Pozdrav,
Na laptopu na kome je bio instaliran Win 7 sam imao oštećen kabal za napajanje i nakon dodira rukom na mjestu gdje je kabal stopljen, tj. nakon diranja zica računar se restartovao nakon čega se sistem uredno počeo da dize, ali nakon kratkog učitavanja na kratko se pojavi plavi ekran i odmah se restartuje i taj proces se stalno ponavljao. Primijetio sam da se je i Bios resetovao ali prikazuje postojanje hard diska. Pokusao sam sa opcijom popravke Windowsa no nije uspjelo ali sam iz toga uspio otvoriti Command Promt iz koga sam mogao da vidim obje particije. Formatirao sam particiju na kojoj je sistem (pri tome mi se javila i neka poruka oko Mount-anja, ali nisam obraćao pažnju na to). Poslije toga pokušao sam da instaliram Win7 ali kada instalacija dođe do opcije da biram particiju na koju ću instalirati sistem nastaje problem. Naime particiju vidim i mogu je formatirati ali ne može se na nju sistem instalirati. Nakon toga pokusao sam da instaliram WinXp ali nj instalacija kaze da uopće ne postoji hard disk. Pokusao sam preko Hirensa 15 otvoriti mini Xp i uspjelo mi i čak i uredno vidim obje particije i mogu pristupiti podacima na drugoj particiji (sto mi je naravno bilo vrlo bitno)...no i dalje ne mogu instalirati Windowse. Sto se tice alata koji su dostupni u okviru Hirens-a vezano za hard disk nisam pokusao nijedan da koristim iz razloga sto ne znam sta da radim :(....ako neko ima nekih prijedloga, sugestija - svaka pomoć mi je dobrodošla. Izvinjavam se ako sam lose opisao problem :)
Zahvaljujem