Pc se stalno resetira ( reset loop )

poruka: 30
|
čitano: 5.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Jel mozda netko imao slican slucaj ili ima neki savjet.
Prije nekoliko dana sam kupio komponente i slozio novi PC. Ovo mi je 6-7 PC koji sam slagao tako da imam iskustva.Ovo su komponente :

Intel 13700 K
Gigabyte z790 Aero G
Kingston DDR5 5200 Furry Beast 2x 32GB
Gigabyte 3070 OC
Samsung 990 PRO OS + 3x Samsung 980 M.2
Ironwolf HD 10T
Corsair 850e
Fractal Torrent Compact RGB

Slozio komp....sve je radilo. Instalirao Windowse 11 ( Kad sam radio instalaciju stavio sam samo glavni M.2 a sve ostale sam dodao nakon instalacije Windowsa ).Napravio sve BIOS updatove, update za SSD i instalirao sve osnovne drivere. Skinuo i instalirao sve updateove za Windows 11 za 22H2. Temperature normalne ( CPU oko 32 u Idle ).Inace, ovo je bilo drugi put da sam instalirao Windows 11 jer je prvi put bio neki cudni bug di je windows update stao sa instalacijom na 25% ( stajalo je tako 2-3 sata ) i kada sam isao restartat komp pisalo je svaki put da instalira update.

Ugl. Sa drugim clean instalom sve radilo normalno. Slozim i podesim cijeli komp, instaliram si programe za rad. Napravim restore point i kompletni backup cijelog OS diska. Komp radio cijeli dan. Navecer prije spavanja stavim komp u Sleep mode. Ujutro se probudim, ukljucim komp.....komp se non stop resetira ( restart loop ).

Ne reagira ako drzim power, reset, iskopcam ga iz struje. Cim ga ukljucim i stisnem power radi 2-3 sek mozda i onda se restarta ( znaci ne dode niti do biosa )...tako u nedogled.

Evo video :

Napravio sam sljedece:
Clear Cmos
Iscupao jedan Ram pa probao obje kombinacije sa jednim Ramom
Provjerio sve kablove ( iako mi nema logike da nesto nije dobro spojeno ili se odspojilo ).
Iscupao graficku i spojio se direktno na maticnu.

Nema nikakve promjene ili rezultata.

Inace imam na maticnoj 4 lampice za dijagnostiku ( CPU,VRAM, VGA,BOOT )
Pise u manualu do maticne da ako postoji neki problem, da lampica ostaje svjetliti. Meni prvo napravi provjeru za CPU ( upali se i ugasi lapica za CPU )
, nakon toga se upali lampica za VRAM i tu se komp odmah restarta.

Ako netko ima neki savjet, bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
3 godine
protjeran
Re: Pc se stalno resetira ( reset loop )
To paljenje iz sleepa ti je jer neki device (miš, tipkovnica) imaju omogućeno buđenje iz sleepa. To pogasi u device manageru.
Provjeri još jednom kako je prednji panel spojen na MBO. PC bi se morao resetirati na reset tipku ili ugasiti na držanje power tipke. To nema veze s Windowsom već matična hardverski resetira ili gasi.
Moguće da ti je MBO u kvaru.
Probaj stavit neki stariji BIOS. Budi siguran da stavljaš BIOS za dobru matičnu.

Vidi je l ti MBO ispisuje POST kodove.
Probaj instalirati Winse na način da prije instalacije spojiš LAN kabel i da Windows povuče sam sve drivere.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 11:02 (silvio3105).

0 0 hvala 0
16 godina
Yield kaže...

..

Ne reagira ako drzim power, reset, iskopcam ga iz struje. Cim ga ukljucim i stisnem power radi 2-3 sek mozda i onda se restarta ( znaci ne dode niti do biosa )...tako u nedogled.

..
Napravio sam sljedece:
Clear Cmos
Iscupao jedan Ram pa probao obje kombinacije sa jednim Ramom
Provjerio sve kablove ( iako mi nema logike da nesto nije dobro spojeno ili se odspojilo ).
Iscupao graficku i spojio se direktno na maticnu.
..

-gle, podvučeno.. neki kontakt-kratki spoj imaš, tj 99% kratkospojen powerbutton-jumper, npr neispravna tipka na kućištu. .. odspoji frontpanel kablove (ili kvrcni button..).

-sve se kvari, novo može crknuti i tome služi jamstvo.

-probao si reset-cmos, vga, jedan modul memorije.. ali pitanje kako-što si probao, redosljed + sve ostalo što treba eliminirati ako želiš utvrditi gdje je uzrok.

.. tad ideš eliminacijom svega što možeš, minimum, čak bez kućišta, na stolu (eliminiraš neki kratki spoj ..).

-minimum za paljenje, napajanje +mbo.. tj tad neće paliti ali ćeš vidjeti ledice-alarm, jer bez cpu, rama.. to mora biti tako, tj ako je ispravno napajanje i mbo tad će se ponašati normalno za takvu situaciju i signalizirati problem.. tj ako to ne radi tad je mbo problem (ili napajanje, koje opet kontroira mbo + vrm stabilizacija napona..)

-nastavak traženja uzorka, .. sve je odspojeno, ništa što nije nužno nije spojeno, samo napajanje + mbo.. na stolu. Paljenje-test radiš kratkospajenjem jumpera šarafcigerom na mbo..

-na to dodaš cpu, paljenje, pratiš ledice-indikatore i alarm (ako ima mbo zvučnik čuješ beepkodove), zatim dodaš ram, u jedan utor, jedan modul (imaš dva-više).. dobro utisneš 'da sjedne' i to je najbolje raditi na stolu jer tad mbo ima podlogu, nema uvijanja koje zbog odsotjnika u kućištu može biti.. ponoviš paljenje-test.. mora biti promjena-razlika ako je mbo ispravna, tj  .. u tom trenu ako je ispravno, mora doći do paljenja-post-boot-bios.. ako tog nema + clrcmos .. tad je nešto od tog problem i ne možeš dalje jer su to nužni-minimum uvjeti-komponente ..  naravno, s ramovima ponoviš po jedan modul u raznim utorima, između svakog novog koraka-testa isključiš struju itd..

-ako ima boota-posta, to ne moraš ni vidjeti na ekranu, čuješ tj vidi se po statusu ledica na mbo i sl. .. tad spajaš monitor da bi i to vidio, tj ako nema integriranu (nema svaka mbo tj cpu, recimo F-serija nema vga tad ne možeš koristiti integriranu, da bi bootalo radilo mora raditi barem ram i cpu.. tj onaj minimum kao i mbo i napajanje..).. tad dodaš vga, spojiš naponske 8-6 pinske.. tj i bez tog bi nešto dobio, alarm ali dobar-odgovarajući pa i poruku na ekranu da nema napajanja i sl.

-ako dođeš do tog dijela, tek tad spajaš ostalo, miš-tipkovnica, ulaz u bios i sl. .. pa na kraju storage-drive (diskovi, hdd-ssd-nvme..) i svaki put uđeš u bios, vidiš što radi, vidi li disk itd.. + save&exit jer je tek tad uređaj dostupan ostatku.

-ovisno o biosu-automatici, kao adguard, ako ne boota tad automatika napravi reboot, pokuša ponovo, tj za sve postoji timing-vrijeme, 3-4 sec..

-npr ako držiš power tipku +4 sec tad je to prisilno gašenje, trenutno.. ako je mbo ispravna. .. tebi se upravo to dogodi, tj rezultat kao da držiš tipku a to je relativno banalan mehanički problem ili kratki spoj žica-jumper bilo gdje od mbo pina-jumpera do frontpanela ili neki šaraf upao pod ploču i sl.. 

-ovisno gdje zapneš u eliminacijskom testu to ti daje odgovor gdje je problem i što možeš ili ne.. tj ako prije ne možeš dalje, tad možeš jedino reklamirati a najčešće je uzrok mbo, manje ram-cpu-napajanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Hvala svima na detaljim odgovorima.

Evo da napisem update.

Stavio komp na stol. Napravio ponoo clear CMOS i onda stavio samo jedan RAM stick. Komp se ponovo restartao 3-4 puta kao na videu i onda je iz 5 pokusaja proradio i bootao ( samo mu je duze trebalo ).

Inace gumbi mi normalno rade. Power gumb radi ( samo imam podesenu opciju u BIOSU da ne trebam drzati 4 sek nego jednom pritisnem ), reset gumb isto radi.

Napravio sam Restart i Shutdown nekoliko puta i sve je normalno radilo. Stavio sam nazad drugi RAM...opet mu je trebalo malo duze ali je proradilo. Ponovo napravio Restart i Shutdown nekoliko puta i opet radi sve normalno.

Ucitao sam sve Bios postavke koje sam sejvao na profil, napravio ponovo napravio restart i shutdown nekoliko puta i sve opet radi normalno. Boot time ( Shutdown ) je nekoliko sekundi.

Medutim primjetio sam jednu stvar. Kada napravim restart ili Shutdown nekad malo brze a nekad duze chekira RAM i lampica za chekiranje duze svijetl. Inace imam 2 XMP profila...jedan je na 4800MHz a drugi na 5200Mhz. Ja sam stavio na ovaj 4800MHz.

Jel moguce da Sleep mode na windowsima 11 sjebe nesto ili postoji neki problem s RAM-om? Napravio sam memory diagnostic i sve je bio ok. Sleep mode inace stalno koristim kad idem negdje ili preko noci. Da, podeseno mi je da sa USB misom budim komp iz sleepa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 12:26 (Yield).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ok. Ovo sto kazes da mu treba dugo vremena je RAM training. To je normalna stvar ako je BIOS memorija restirana. U tome slucaju mu treba duze vremena da testira brzine i nađe pravu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 12:45 (MethodMan).
9 godina
neaktivan

Vidim da ako disable Xmp profile da ce mozda trajati krace provjera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 12:48 (MethodMan).
16 godina

-želiš li da ti računalo radi stabilno ili OC? .. podešavanje xmp profila i sl je čačkanje tj jedno su reklame i nazivne brzine a drugo stvarnost + nakupina komponentata od kojih svaka ima svoj dio utjecaja-uvjeta, np koji cpu koji chipset ti daju razliku koja će brzina memorije biti stabilna + tolerancije +/-5% unutar 'istih' komponentata kako za napon tako za sve ostalo pa do tog da isti cpu iz istog wafera nije isti, tj postoji bolji-lošiji i to vrijedi za svaki komad čipa dok su svi statistički prosjek.

-inače, automatika-bios, optimalno podesi mem-timinge, preporuka ne dirati tj vrlo malo možeš bolje napraviti ručnim tuningom i to kad znaš što radiš i na probranim serijama čipova, dok su reklame i deklaracije ipak samo to.. ne baš stvarnost u svim kombinacijama.

-druga važna stvar, .. osim početnih postavki biosa, prije installa osa, sam os kao win10-11.. ima neke svoje defaulte, koji su dobri-loši, npr automatika za update, driveri, powermanagment-sleep.. teoretski je sve to ok ili ne može se reči da nije ok, ali .. taj ''ali'' .. svaka automatika može biti problem tj tebi ne znači ništa što većina nema problem ako ga ti imaš kao kad te boli zub.. tad ti većina ne znači ništa.

-defaulti, npr gašenje nije pravo gašenje.. ja preferiram ugasiti, brzina paljenja-bootanja je 10-20sec.. nema smisla-razloga koristiti npr sleep-hyber, tj dok se radilo s hdd (mehaničkih diskova) imalo je više smisla jer je tad boot trajao recimo 30-60sec.. + ovisno o dodatcima naravno može i duže. Koji smisao-svrha je za kućno računalo da je stalno upaljeno ili u sleepu? Tj ako juzer ima takvu želju-potrebu, može.. +''ali''.. tad može imati i ovakvih problema .. tj vjerojatno će ti problemi nestati kroz koji dan, tj to je 'normalno' na svježoj instalaciji jer još nisi obavio sve nadogradnje-podešavanja u osu, updateovima, managerima.. a svi oni imaju neke svoje automatske defaulte i recimo računalo ode u sleep a update čeka reboot... paljenje iz sleepa nije reboot, ako nešto krene krivo tad imaš problem jer tad sys-fielovi i automatika moraju rollbackati nadogradnju misleći da je ona loša-pogrešna.. mada nije nego samo čeka reboot i sl. a kad se jednom to zbrljavi tad više nema povratka na ispravnu konfiguraciju, tj to je posljedica automatike-sreće-slučaja tj u većini je ok kao loto ili da te zgazi auto, većina ti ne pomaže ako ti imaš problem.. a slučajnost ovisi o komponentama, o trenutku paljenja, brzini interneta, dostupnosti nekog ms-servera i triggera koji će u nekom trenutku nešto pokrenuti, npr defaultno nakon 17h jer je tako postavljen default 9-17.. itd.

-zato automatika nije ok, tj prvo trebaš sve podesiti i tek tad automatika može, ili imaš-nemaš sreće + sve postavke od biosa nadalje jer svaka ima svoj mali dio u stvaranju problema, ne jedan uzrok nego nakupina.

-npr pogrešna postavka biosa za recimo timing-memoriju.. tad ovisno o soft-guardu-automatika (nema veze s osom, to radi bios) npr 3-5 pokušaja reboota i tad brojač uključi auotmatski reset biosa što obično otkloni problem recimo OCanja.. i juzer misli da je sve ok tj često ni ne primjeti da se računalo rebootalo nekoliko puta dok se uspješno upalilo.

-memorija i sleep.. kad računalo idla, spušta clock, napon-temperature.. za sleep se snima stanje memorije ram-a na trajni medj, disk-storage... i pri paljenju se umjesto učitavanja osa s diska učita to stanje memorije.. a ako je nešto pogrešno ili različito od očekivanog tad imaš problem dok uzrok može biti npr sec.boot koji mora onemogućiti da netko recimo ukrade tvoje računalo i upali ga.. ili ako ukrade samo recimo disk ili ako djelatnik s posla ponese disk kući i upali ga u svom računalu.. tad sec.boot to spriječi i to mu je svrha, no ostatak je samo problem-prepreka tj prosječan juzer nema nikakve koristi od secboota ali može imati problem kod reseta biosa, nadogradnje, kvara, malwarea itd..  tj daleko više problema bez koristi za prosječnog juzera, no za win11 je kao i tpm to uvjet (ili modificiran win..) itd..

-paljenje iz sleepa je 'najteže' ili najgori task za računalo, tj zamisli avion u letu i zamrzavanje dok u jednom trenu odmrzne i nastavi let, svi parametri, rad motora, potisak.. sve to računalo mora tako obaviti a ne može dok se još updatea, dok čeka novi driver koji je nužan nakon nove nadogradnje osa itd.. lančano + nakon početne instalacje još nekoliko nadogradnji-ciklusa i restartova dok sve 'sjedne' na mjesto.. tek tad je paljenje iz sleepa relativno normalno no ni tad ne vidim potrebu za prosječnog juzera tj juzer po meni mora imati konkretan razlog 'za' da bi to koristio.. ovako samo izaziva mogućnost problema tj +jedan problem više je moguć u odnosu na 'normalan' rad.

-želiš li w11 po ms uvjetima? uefi-sec-tpm.. tad to moraš trpjeti, mada može i bez, može w10 itd.. tj os je samo os, postavke su samo postavke, bezbrojne kombinacije i sitnice a problem u nekom postotku-slučaju može biti ovakav pa biraj, želiš li w11, želiš li oc-xmp-profile ili da ti računalo radi? .. tad tako podesiš tj prilagodiš svoje želje-očekivanja računalu-osu, jer neće se oni tebi prilagoditi mada to reklame sugeriraju.. mi smo mali juzeri ne radi ms win za nas niti naše interese, nego za svoje i mi se prilagodimo .. ili ne. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

I evo jos jedan update. Znaci nisam doslovno nista na kompu novo instalirao ili radio. Samo sam sad testirao vise put hoce li se normalno paliti nakon reseta ili shutdowna.

Sad mi je poceo totalno random zapinjati kod boota kod post Codova 

Slika:
https://www.dropbox.com/s/lwlfo3v2yh0sfvm/IMG_5576.jpg?dl=0

Tu stoji jedno 30 sek ( Led lampica za boot svijetli na maticnoj ) i onda se windowsi pokrenu. Znaci totalno random to radi. 

Nazalost neam doma visak DDR 5 memorije ili napajanje. Komp mi je spojen na 2 monitora i uredno ih registrira.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Koliko vidim to je normalno kod novih ploča. Možeš se još igrati u postavkama da skratis to vrijeme na minimum. Ali čini se da je dugo vrijeme normalno za RAM training. Nisam isao u dubinu ali izgleda da je to nesto vezano za ddr5 memoriju i ddr5 ploče.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 13:01 (MethodMan).
9 godina
neaktivan

A provjeri CMOS napon na bateriji iako je ploča nova. Iznad 3.10V je uredu. Treba potvrditi samo dali je to sporije ponašanje normalno.

14 godina

Uh, fina kombinacija bugovitoga hardwera zadnje generacije, nove DDR5 memorije i "šećera" koji je Windows 11. Divno, na koju stranu krenuti, od kuda početi, a tri su opcije.

Joj nekada sam i sam želio ovakav izazov, daš hrpu love pa više "šteliš" nego koristiš, mmm, divota.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve si dobro napisao.

Najgore od svega je što komp koristim za posao, tj foto i video editing. Trebam ga srediti sto prije da mogu normalno raditi i da mogu staviti stariju Ryzen 3900X konfiguraciju na prodaju.

Mislio sam staviti Windowse 10, ali sam prije toga zelio probati kako Adobe programi za foto i video rade na Windowsima 11. Naravio sam detaljne testove i Premiere Pro, Lightroom i Photosop rade ultra brzo na Windsima 11. Osjeti se dosta velika razlika, sto mi je itekako vazno buduci da sa time radim 90% vremena. Takoder nije bilo nikakvih problema u radu ili bugova sa tim programima, pa sam odlucio ostaviti Windowse 11.

14 godina
neaktivan

ihush 

Sleep sam koristio na staroj Ryzen 3900X konfiguraciji jer mi je tako sve islo najbrze. Stavis komp u Sleep, misem ga probudi i u roku 2-3 sek mogu nastaviti raditi tamo gdje sam stao.
Iskreno u 3-4 godine koristenja Sleep funkcije nisam imao niti jedan problem na Ryzenu.

Bilo mi je lakse snimiti video i pokazati kako sve radi, te reci u cemu je problem, pa bacite pogled.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 14:43 (Yield).

0 0 hvala 0
16 godina

probaj win 10 ako opet bude isto onda je mbo zbugiran

kradem mine iz minskog polja
9 godina
neaktivan

Mozda da je staviti rucno RAM brzinu pa vidjeti dali ima promjene. Po defaultu je na auto.

A za rgb. Gigabyte RGB software probaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 15:09 (MethodMan).
14 godina
neaktivan

I meni se cini kao da je takav neki problem.

Iskreno, ostavio bi ponovnu clean instal soluciju kao zadnju opciju jer moram raditi na nekim projektima ( komp radi super dok je upaljen stalno....za sad ) i nemam vremena dan-dva podesavati sve. Ako se ovo nastavi onda se bojim da cu biti primoran instalirati windowse 10.

14 godina
Yield kaže...

Osjeti se dosta velika razlika, sto mi je itekako vazno buduci da sa time radim 90% vremena.

Čisto sumnjam da je razlika tolika da se isplati sve ovo, osobito sada kad ne radiš uopće.

To što sami Premier radi sada ti jako malo znači kad ne možeš pokrenuti računalo, a pitanje je što bude kad krenu nadogradnje Windowsa 11 jer s njima su samo problemi, a pitanje je kako će se i Premier ponašati kroz duži period rada.

14 godina

Da ali ukoliko PC ne ulazi u boot cak da stavis Linux ili win10 nema nikave pomoci Ako je do Biosa ili hardvera.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Instalirao sam Gigabyte Fusion 2.0 za kontrolu medutim ne prepoznaje i ne radi sa RGB ventilatorima na kucistu. RGB od graficke radi normalno i moze se podesavati.
Poslao sam upit Gigabyteu ali nisam dobio nikakav odgovor. Mislim da ova ploca ima hrpu bugova i problema. Zar ventilatori nebi trebali svjetliti "RGB" nekontrolirano ako samo spojim konektor za RGB na plocu ( bez da se vrte )? Probao sam spojiti samo RGB konektor na maticnu i moji samo bijelo svjetle.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 16:18 (Yield).
14 godina

Na mojoj b450i Aorus taj RGB fusion i onaj easy tune zbugan do bola...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Yield kaže...

Osjeti se dosta velika razlika, sto mi je itekako vazno buduci da sa time radim 90% vremena.

Čisto sumnjam da je razlika tolika da se isplati sve ovo, osobito sada kad ne radiš uopće.

To što sami Premier radi sada ti jako malo znači kad ne možeš pokrenuti računalo, a pitanje je što bude kad krenu nadogradnje Windowsa 11 jer s njima su samo problemi, a pitanje je kako će se i Premier ponašati kroz duži period rada.

U pravu si, ako ovo nebude normalno radilo vracam sve na windowse 10. 
Zanimala su me vasa misljenja i savjeti jer sam lagano poceo gubit zivce sa svim tim problemima. Kazem, ako je ikako moguce zelio bi ostati na Winowsima 11 jer osobno vidim stavno dosta velike pomake u radu koji su mi osobno jako vazni i korisni.
Jucer i prekjucer sam cijeli dan radio u Premieru i Lightroomu i sve doslovno leti, te nije bilo nikakvih problema u radu. No kao sto kazes, ne mogu si dopustiti da krenem nesto raditi za posao pa da komp pocne krepavati opet.

14 godina
neaktivan

Evo i zadnji test koji sam napravio. Opet isto sranje.

Ostavio sam komp ugasen 30-40 min ( napravio Shutdown ). Buduci da mi je preko noci isto bio ugasen ( sleep mode ) duze vrijeme.

Pokusam ga upalit, opet isto sranje. Znaci cim je ugasen duze od 30 min pocne se resetirati ovako. Prije toga sam napravio 30-40 puta restart ili shutdown i nije niti jednom ovako stekao i sve je radilo.

Dode mi da ga polijem benzinom i spalim..

Evo video:

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 16:34 (Yield).

0 0 hvala 0
10 godina

Jesi provjerio napon na cmos bateriji? ili ju jednostavno zamijeni ako nemaš načina provjeriti.

14 godina
Yield kaže...

Probaj u power opcijama ugasiti "fast startup".

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2022 17:10 (Valentin17).
14 godina

Promijeni napajanje, ak mozes pa probaj. Meni se komp gasio i restartao sigurno godinu dana, u zadnje vrijeme svaki dan nekolko put, a pred sam kraj svaku minutu. I tjesio sam se da nije napajanje neg da je proc il maticna. Na kraju komp vise nije bio uporabljiv pa sam stavio zamjensko napajanje za provjeru te uzo novo napajanje i vise nemam problema. Valjda nisi zdrobio pinove na maticnoj... Ja jesam par pinova popigao prije 2 god i ravnao ih iglom i ok je sve.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovo sto kaze valentin. Ne samo to. Nego shutdown+shift je za komplet gašenje. Ako samo stisnes shutdown on ide u hibernaciju zapravo.

9 godina
neaktivan

Iskreno ako uskoro ne pronađeš rješenje Uz ovakvo ponašanja definitivno na tvom mjestu bi trazio zamjenu za drugi model. Previše novaca i jednostavno takvo ponašanja ploče je nedopustivo. Mislim da windowsi nemaju veze sa time. Eventualno može biti buđenje iz sleepa I hinernacije. Tako da probaj sa windows 10 i opet kazem za shutdown desni klik i onda SHIFT+SHUTDOWN 

14 godina
neaktivan

Misterija rijesena!!!

Dosta vas je tu bilo u pravu. Novo Corsair napajanje je neispravno. Cupao sam napajanje is starog kompa i sve kablove na novom kompu...sa starim 750W EVGA napajanjem novi komp upalio iz prve. Boota se normalno iz shutdowna, sleepa, ako ga resetiram ili ostavim duze ugasenog.

Novo Corsair 850 napajanje sam spojio na stari komp i identicno se ugasi odmah. Eto sad mi prestaje gubit jos vremena sa vracanjem i cekanjem popravka.

Hvala svima na savjetima i vremenu!!

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
DiRT kaže...

Promijeni napajanje, ak mozes pa probaj. Meni se komp gasio i restartao sigurno godinu dana, u zadnje vrijeme svaki dan nekolko put, a pred sam kraj svaku minutu. I tjesio sam se da nije napajanje neg da je proc il maticna. Na kraju komp vise nije bio uporabljiv pa sam stavio zamjensko napajanje za provjeru te uzo novo napajanje i vise nemam problema. Valjda nisi zdrobio pinove na maticnoj... Ja jesam par pinova popigao prije 2 god i ravnao ih iglom i ok je sve.

Bio si u pravu, novo napajanje je neispravno. Hvala na pomoci!

14 godina
Yield kaže...
 Bio si u pravu, novo napajanje je neispravno. Hvala na pomoci!

Događa se, bitno da si riješio problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice