PC primio udarac i počeo se čudno ponašati

poruka: 7
|
čitano: 1.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jučer sam nešto petljao sa kabelima oko PC-a i nekako sam uspio zapeti za jednog od njih što je povuklo tipkovnicu da padne sa stola direktno na kučište. Danas se PC počeo smrzavati nakon 5 minuta rada (nezahtjevnog, znači dovoljno je da samo otvorim browser).

Moja sumnja je da je udarac oštetio hard, ali kako da testitam je li stvarno u tome problem? Neki program? Što bi drugo moglo biti?

I općenito tu možemo prodiskutirati o posljedicama udaranja kompova, može li udarac od 5N napraviti neku štetu i koliko oni zapravo mogu podnijeti.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: PC primio udarac i počeo se čudno ponašati

hdtune, memtest testiraj hardove i ramove...

ak ti je tipkovnica pala na (gornji dio kucista) to apsolutno nije dovoljan udarac da osteti ista...

16 godina
neaktivan
Re: PC primio udarac i počeo se čudno ponašati
betmen kaže...

Jučer sam nešto petljao sa kabelima oko PC-a i nekako sam uspio zapeti za jednog od njih što je povuklo tipkovnicu da padne sa stola direktno na kučište. Danas se PC počeo smrzavati nakon 5 minuta rada (nezahtjevnog, znači dovoljno je da samo otvorim browser).

Tipkovnica na kučište? To mi ne djeluje kao gadan udarac.

betmen kaže...

Moja sumnja je da je udarac oštetio hard, ali kako da testitam je li stvarno u tome problem? Neki program? Što bi drugo moglo biti?

Od udarca se je vjerojatno neki od spojeva olabavio. Počni tako da izvadiš serial ata kabele i nanovo ih spojiš, nakon toga kartice, pa RAM...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
14 godina
neaktivan

pa nije ti kuciste od papira xD... hdd mislim da nije jer bar kod mene dosad komp bi se smrzavo kad bi hdd biio vruc ko lud tako da stavi ruku na njega ako nije jako vruc onda nije on...onda bi trebali biti ramovi jer meni se isto tako komp smrzavo i nakon memtesta koji je pokazao da je sve u redu nakon toga mi je sve radilo super... 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kako sam pravio red na stolu, tako mi je tipkovnica privremeno stajala na monitoru s kojeg je samo otklizala doli. Solidan pad, ima sigurno metar visine. 

Idem prvo skenirati da otklonim najgore.

EDIT: ho ho! "There were communication errors. This may be caused by a damaged cable." Znači ipak je do kabela.

Inače je našlo i par bad sectora na jednom od diskova, ali srećom taj mi je najmanje bitan (i općenito najmanji).

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 16:00 (betmen).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo nakon isključivanja i uključivanja svih kabela u kućištu, izgleda da je sve u redu. Hvala svima na savjetima!

0 0 hvala 0
16 godina

Normalno, ja sam gledao jedan jaran je skoro cijelo kuciste iskrivio kada ga je pukao nogom, komp se samo ugasio, on ga ponovo upalio, nista, radi odlicno, a kuciste pola iskrivljeno...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice