Problem s HDD - povrat podataka nakon prenapona

poruka: 5
|
čitano: 2.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ukratko, prenapon mi je uništio cijeli laptop pa s njim i HDD. Izgleda da nije otišla elektronika od diska nego nešto drugo jer sam pokušao s elektronikom od istog takvog ali zdravog diska. Daje nekakve znakove života - 5-6 kratkih tonova ali se ne može pročitati podatke. Zanima me da li postoji neka firma kod koje bih mogao pokušati vratiti podatke a da takve usluge ne naplaćuju masno. Koliko sam vidio po netu, cifre se kreću i do 2500 kn. Podaci su mi vrijedni, ali ne baš toliko.

Bio bih zahvalan za bilo kakvu pomoć.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s HDD - povrat podataka nakon prenapon

ima takvih firmi po zg gro i meni se to desilo,al ako ti nisu podaci važni baš toliko nemoj puno tražit jer svi masno naplaćuju...

17 godina

Ne bih da ispadam pametan ili išta slično.

Probaj HDD spojiti na komp koji već ima HDD s instaliranim OS-om i probaj s nekim besplatnim ili komercijalnima alatima povući podatke s tog "spaljenog" HDD-a.

Drugi način, koji baš nisam siguran koliko je dobar, da skineš fizički ploču i da ubaciš u drugi HDD.

Također ti savjetujem, ako ti podaci nisu bitni, tipa muzika/filmovi/programi i sl. bolje ti je ne zamarati se time.

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 3:16 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s HDD - povrat podataka nakon prenapon
Najbrži kaže...

Ne bih da ispadam pametan ili išta slično.

Probaj HDD spojiti na komp koji već ima HDD s instaliranim OS-om i probaj s nekim besplatnim ili komercijalnima alatima povući podatke s tog "spaljenog" HDD-a.

Drugi način, koji baš nisam siguran koliko je dobar, da skineš fizički ploču i da ubaciš u drugi HDD.

Također ti savjetujem, ako ti podaci nisu bitni, tipa muzika/filmovi/programi i sl. bolje ti je ne zamarati se time.

Ovo zaboravi. Samo ces ostati i bez tog drugog diska.

:)
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima, ali ću zatražiti još malo pomoći.

Da li mi netko može preporučiti koju od tih firmi za spašavanje podataka(osobno iskustvo, cijene)?

Ako je reklamiranje problem, javite se na pm.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice