Pregrijavanje laptopa

poruka: 12
|
čitano: 2.760
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Pozdrav, imam problema s pregrijavanjem laptopa. Radi se o modelu Acer Aspire 5741G. Laptop je sad već u petoj godini života. Danas mi se prilikom ispodprosječnog korištenja ugasio (surf + youtube). Na dodir je bio dosta vruć pa sam ga ostavio da se ohladi. U međuvremenu sam došao do nekakvog ebay noname eksternog "postolja"/hladnjaka. Dok ovo pišem (nikakvo drugo opterećenje) prema CPU Thermometru jedna jezgra mi je na 76°C, a druga na 80°C kaj mi se čini ipak malo previše za normalan rad. Također, čini mi se da baš i ne čujem hladnjak.

Pretpostavljam da mogu biti tri opcije - prašina, pasta i cooler pa me zanima kako mogu konkretno detektirati o čemu se radi. 

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Pregrijavanje laptopa

Ne treba ti nikakva detekcija ako u tih 5 godina nije očišćen.

Potrebno je očistiti prašinu i zamijeniti termalnu pastu.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
18 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Nakon ponešto prčkanja i puhanja u cooler ispostavilo se da mi nešto (nije prašina) fizički blokira cooler. Nažalost nisam u prilici da ga rastavim (nemam baš nikakvog alata pri ruci), ali uspio sam "odblokirati" cooler pa sad radi. Sumnjam da ću još barem 4-5 dana imat priliku to srediti tako da mi je pretpostavljam najbolje ne mrdat ga previše (uopće) da to "nešto" ponovno ne zaglavi cooler.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 19:42 (Christian).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Bolje to čim prije napravi da ti matična ne ode onda ćeš tek imati sr.... Ako je začepljen iznutra a je nikakav vanjski cooler ne dolazi u obzir već generalno čišćenje.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

da ne otvaram novu temu,postam ovdje...naime,od 5 mjeseca kad sam i kupio laptop,stalno je bilo problema s baterijom,nije se htio punit tj. bateriju je netko mazno i stavio kinesku,pa su mi oni zamijenili čitav laptop,ali i ovome je izgleda punjač lažan jer ne vidim nikakvu oznaku od samsunga(a to je marka laptopa,ali moguće da ispravljač proizvodi netko drugi),no to nije bitno,punjač se hebeno zna pregrijat,do te mjere da se opečem na njega,pogotovo na konektoru i na samom punjaču(plastika doslovce užarena xD) jel to normalno,ili?Dosad nisam nikako vidio da se ovoliko zagrije na drugim laptopima....p.s. punjač je 19v 3.16A,a laptop je np350e5x sohr05(mislim)

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kivic15 kaže...

zna pregrijat,do te mjere da se opečem na njega,pogotovo na konektoru i na samom punjaču(plastika doslovce užarena xD)

- To nikako ne smije biti tako, sigurno imaš neko zamjensko smeće, ja to ne bi koristio, to može uzrokovat

ozbiljne posljedice, ne samo laptopu (je... laptop).

- Sad pišem sa svoga HPa, puni se i sad punjenje polako dolazi do 100% i punjač je topao, ali nikako vruć.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 19:04 (Valentin17).
12 godina
protjeran
Pregrijavanje laptopa

@kivic

Punjac mog samsunga np275e5e je jedva mlak kada puni bateriju, tako da  .........

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
kivic15 kaže...

zna pregrijat,do te mjere da se opečem na njega,pogotovo na konektoru i na samom punjaču(plastika doslovce užarena xD)

- To nikako ne smije biti tako, sigurno imaš neko zamjensko smeće, ja to ne bi koristio, to može uzrokovat

ozbiljne posljedice, ne samo laptopu (je... laptop).

- Sad pišem sa svoga HPa, puni se i sad punjenje polako dolazi do 100% i punjač je topao, ali nikako vruć.

dabogda spzdio laptop,za njim mi je najmanja briga,ionako je govno i to žešće(ako se sprži,dobijem drugi,jer se ovaj više ne proizvodi :)....samo da mi požar ne napravi

fra Krsto Narkoman
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Pozdrav

Imam laptop HP Pavilion G7 i imam problema sa pregrijavanjem. Star je godinu dana. Naravno nosit cu ga cim prije na servis da se ocisti prasina i izmjeni termalna pasta. Temperatura dostize 80oC pod opterecenjem na High performance mod (na punjaču) i ventilator se jako cuje. Molio bih i preporuku nekog kvalitetnog cooling pada do 150kn (17''). KLIK

Svima koji mi pomognu lupam HVALA ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
luka123456780 kaže...

Temperatura dostize 80oC pod opterecenjem na High performance mod (na punjaču) i ventilator se jako cuje.

Stavi "power plan" na "ballanced" i već bude pomoglo.

12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Stavio sam na power saver i jako je pomoglo (spustila se 20C) ,ali cim pokrenem igru (jako nezahtjevnu 2003.godina) temperatura raste do 80. Obavezno ide na ciscenje.
Svima koji mi pomognu lupam HVALA ;)
15 godina
luka123456780 kaže...
 Obavezno ide na ciscenje.

Ja bih prije to odnio na čišćenje, promjenu termalne paste.

Npr. Links to naplati cca. 200 kn, a toliko dođe i neko dodatno hlađenje za laptop,

a hlađenje ti baš ne pomaže puno ako je laptop pun prašine.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice