Preblem s biosom i usb tikovnicom

poruka: 14
|
čitano: 2.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

pozdrav !

imam jedan mali problemcic kod frenda su na kompu otisli obadva ps/2 utora, i sada smo spojili usb tipkovnicu i misa ali kad upalimo komp on nam pokaze bios ali nemozemo nista s tipkovnicom da napravimo uopce nereagira i sad naznam sta da napravimo, maticna ploca je asus p4s533-mx 

:) 

Carpe diem

0 0 hvala 0
17 godina

mozda netko zna?

Carpe diem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Preblem s biosom i usb tikovnicom
Imao sam sličan problem, ali sam ja mogao sa F2 ući u BIOS menu, te od tamo omogućit prčkanje po meniju sa USB tipkovnicom.
Acta, non verba.
17 godina

morao si sa starom tipkovnicom enableat usb tipkovnicu u biosu

^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretna Nova 2011. ! !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

što znači da su otišli ps2 utori?

trebao bi ući u bios i promjieniti na usb legacy enabled ili slično, zato se takve stvari naprave odmah po nabavi pc-ja. ako želiš npr promijeniti boot opcije radi renstalcije os-a, onda koristi prečac na tipkovnici za odabir boot prioritiy uređaja - često je to tipka f9, nisam siguran za aususve ploče, možda piše u manualu.

inače, čudno je da si uopće mogao ući u bios ako ti nije podešen usb legacy.

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

što znači da su otišli ps2 utori?

trebao bi ući u bios i promjieniti na usb legacy enabled ili slično, zato se takve stvari naprave odmah po nabavi pc-ja. ako želiš npr promijeniti boot opcije radi renstalcije os-a, onda koristi prečac na tipkovnici za odabir boot prioritiy uređaja - često je to tipka f9, nisam siguran za aususve ploče, možda piše u manualu.

inače, čudno je da si uopće mogao ući u bios ako ti nije podešen usb legacy.

aaa ne, možeš, bar sam ja mogao, stara asrockica je u pitanju. Mogao sam ući u BIOS i enebleati to (sa USB tipkovnicom!) ali prije toga nisam mogao birati boot opcije ;) 

Acta, non verba.
17 godina

ma neznam kad spojim na ps/2 nereagira, a kad pokrenem komp ude u bios i zeli da mu postavim vrijeme i datum ali mi usb tipkovnica nereagira i nemogu nista napraviti

Carpe diem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

aaa ne, možeš, bar sam ja mogao, stara asrockica je u pitanju. Mogao sam ući u BIOS i enebleati to (sa USB tipkovnicom!) ali prije toga nisam mogao birati boot opcije ;)

hoćeš reći da na toj ploči ne postoji shortcut u obliku F tipke za odabr boot prioritiy opcije? iz mog iskustva većina ploča ima to već defaultno postavljeno, nema potrebe da se to negdje aktivira.

Mirkec kaže...

ma neznam kad spojim na ps/2 nereagira, a kad pokrenem komp ude u bios i zeli da mu postavim vrijeme i datum ali mi usb tipkovnica nereagira i nemogu nista napraviti

sam uđe u bios ili? ako te traži postavljanje datuma i vremena vjerojatno mu se izgubila memorija, zbog vađenja baterije, ili njezine slabosti

17 godina

da sam ude u bios

Carpe diem

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Trebas brzo reagirati odnosno drziti DEL prilikom POST-a da bi usao u BIOS i omoguciti USB Keyboard Support i USB Legacy Support - Enabled

USB Legacy Support je (laicki receno) za...recimo kada koristis Hiren`s Boot CD ili BartPE  (dobijas misa i tipkovnicu)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jel to neki stariji pc ili?

kao što rekoh ako te traži postavke datuma i vremena vjerojatno je bios izgubio postavke zbog njegove slabe baterije. ako je baterija slaba to će se stalno događati.

gled ps2 utora - predložio bih ti da odneseš pc na servis da ti se to pregleda, možda su se samo kontakti na ploči rasklimali i da se riješiti bez velikog troška.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.1.2011 15:42 (robisierra92).
17 godina

da stariji je pc, najzanimljivije je sto su portivi radili prije 3 dana i onda smo odjednom nerade ti ps/2 

Carpe diem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi dobro uštekavao u portove(da nisi miša i tipk zamjenio)?

Jesi li provjerio jesu dotični miš i tipkovnica ispravni uopće?

Life is Life sha-la-la-la-la
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

naravno da sam provjerio dali rade a i siguran sam da sam ih dobro usteko pa nisam bas toliko corav hehe :)

Carpe diem

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice