Pozdrav,
MOJ PC:
Maticna ploca: Gigabyte S-series NVIDIA nForce 560
Graficka kartica: XFX NVIDIA GeForce 8600GT 256Mb GDDR3
CPU: AMD Athlon x64 6200+
HDD: Seagate 320GB (nezz tacno buffer i rpm)
RAM: 2 x 1GB DDR2 1066MHz Kingston
Imam problem sa desktop racunarom koji se gasi bez upozorenja. Na prvi pogled izgleda kao pregrijavanje CPU ili GPU .. tako da sam zamijenio termalnu pastu ( ArcticCooling )
Temp CPU prilikom igranja League of Legends na Medium detaljima znala je otici i do 120 stepeni ... s novom termalnom pastom nakon 1-2h igranja dostize 80+ stepeni.. dok ne igram nista bios pokazuje CPU Temp: +/- 50 stepeni dok HWMonitor pokazuje +/- 20 stepeni. Pokusao sam sa flashovanjem biosa jer sam pomislio da senzori pokazuju pogresnu temperaturu i gasi racunar na kriticnoj temp.
Nakon par sedmica vise nemogu ni da igram 10 minuta da se ne ugasi.. Zatim sam provjerio napajanje..stara napojna je 400W a zamijenio sam je sa drugom od 500W koja nije nova .. da li jos uvijek postoji mogucnost da je napajanje lose ? dali je moguce da CPU odumire ili mu treba novi hladnjak jer trenutno koristim "Stock" hladnjak koji je dosao uz njeg.
Nekad se ugasi i dok ne igram nego dok surfam .. Jos jedan veoma cudan problem koji mi se nije desavao prije u praksi je da se gasi prilikom instalacije Win XP dok prilikom instalacije Win 7 , OpenSuse , Mint , Arch , Ubuntu se ne gasi. HDD se takodje cudno cuje i vec znam da ga trebam mijenjat.. samo me interesuje razlog iznenadnog gasenja racunara.