Pasta za procesor i fps

poruka: 14
|
čitano: 5.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

da li pomaze ta pasta na procesoru, za fps posto mi pada sve razne sam nacine pokusao i samo je to ostalo nju nisam mazao ima jednu 3-4 godine a procesor se pregrijava vjerovatno...sta mislite moze li pomoci ?? promjenuo sam i grafu al dzabe opet isto -.- ?! narocito jer igram dugo cod2 a sad mogu pokrenut i najnovije igre..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pasta za procesor i fps

pasta na procesoru mora biti ona provodi toplinu....a tvoja nije mjenjana godinama pa obriši staru i stavi novu...

My way
14 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

pa sigurno zbog toga i pada fps jer se pregrijava procesor znaci moglo bi pomoci,samo zrno na sredinu staviti i vratii cooler ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
upravo tako prvo ocistis sve od stare i na proc stavis jednu kap i vratis cooler
14 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps
Usput kad očistiš staru i staviš novu termalnu pastu,malo očisti i komp od prašine ako je ima unutar kućišta.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

Pogledaj si temperature koje su ti naprocu prvo al i bez toga je poželjno promjenit pastu nakon toliko vremena a nova grafa nemora značit da če ti nove igre radit dobro jer je i procesor jedan od glavnih aktera u cjeloj toj priči tako da i o promjeni proca razmisliš.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pasta za procesor i fps

Staviš Coretemp, aktiviraš i ostaviš da radi u pozadini.

Igraš to što igraš i onda se javiš ovdje sa tipom procesora i hladnjaka,

screenshotom temperatura gdje je zabilježena maksimalna u toku opterećennja.

Npr sad moj:

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 0:52 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

Prvo empirijski provjeri pregrijava li ti se procesor, kako ti je gospodin iznad mene predložio.

Pasta za procesor i FPS su možda rubno, uvjetno povezani. Termalna pasta služi samo za što bolji transfer topline (energije, u ovom slučaju beskorisne) između procesora i hladnjaka koji ju rasipa svojom velikom površinom te prepušta ventilatoru da zagrijani zrak cirkulira što dalje od procesora. Zašto se zagrijava i koliko, ovisi o arhitekturi komponente, ali i temeljnim prirodnim zakonima koje koristimo za "čaroliju računala". U temelju, struja, samim time čestice mora teći kroz dani ASIC, nailazi na otpor (što je u temelju sudar, prijenos kinetičke energije koja se predaje drugima, a to titranje i gibanje čestica mi gledamo kao toplinu). Optimalno, količina topline koju se uspije prosuti mora biti jednaka temperaturi koju ASIC generira.

Mogućnost procesora neće biti nagažena (neko vrijeme), samo vremenski period koliko može izdržati povećavanje energije čestica koje ga sastavljaju, odnosno povećanje temperature. Što je viša temperatura, više štete s funkcijom vremena dobije procesor. Što hoću reći? Igraš igre, CPU je zadužen da šalje draw pozive GPUu što je ono što laici interpretiraju kao FPS (koji je u stvarnosti ograničen refresh frekvencijom zaslona - 60Hz kod većine, tako da 250 FPSa su samo potraćeni CPU cycleovi koji su se mogli iskoristiti za koristan rad). E, ako je stvarno bottleneck u centralnom procesoru, vrlo je vjerojatno šteta već učinjena jer termalna pasta isto ima rok trajanja, sve je podložno entropiji.

Većinom ako si duže vrijeme nezamjetno plesao uz rubne temperature koje termalni senzori "ignoriraju" i ne gase računalo, termalna pasta neće pomoći. Ključno i najbanalnije iz ovoga je samo uzeti da termalna pasta spriječava, ne liječi. Ali ne škodi promijeniti, procesori na previsokoj temperaturi ne mogu raditi punim kapacitetom. Ako "maltretiranje" nije dugotrajno bilo, vjerojatno će promjena paste biti sve što je potrebno da bi se temperature vratile u normalu, kao i radni kapacitet procesora. 

How interesting. Tell me more.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 17:49 (Deflector).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

da gledao sam i ovaj mi je jedan rekao da su temperature solidne pa promjenucu i to da vidim sta ce biti... al prije mi se desavalo ocistim ga onda se vrati sve u normalu kad prasinu ocistim i sve bude miran jednu 1 mjesec cak do 2,i sad sve cesce probacu to sa pastom pa da vidim moze li pomoci,procesor moj je x2 dual core amd athlon 5600+ 2.91ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako ti je taj jedan rekao da su ti temp solidne, to znači vjerovatno da ti se proc nepregrijava...da nije to problem...nego je tebi možda proc bottleneck ili je grafa slaba ili nešto koči..

bilo bi jako korisno da napišeš koje komponente imaš (matična, proc, rami, hladnjak, grafa, napajanje)

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

grafa ati radeon hd 6770 nova kupio je skoro,proc m2n mx se plus  amd athlon 64 X2 dual core 5600+ ,2.91ghz... napajanje to cu kasnije postat nemam sad zivaca iznerviram se ovako xd,ram 2gba imam

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 22:11 (Rizi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

E možda ti baš napajanje guši sve to skupa,nema dosta sape,kuiš.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pasta za procesor i fps

Napajanje sam morao uzeti novo ono bilo slabo staro kad sam grafu uzeo , : MS PRO 550 Powery supply : power 550W 20+4 pin connector,4 pin 12w 6 pin pci-e sata x 2 molex  x 6 fdd x 2 Two fnas 8 cm Passive Pfc sve detaljnije sa kutije...a stavit cu tu pastu pa vidit a komp radi bas ono dosta

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

tu po meni je procesor kriv, ne pregrijavanje nego je on kočnica velika...tj zbog njega ti pada fps, nemaš stabilan fps...grafa koju imaš nije uopće loša...vjerujem da bi jačim procom bolje iskoristio grafu i imao stabilan fps..

probaj pokrenit neku igru u kojoj ti pada fps, igraj normalno, nemoj pauzirat stisni na tipkovnici win key (odmah pokraj ctrl tipke) igra će vrtit u pozadini, ti ćeš bit u winsima, taskbar pokreni i vidi zauzeće jezgri...pa javi rezultate

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice