dogodi, samo izvadim grafičku i vratim ju nazad i sve radi kako treba. 

S obzirom na sve, dolazim do zaključka da je nešto do grafičke, ali mi je ipak čudno, da nakon što ju ponovno ubacim unutra, upalim komp i sve radi normalno kao da se ništa nije desilo. 

Ovo mi se događa svaki dan. 

Grafička je Radeon HD 6800

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 9:50 (DeeKay).

0 0 hvala 0
13 godina
DeeKay kaže...

Komp mi se palio normalno sve do jednom. Prvo se ventilatori jače čuju, i onda se pojavi više beepova umjesto klasičnog jednog. Probao sam vaditi ram, pa ponovno vratio, sve očistio od prašine, i skužio konačno nakon više radnji, da kad mi se to dogodi, samo izvadim grafičku i vratim ju nazad i sve radi kako treba. 

S obzirom na sve, dolazim do zaključka da je nešto do grafičke, ali mi je ipak čudno, da nakon što ju ponovno ubacim unutra, upalim komp i sve radi normalno kao da se ništa nije desilo. 

Tako je isto bilo i meni izvadio graficku van pa bateriju od biosa i sve vratio nazad i radilo je sve super nekih 10-15 minuta i onda opet isto.
Moj savjet ti je ako imas jamstvo rijesi to da ti nebi doslo do ozbiljnijeg problema.

13 godina

Evo ekipo sve je rijeseno. Grafa je zamjenjena dobio sam novu R7 260X OC 2GB tako da je sada sve rijeseno.

Sve pohvale na ljubaznosti i na brzini rijesavanja reklamacije.

Predao sam u utorak rijeseno je bilo u subotu.

Sve pohvale za magazin RS.

Problem je bio u grafickoj ako neko bude imao slicnih problema da zna pozz.

Evo dajte mi recite sta mislite o toj grafickoj kartici kakva su vas iskustva dali je dobra ili losa?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 17:25 (keki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DeeKay kaže...

Uploado sam i zvuk. 

http://picosong.com/btUW

Znači i dalje se ovo dešava jednom svaki dan, samo ujutro, za vrijeme prvog paljenja. nakon vraćanja grafičke ponovno unutra, sve radi normalno. Pomažite ljudi!

11 godina
neaktivan

Napiši o kojoj se MB radi da provjerim, ali ovako: 2 brza beep-a znače problem u prvih 64k rama. Probaj izvaditi sve kekse, pa stavljaj jedan po jedan (ako imaš više). 8 bipova u komadu znače ili problem s memorijom grafičke (što opet može biti samo problem uzrokovan greškom u ramu [ona prva dva bipa]) ili sa slotom grafičke/grafičkom. Budući da se tebi problem pojavljuje samo ujutro, rekao bih da je problem u nekom elektorlitu ili možda napajanju.

14 godina
dai53nja kaže...

Napiši o kojoj se MB radi da provjerim, ali ovako: 2 brza beep-a znače problem u prvih 64k rama. Probaj izvaditi sve kekse, pa stavljaj jedan po jedan (ako imaš više). 8 bipova u komadu znače ili problem s memorijom grafičke (što opet može biti samo problem uzrokovan greškom u ramu [ona prva dva bipa]) ili sa slotom grafičke/grafičkom. Budući da se tebi problem pojavljuje samo ujutro, rekao bih da je problem u nekom elektorlitu ili možda napajanju.

Kolega vjeruj mi nikada u životu nisam ćuo za beep code koji signalizira 8 puta!

Ovo njegovo signalizira visoku temperaturu procesora u 99% maticnih ploca!

11 godina
neaktivan

Evo, pa čuj...

http://www.bndsys.com/SupportDocs/ErrorMessages/BiosBeepCodes.htm

Evo i kompletniji popis:

http://www.techspot.com/community/topics/the-complete-bios-beep-guide.95391/

Barem dva tipa biosa koriste 8 bipova.

A kako je rekao da se problem pojavljuje samo pri prvom paljenju, ništa od temerature procesora kao uzroka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 10:53 (dai53nja).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Ma ok,ali pod pretpostavkom da ima amijev bios,u sta sumnjam!

Generalno,takvi kratki beepovi znace visoku temp.

Kako god treba pricekati da kolega napise o kojoj se matičnjari radi,pa cemo znati sigurno.

Vjerovatno su mu se senzori malo pojebali,pa bi valjalo restartirati bios.

11 godina
neaktivan

Ups, skoro sam ispao budala...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 11:07 (dai53nja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Matična je ASROCK M3A770DE. 

11 godina
neaktivan

Ovo su ti greške, kao što sam napisao.

http://www.bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm

2 kratka, memory parity error, vjerojatno greška u prvih 64k rama.

8 kratkih, display video memory read/write error, može biti uzrokovano prvom greškom.

Probaj ram module jedan po jedan pa vidi.

Pregledaj i elektorlite, PSU probaj zamjeniti.

Ako nije to onda je PCI-e slot ili grafička ošla pa pa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 11:58 (dai53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da ne otvaram novu temu.
Imam pitanje vezano za graficku.

Kao sto sam i napisao reklamirao sam graficku te sam dobio novu.
Pa me zanima graficka je nesto bucnija (malo se ventilator jace cuje) i to se desava kad palim komp i to traje 5 minuta i to je onda to onda se vise ne cuje tako jako.
Jel to normalno?

Zasto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Izgleda da je moj problem vezan sa napajanjem.

Naime, praksa mi je bila svako jutro ponovno uštekati grafičku, ali prije toga naravno i kabal od napajanja odspojiti. Jučer sam samo izvadio RAM-e i ponovno ih vratio, no isto sam prije toga ištekao kabal od napajanja da ne bude pod strujom. 

Bilo je znači dovoljno samo to što sam RAM-e ponovno uštekao, a da grafičku nisam ni dirao. Čak sam i samo jedan RAM vratio i pomislih da sam riješio problem s obzirom da se komp normalno upalio.

Ova ideja sa RAM memorijom ne pije vodu jer je problem ostao isti. Probam grafičku izvaditi i ponovno uštekati, problem ostaje isti. 

Riješio sam tek tako što sam opet po starom, iščupao kabal od napajanja i tek onda ponovno stavio grafičku. Pretpostavljam znači da ima veze sa napajanjem, jer dok sam prćkao po grafi i ramima sa napajanjem, ništa nije urodilo plodom. 

Glupo mi je nositi u servis jer će mi uzet 150 kn samo za pregled i onda mi kažu da je otišla grafa ili napajanje, ali izgleda da ću morati, jer ovo radi privremeno sve, ali nije trajna solucija. 

17 godina
DeeKay kaže...

Izgleda da je moj problem vezan sa napajanjem.

..

- zapravo, sve zajedno, starenje... jer MBO (VRMovi) stabilizira i kontrolira napajanje, upravo to odspajanje-spajanje govori da MBO tek tad dozvoli paljenje (kao osigurač)..

-a zašto? Slabije napajanje, VGA koja vuče više kroz port, kompletna MBO sa svim priključcima (pogotovo USB..) jer sve starenjem gubi efikasnost, povečava se otpor, toplina, lemovi, oksidacija kontakta...

nije jedna stvar, nego zajdno. Dal je dovoljno zamijeniti napajanje? Možda, a možda je MBO 'dobila po prstima'... sve zajdno se broji, ne pojedinačno. (svaki manj uređaj kao disk, ram .. traži 10-15w.. cpu 50-100.. korištenje USBa za punjače je loša stvar, možda isključiti ext.disk i sl.)

- pa do tog da je problem npr OC, tad se odspajanje automatikom za neke MBO prebacuje u nazovimo 'safe boot'.. paljenje.

- u paljenju je najveće opterećenje (inicijalizacija svih komponenti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Desilo mi se  jučer da sam samo ištekao kabal od napajanja i ponovno ga vratio i komp se upalio. Odnio sam ga ipak u servis, probali su sa drugim napajanjem, problem nije riješen. Zamjenom grafičke, beepovi su nestali i komp je normalno radio. 

Ja osobno pretpostavljam da nije nekakav fizički kvar na grafi jer ona svaki puta radi kada se ponovi postupak. Nigdje ne zašteka ni sekunde. 

Rekli su mi da bi možda sa instalacijom novog biosa na grafičkoj problem bio riješen s obzirom da nema fizičkih oštećenja. 

11 godina
neaktivan

Elektroliti na grafičkoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da sam riješio svoj problem. 

Naime, napravio sam update BIOS-a, i već 7 dana se pali normalno bez beepova. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice