Znaci problem nije cest.. dogodi se svakih.. recimo 6 sati ali samo tijekom igre i jako iritira.. igram npr League of Legends i usred runde zabloka i moram restartat komp. Prvo mi je palo napamet da je do temperature, ali citam po forumima i kazu da je ok ovo na slici. Ponekad cujem ono ''RRRRRRRR'' u hardu ali gledao sam i sve je spojeno kako treba, ispuhao sam komp od prasine i maknuo jednu stranicu od kucista. neznam u cemu je problem, mozda do losih Windowsa ? imam Windows 7 x64.. PS na procesoru nemam termalnu pastu mada kazu da se tada temp digne samo za kojih 2 stupnja...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
PS na procesoru nemam termalnu pastu mada kazu da se tada temp digne samo za kojih 2 stupnja...
Ovako na brzinu jedan zakljucak : to bi mogao bit uzrok tvog problema ! Kupi neku pastu i onda prati temp. !
Koliko god far-fetched to možda zvuči, ali čisto jer sam i sam bio u toj situaciji, moram reći:
Dakle, mogu biti temperature, neispravan komad opreme i neispravni driveri.
Ja sam neki dan prvi puta u 3 godine sasvim slučajno izvadio D-link PCI wireless mrežnu karticu i komp se prestao rušiti. Simptomi su bili takvi da se rušio grafički driver, ekran se zacrnio, a u pozadini se još nekoliko sekundi čuje zvuk i onda jednostavno počne preskakati. Jedini lijek je bio restart. To se znalo dešavati i do 4-5 puta u sat-dva, a nekad danima ne. Sad već tjedan dana niti jedan kreš.
Moguće da je loš driver, moguće da je neispravna mrežna...i to je to...
neznam.. zaboravio sam spomenuti da meni na ekranu pise No signal i ekran ode u stand by pa se cujem jos 5 sec s frendovima na skypeu pa se cuje iritantni zvuk rrrrrr... neznam svarno, mozda do napajanja.. imam neko starije od 400W neznam model... eo desilo mi se prije 5minuta bas isto to.. iritira.
probat cu update sve drivere.. do sada imam samo od grafe svoje Catalyst 12.10, sve ostalo je od windows7.
za neispravnu mreznu se nebih slozio.. mozda je tebi pomoglo ali ja imam 3 mrezne doma i na svakoj je isto, probavao sam danas od 11h do 14:30.. a probao sam i preko USB-wireles na ruter i opet isto.. probat cu s driverima i pastom..
EDIT: Evo drivere sam nove stavio.. stariji catalyst 12.1 i opet isto.. svaki put kad ulazim u cod4 server Ekran ode u stand by i komp zabloka .. moram rr... :( probat cu sutra reinstall Windows...
bump.
Nemoj reinstalirati windowse. Tebi je to do preslabog napajanja. Kupi neko bolje napajanje. Jel ti je ono vruće dok se sustav sruši?
Vrlo lako moguce da ti je do losih (piratskih) Windowsa. Moj frend je imao slican problem zbog toga.
EDIT:
Nemoj reinstalirati windowse. Tebi je to do preslabog napajanja. Kupi neko bolje napajanje. Jel ti je ono vruće dok se sustav sruši?
Ovdje se moram ubaciti. Ovo se vrlo jednostavno provjeri. Pokrenes Prime95 + Furmark (Ili OCCT PSU test koji radi slicno sto i ova dva, dakle optereti i CPU i GPU do maximuma).
Srusi li se u roku od 30sec napajanje je izvor tvojeg problema, iako po meni vrlo vjerojatno nije.
da vruce je.. i rastavljao sam ga i ocistio od prasine i na limu sam vidio crno.. kao izgoretina.. i napajanje dosta bruji...
imam i piratske windowse.. zato cu instal nove sutra i kupit napajanje takoder sutra pa da vidim.. za win7 cu probat sa remove wat..
neki kazu da moze biti bug na grafi.. :/
da vruce je.. i rastavljao sam ga i ocistio od prasine i na limu sam vidio crno.. kao izgoretina.. i napajanje dosta bruji...
Provjeri najprije ono sto sam u postu iznad napisao.
imam i piratske windowse.. zato cu instal nove sutra i kupit napajanje takoder sutra pa da vidim.. za win7 cu probat sa remove wat..
Instaliraj druge windowse pa probaj.
Ovo defenitivno nije.
neki kazu da moze biti bug na grafi.. :/
Nije ti do piratskih windowsa, a do napajanja ti je.
Simptom preslabog napajanja je njegovo pregrijavanje, probaj sa jačim napajanjem. Recimo:
Chicony HPD4802RWR2 Napajanje ATX 2.2 12cm fan 480W
Pod obavezno stavi pastu na procesor.
potpuno isti problem kod mene......znaci igram League Of Legends i nakon 20-ak minuta igre zasteka komp i zacrni se ekran te se cuje rrrrrrrrrrrrr i MORAM restartat komp.
Recimo kada skinem lijevu stranu kucista te se smanje temperature to mi se vise ne događa tak cesto mozda jednom u 2 sata...
Vjerujem da je to zbog temperatura u kucistu kod mene...
Nije ti do piratskih windowsa, a do napajanja ti je.
Cime podupires svoj zakljucak? Ja sam osobno vidio win7 x64 instalaciju zbog koje se pc freezao u igrama. I ne, nije do cracka, dapace bila je samo "gola instalacija", i nije niti do medija jer je isprobana sa flash medija i sa dvd-a.
Chicony HPD4802RWR2 Napajanje ATX 2.2 12cm fan 480W
A stvarno si mu nasao napajanje...
To stoji.
Savjetujem ti da stavis termalnu pastu ...iz iskustva ti mogu rec da hladnjak be termalne paste ne hladi!
Cime podupires svoj zakljucak? Ja sam osobno vidio win7 x64 instalaciju zbog koje se pc freezao u igrama. I ne, nije do cracka, dapace bila je samo "gola instalacija", i nije niti do medija jer je isprobana sa flash medija i sa dvd-a.
Prvi put čujem za piratske windowse sa rokom od 30 dana do aktivacije (gola instalacija). Originalni windowsi su onaj isti dvd koji besplatno skineš sa Microsoftove stranice,
a ti kupuješ licencu, ako ne aktiviraš licencu oni nestaju za mjesec dana.
Pronađi mu ti bolje napajanje za 200 kn sa 36 mjeseci jamstva, a ako ono bez problema drži moju puno jaču konfu bude držalo i njegov phenom x4 i preslabu hd 5650 ili kaj ima.
Znam da je corsair 550 W odlično napajanje, ali bezveze je davati 500 kn za to kad imaš ovakvu konfu. Da ima i5, HD 7800 seriju, ssd... Onda bi mu preporučio i bolje napajanje.
Eo testirao sam Prime95 i Fumark i Grafa ode do 77 stupnja.. zaustavio sam.. bojim se da se ne pregrije.. proc takoder.. koji je otisao do 71,72 stupnja.. ali komp se nije ugasio.. :S
Pogledajte na slici 3 ovo oznaceno plavim.. to me zabrinjava.. mada mislim da se komp ne ledi zbog toga.. jer temperature nisu ni priblizno tolike dok igram..
Evo i slike:
EDIT: Mogu vam sutra snimiti mobitelom tocno kako se komp ugasi i te zvukove iz kucista pa da vidite sami ?
Eo testirao sam Prime95 i Fumark i Grafa ode do 77 stupnja.. zaustavio sam.. bojim se da se ne pregrije.. proc takoder.. koji je otisao do 71,72 stupnja.. ali komp se nije ugasio.. :S
Bude se on sam ugasio ako dođe do kritičnih temperatura pa ne pregori. Tako ti je u postavkama, nisi ništa mjenjao. Inaće opasno visoke temperature,
sigurno ti je i u kućištu loš protok izveden.
Posudi kvalitetnije napajanje pa onda vidi. Naravno stavi bar jedan vent u kućište.
OBAVEZNO TERMALNU PASTU izmjeni na procesoru i na grafičkoj ako znaš sam.
Prvi put čujem za piratske windowse sa rokom od 30 dana do aktivacije (gola instalacija). Originalni windowsi su onaj isti dvd koji besplatno skineš sa Microsoftove stranice,
Pronađi mu ti bolje napajanje za 200 kn sa 36 mjeseci jamstva, a ako ono bez problema drži moju puno jaču konfu bude držalo i njegov phenom x4 i preslabu hd 5650 ili kaj ima.
Znam da je corsair 550 W odlično napajanje, ali bezveze je davati 500 kn za to kad imaš ovakvu konfu. Da ima i5, HD 7800 seriju, ssd... Onda bi mu preporučio i bolje napajanje.
Ok oprosti, windowsi su bili (valjda!) modificirani jer su skinuti sa TPB-a cini mi se.
Samo sam htio napomenuti da postoje jedni takvi na netu i moguce je da ih on ima, a ne ulaziti u rasprave koliko traje licenca windowsima bez cracka.
I znam da je piratstvo zabranjeno na forumu, ali eto, red je covjeku napomenuti.
BTW. @ autor - Sto se tice napajanja, moja preporuka ti je protegnuti se na LC GP3 460W, nije neka cifra a napajanje je iznimno kvalitetno i trajat ce ti za buduce konfiguracije takoder.
Sutra ide novo napajanje.. i novi win7 ( vec ih duze planiram friske instalirat )
stavit cu pastu ali prije svega toga cu vam snimit sve pa vam oko 14h sutra to sve uploadam... i kazem kakvo je stanje.
ako i dalje nece biti ok nadam se pomoci od vas kao do sada.. Hvala.
Probat cu i sa integriranom grafom da vidim dali je u njoj problem.. mada mi najvise ''smrdi'' na napajanje..
stavit cu pastu ali prije svega toga cu vam snimit sve pa vam oko 14h sutra to sve uploadam... i kazem kakvo je stanje.
Dobro namjesti hladnjak na procesor.
Ok oprosti, windowsi su bili (valjda!) modificirani jer su skinuti sa TPB-a cini mi se.
Samo sam htio napomenuti da postoje jedni takvi na netu i moguce je da ih on ima, a ne ulaziti u rasprave koliko traje licenca windowsima bez cracka.
I znam da je piratstvo zabranjeno na forumu, ali eto, red je covjeku napomenuti.
BTW. @ autor - Sto se tice napajanja, moja preporuka ti je protegnuti se na LC GP3 460W, nije neka cifra a napajanje je iznimno kvalitetno i trajat ce ti za buduce konfiguracije takoder.
da, vjerovatno imam te win7 jer su oni bili automatski aktivirani i trajali mi 5-6mj a onda nakon jednog restarta sam morao vratiti sustav.. i poslje toga mi je crn ekran i trazi me aktivaciju.. a dole u kutu nema onoga za Build.. nicega.. neznam.. Napajanje cu uzet od frenda neko 500w... pa cu poslje razmisljati o novom.. hvala u svakom slucaju.
Kakvo ti je stanje u kućištu, jel pretrpano i jel ima dobar protok zraka?
ja nemam ni jedan hladnjak na kucistu...
ja nemam ni jedan hladnjak na kucistu...
Pa nije ni čudo kad se pregrijava, nemaš dobar protok zraka. Stavi koji ventilator u kućište.
Ako se računalo pregrijava - restarta se.
Prije da mu ram memorija nije dobro sjela u utor, ako je radna memorija naispravna onda je neispravna i u drugom utoru.
a slusaj.. imam vent od Procesora, Grafe, napajanje koje ispuhuje, i jos jedan dodatni vent koj upuhuje.. al mi je otvorena desna strana kucista... tako da nije to problem.. vidjet ces kasnije kada uploadam video..
Preporučam ti da probaš sa boljim napajanjem, sad možemo nagađati.
Evo imate slične probleme pa možete izmjeniti iskustva:
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/komp-se-rusi/170721.aspx
nakon puno muke uspostavio sam da je problem bio u OS Windows7.. stavio sam XP x64 i sve radi normalno.. nema problema... Hvala svima na pomoci !