Problem sa DVD RW čitačem

poruka: 7
|
čitano: 1.140
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Za početak moram reći da mi treba stučna pomoć nekoga tko se dobro razumije u ovakve probleme koje cu navesti. Ovako dakle pokušavam preinstalirati windowse već stoti put, znaci razumijem se u takve stvari i mogu u većini slucajeva lako otkriti problem. Ono što ne mogu nikako otkriti jest zasto moj dvd čitač ne zeli prepoznati niti cdove niti dvdove, bilo da se radilo o originalima ili kopijama. Pokusao sam sve i svasta preko raznih foruma kao sto je koristenje onog microsoftovog fix it programa, do updejtanja njegovih drivera i preinstaliranja istih, no nista nije pomoglo. Radi se o ATAPI DVD A DH20A3P ATA čitacu. Ako ista pomaze sjecam se da je prije par godina pocelo sa time da je prestao čitati originalne DVD/CD-ove da bi sada prestao i sa kopijama i isto tako windows ga prepoznaje u propertisima samo kao CD drive. Molim pomoc! :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 14:32 (marin87).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam što je tu čudno, čitači rikavaju. Kroz godine sam ih hrpu promjenio.

Danas su bar jeftini, kupi novi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa DVD RW čitačem

Shvacam da je i to vrlo vjerovatno jedna od realnih mogucnosti ali prije kupnje bih htio isprobati i druga rijesenja naravno ako postoje. :)

15 godina
neaktivan

Digneš Linux pa vidiš da li radi;

Prebaciš ga u drugo računalo pa vidiš da li radi;

DVD/CD Drive ne treba nikakve dodatne drivere. Pogledaj kako ga prepoznaje BIOSa možeš i zamjeniti mjesto gdje je uključen u matičnu ploču ili zamjeniti kabl(ove). Na kraju, ako postoji novi firmware možeš i njega flešati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ako ti treba taj čitač imam ti ja jedan koji mi skuplja prašinu pa ti ga mogu dat za neku simboličnu cijenu, a možda i ništa. Eto javi mi se u inbox

16 godina
neaktivan

ok javim se

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 17:18 (marin87).
16 godina
neaktivan

Reinstalirao sam windowse sa Usb sticka tako da hvala svima na odgovorima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice