PC ne raguje

poruka: 10
|
čitano: 847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
PC ne raguje

Pozdrav.

Danas mi poznanik donese veoma star PC, ništa mi ne reče samo mi ga predade, pa se ti budalo igraj.

Prvo što sam primjetio da je veoma prljav, pa sam ga odlučio, očistiti, tako je i bilo.

Zatim da ga startujem, neće, pokušavao sam sve metode,al ništa nije pomoglo.

Uzmem svoje staro napajanje (Codegen 500W) koje ne koristi, ustekam ga i PC starta iz prve, ko zmaj !

Nazovem dotičnog poznanika, i pitam ga jel se kod njega mogao startati, kaže mi da jeste, da nije bilo tih problema, i stvori mi X pometnji u glavi do čega je.

Sve moguće načine sam probak, al sa starom napojnom ne reaguje, a to su one napojne koje napajaju PC i pravo hlade procesor svojim hladnjakom (AMD Sempron 2800+,512MB DDR 400MHz, 40GB HDD) .

Imal netko kakvu ideju ?, jer dođe mi da sam ga ja pokvario {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC ne raguje

Probaj pokrenut samo napajanje spajanjem crne i zelene zice.. 

0 0 hvala 1
15 godina
PC ne raguje

A jbg sad, trebao si ga prvo upaliti i provjeriti kak radi a ne odmah očistiti, sad si ti misli jesi li nešto sprćkao prilikom čišćenja ili...

Probaj to njegovo napajanje testirati

. Ako se ne vrti vent onda je crklo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 16:50 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: PC ne raguje
gogi321 kaže...

Probaj pokrenut samo napajanje spajanjem crne i zelene zice.. 

Probao sam to, prvi put upalilo se, al bilo je tako bučno da je to neizdrživo, onda mi se sve pomutilo i nije mi bilo jasno zasto neće da startuje PC.

Mučio sam se i mučio, ali ništa, i to sam opet ponovio nije davalo znakove života.

Znači PSU je crko, ah tako sam i mislio, ali eto...  {#}

jadnik :( jadnik :(
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 16:53 (micr0).
15 godina
PC ne raguje

Da. A iz kojeg razloga ti ga je donio? Čišćenje, nanovo stavljanje Windowsa.... Pa nije vrag da ti ga je samo dao u ruke i otišao bez riječi. Možda je imao problema pa ti prešutio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 16:57 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
vrinho kaže...

Da. A iz kojeg razloga ti ga je donio? Čišćenje, nanovo stavljanje Windowsa.... Pa nije vrag da ti ga je samo dao u ruke i otišao bez riječi. Možda je imao problema pa ti prešutio.

To je inače kolega od starog, pa mi je donio PC da mu sistem odradim (100%)[Mada mi ništa nije rekao] ali nisam mogo da gledam ono kučište uprašeno komplet, žao mi bilo {#}, pa reko da ga očistim, pa ću OS da nabacim, ionako besplatno to radim....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 16:59 (micr0).
15 godina
micr0 kaže...

To je inače kolega od starog, pa mi je donio PC da mu sistem odradim (100%)[Mada mi ništa nije rekao] ali nisam mogo da gledam ono kučište uprašeno komplet, žao mi bilo {#}, pa reko da ga očistim, pa ću OS da nabacim, ionako besplatno to radim....

Ako kaže da mu je radilo a sad kad je kod tebe neće, ispalo bude da si ga sjeb.o (ili si imao baš pravi peh pa taman kod tebe crklo) i više ne bude besplatno nego tvoj trošak ako mu moraš drugo napajanje staviti. 

14 godina
vrinho kaže...
micr0 kaže...

Ako kaže da mu je radilo a sad kad je kod tebe neće, ispalo bude da si ga sjeb.o (ili si imao baš pravi peh pa taman kod tebe crklo) i više ne bude besplatno nego tvoj trošak ako mu moraš drugo napajanje staviti. 

Ma neću ja davati novce za napajanje, to je njegov problem nek nadje isto i zamjeni, ja cu OS dici nije problem {#}.

Hvala na odgovorima !

15 godina
micr0 kaže...
Ma neću ja davati novce za napajanje, to je njegov problem nek nadje isto i zamjeni, ja cu OS dici nije problem {#}.

- Ti stavi svoje napajanje, instaliraj OS i sve što treba, kad završiš, onda stavi njegovo napajanje natrag i vrati mu PC,

ako kaže da ne radi, ti reci: "kod mene je sve bilo OK", pa ako se on pravi lud, pa se pravi i ti.

- Ne budeš mu valjda kupovao drugo, neka da pare, stavi mu neki MS i bok.

14 godina
Valentin17 kaže...
micr0 kaže...

- Ti stavi svoje napajanje, instaliraj OS i sve što treba, kad završiš, onda stavi njegovo napajanje natrag i vrati mu PC,

ako kaže da ne radi, ti reci: "kod mene je sve bilo OK", pa ako se on pravi lud, pa se pravi i ti.

- Ne budeš mu valjda kupovao drugo, neka da pare, stavi mu neki MS i bok.

Ma razmišljao sam ja o tome, al nije izvedivo, jer kao što sam rekao, to napajanje nije ATX, već je neki stariji standard, ono napaja + hladi CPU, a ovo sto ja imam je ATX ne moguce ga je montirati u to kuciste, da je izvedivo ja bi mu to poklonuo ionako mi smrdi 4godine u ladici.

Sve je uredu prošlo,rekao sam čovjeku šta i kako je bilo, prijateljski kaže nema veze, zamjenit cu ja napajanje i meni je nešto "krkljo" u zadnjih par dana. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice