PC mi iz čista mira neče da boota?

poruka: 5
|
čitano: 2.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
PC mi iz čista mira neče da boota?

Znači odlučia sam kupit lc powerovo 3.5 eksterno kuciste i prebacit svoga wd green-a 2TB unutra. U petak sam uzea kuciste i popodne ugasia pc (nakon 20-ak dana 24/7). Izvadia green-a,malo čistia prašinu i nakon koje 2 ure idem ga upalit. Ekran = crn, ništa, izvadim ram vanka , vratim samo jednu pločicu,opet ništa,5-6 minuta malo probavam druge slotove,prvu ili drugu plocicu i odjednom boot-a se sa jednom pločicom u nekom slotu. Vratim i drugu, sve radi. Tu mi se javia drugi problem ,javlja je boot meneger ne postoji ili neki takav error ali smo zakljucili da se to zna dogadat ako se pri instalaciji windowsa u pc-u ostavi i drugi disk,dakle ne onaj na kojeg windowsi idu ali on ipak zna stavit neke stvari na njega,Dakle nesto od windowsa je bilo na wd green-u.To smo riješili reinstalacijom windowsa jer auto repair nije pomagao.E sad cijeli dan se ja zayebavam novim windowsima, programi itd... i kad sma konacno zavrsia ( u međuvremenu je bilo 20-30 restarta radi updejta i svih softwarea) i svi ti restarti su uredno prošli.Kad ono idem ga restartirat radi jos nekih updejta i nakon restarta opet isto.Crn ekran.Debugger stoji na 85 ali u manualu matične ne piše ništa pametno vezano za njega. Izvadia ram, vratia pločiću po pločicu u jedan ,drugi utor itd... ništa,svaki put isto.Nakon jedno 10 puta stavim samo jednu pločicu u krajni lijevi utor i boot-a se.Ugasim ga opet i vratim obe pločice u normalne pozicije ,boota bez problema. Evo me sad u windowsima radi sve ko beba,vrtim memtest ima 20 minuta i nema nikakvih errora.Jucer je radia od ujutro pa do sad ,i preko noci bia stabilan.Zaigra battlefield ,sve stabilno.A ko zna kad cu iduci put docekat da mi se opet iz cista mira nece bootat. Jel znate o cemu se radi ovde? Ono šta me zbunjuje je da sve ukazuje na hardwareski problem a s druge strane svi djelovi su savršeno ispravni u radu pa neznam ni sam šta da mislim? Pls bitno mi je. Konfiguraciju imate pod "moj pc".  I da, resertiranje biosa ofc ne pomaze kad nece bootat.Dakle kad se to dogodi ekran mi šalje napon u tipkovnicu i miš( spojeni su preko njega) jer vidim da oboje svijetle ali do ekrana ne dolazi nikakav signal i debugger stoji na 85.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
PC mi iz čista mira neče da boota?

Nešto te ploča koči !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: PC mi iz čista mira neče da boota?

To bi mogao bit problem u napajanju jer meni se čini da ne dava dovoljno napon da bi radila jer od tih napajanje daje za rad hdd, grafa, cd čitača, proc, memorije itd.

Stavi drugo napajanje pa isprobaj.

Kao što rekoh zašto ostavljaš komp upaljenog i to 24/7 i vidiš posljedice?

 

Svaki računalo treba da se ugasi radi normalno hlađenja i  tako da očuva trajni vijek računala. Kod stalnog rada 24/7 smanjuje se vijek trajanje.

 

No, ako si matičnu premještao na novo kučište.

 

Zasad sve van rastavi i sastavi redom, matična ploča, pogledaj proc da nisi krivo stavio da nisu savijeni pinom, pravilno postavi hladnjak (heatsink) s coolerom i pogledaj vent s colerom da je ukopčan u mbo, pravilno postavi memoriju, postavi kartici npr mrežnu , zvučnu ako ih ima, ugradi grafu i pogledaj da nije uštekan molex kabel i sve pravilno spojit, pa uštekaš hdd, cd čitač i zadnje postaviš napajanje ako se upali tada uđi u bios i pogledaj dali je pravilno namješteno.

 

Jer ako se ako sve namješteno na novo kučiušte jer u bios obično poremeti  postavke pa se treba ponovno podesit na pravilan način.

 

Meni se čini da nisi pazio kod ugradnje i spajanje pa se javlja problemi.

 

 

Ako si sve izvadio dali si stavio na stol? Na stol ok. A na deki se nesmije jer ih elektricet uništava i postaje neupotrebljen tj neispravan proizvod.

 

Uzmi si vremena i polako pregledaj i sastaviš redom i nakon sastavljenog obično proradi i prođe sve uredu.

 

 

Sam svoj majstor. :)
14 godina
neaktivan
offline
PC mi iz čista mira neče da boota?

majko mila pa ja ču se rasplakat.

 

1. koliko smo puta raspravljali da gašenje pc-a radi više štete nego koristi? osim hdd-ova koji se ubrzano troše svim komponentama za životni vijek odgovara 24/7 rad jer se izbjegavaju stalne promjene u temperaturama i elektrošokovi kod paljenja. Računala su napravljena da se ne gase i to pozitivno utječe na njih.To šta ti ugasiš pc neče mu pomoč da se odmori omg,ne čini razliku.Komponente imaju toliko duge vjekove trajanja da je to aplsolutno nebitno. Prema anketi koju sam stavi au jednoj temi 40% forumaša ne gasi pc.

 

2. Napajanje je i više nego dovoljno jako. Pc mi vrti prime95 i furmark u isto vrime ROFL. Ovo apsolutno nema veze s napajanjem jer ka šta sam reka prije se nije dešavalo.

 

dajte stvarno mi treba pomoč ali ako nemate šta pametnoga za reč nemojte govorit jer mi se okriče želudac.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
offline
PC mi iz čista mira neče da boota?

dobia sam savjet za čišćenje konektora od memorije. Ugasia sam pc, školskom gumicom malo proša kontatkne točke ram-a,usisivačem ocistia slotove ram-a ,upalia se normalno.Sad se nadam da se problem nece ponovit. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice