Pc crash

poruka: 11
|
čitano: 1.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
pc mi se crasha pri '' visokoj '' temperaturi ''

ovako : kompjuter mi se crasha radi procesora koji je pri tako reci '' visokoj'' temperaturi  al cudno je to sto nije visoka nego to je temperatura 55 stupnjeva.. a frendovi , njihovi procesori mogu otic i do 90 stupnjeva , pa zato je meni to cudno..
neznam do cega je , al ono siguran sam da se crasha zbog procesora..normalna temperatura je oko 30 , kad upalim igricu skoci do 48,49 stupnjeva.. ugl. sad mene zanima zasto se pri tako niskoj temperaturi crasha? i ugl. to je procesor AMD Athlon x3 445 , kojemu sam ja otvorio cetvrtu jezgru i nesto sitno overclockao..  pa evo par slika o konfiguracijama pc-a , pa ako iko zna problem nek se izjasni :D

http://i.imgur.com/8b9Ff.png  ( speccy )

http://i.imgur.com/88B3o.png ( cpu-z )

http://i.imgur.com/jhBSz.png ( system properties )

0 0 hvala 0
15 godina
Re: pc mi se crasha pri '' visokoj '' temperaturi

Nemaš sreće sa procesorom. Njegova jezgra, koju si otključao, je zaista bila neispravna i ona daje nestabilnost sistemu i on se ruši. Vrati CPU na default i neće biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 23:21 (phoenix2003).
14 godina
Re: pc mi se crasha pri '' visokoj '' temperaturi

provjeriti u BIOS-u na koliko je podešena temperatura, kao zaštita za proc.. nakon koliko vremena igranja skoči temperatura?? cooler je vjerojatno stock, pa se zato i više grije, jer je otključana jezgra, malo je clockano +voltaža pretpostavljam... probati sa zamjenom termalne paste ili još malo povećati brzinu ventilatora... koliko dugo je otključan procesor?? kada su počeli problemi??

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 23:14 (white_shadow91).
14 godina
neaktivan
Pc crash

gdje to provjerim u BIOS-u? , kako se zove opcija , jer sam bio trazio , pa nikako naci to..
sto se tice vremenski , skoci a ono ,  , pa odma cim upalim igru, recimo dodje do 44,  ionda  svakih 20 min , po 1 stupanj , pa tako do max 49 negdje.. ovisi o rezoluciji na kojoj igram.. i da , povecao sam voltazu sa 1.40 do 1.45..
 a problemi su poceli , a neznam , nisam prije isao za tim , nego pocelo je crashati s vremenom.. i otkljucan je a ima bice pola godine..

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pc crash

unutrašnjost kučišta je očiščena od prašine?? mislim da se ne dobija nešto previše sa tim clockom.. ostavi otključanu jezgru, ali sa default clockom i smanjivati voltažu, dok ne postane stabilan, sa tom otključanom jezgrom..

14 godina
neaktivan

sve sam ocistio, rastavio cijeli komp i ocistio.. 
da clockao sam sa 3.1 na 3.4 , pomoglo mie dosta..
jel moze biti problem ta termalna pasta? 

14 godina

pa može biti, ako je stara.. ma tih 300MHz ne znači ništa pretjerano.. kao što sam i rekao, default 3.1, sa četvrtom jezgrom i voltažu smanjivati, dok ne postane stabilno... napravi to sve, pa javi rezultat..

14 godina
neaktivan

ja nju nisam nikad ni mjenjao odkad sam kupio taj procesor.. 
a bio sam ja neko vrijeme sa defaultom i otkljucana cetvrta jezgra..

bila je temperatura 27 normalna , a kad upalim igru , doslo bi do max 44 .

al gle to se sve cini dobro , te temperature , al recimo zasto se crasha na 55 ? zasto na tako niskoj ? jao.

14 godina

moguće da mu je tih 55 max radna temperatura, pa se gasi da se zaštiti.. preporučam kad se bude mjenjala pasta, pa kupiti neki bolji cooler od ovog stocka..

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 0:01 (white_shadow91).
14 godina
neaktivan

to se nemoze promjeniti jeli ?  ta radna temperatura? da bude veci maximum? 
ugl . promjeniti cu pastu i kolko kostaju ti cooleri od ovog stocka ? otprilike? 

14 godina

max tvornička temperatura se nemože promijeniti.. a neki malo bolji barem 200kn..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice