Pozdrav,
imam nejasnih problema s svojim novim PC-em.
Naime prije par dana sam imao ovaj problem KLIKNI i riješio sam to reinstalacijom drugih windowsa,ali još uvijek je ostao problem s stekanjem.
Najbolji primjer bi bio prilikom instaliranja igre Crysis 3,dok je instalirao,nista drugo nisam mogao radit,kliknem na start on na sekundu zamrzne pa otvori,kliknem na chrome,opet isto ponasanje i tako bilo sto sto sam pokusao otvorit,pomaknut,scroll-at itd..
Otvorim task manager da vidim zauzece proc-a i memorije,proc je bio na 0 % a ram na 1,67 (uzmimo u obzir da sam samo imao drivere instalirane).
Nadalje,prilikom igranja igre,kada sam poceo prvih 45 minuta tecno sam je igro,ali nakon toga svako malo mrzne,lagga,kao da je veliki pad fps-a na sekundu...preko HWMonitora sam pratio temperature, u prilogu je slika s svim temp. komponenti.
Driveri grafe su update-ani,nista nije overclockano,koristim wind 7 64bit,takoder prije nikad nisam prebacivao monitor na 75hz do dana kad sam slozio novo sve,no i tu sam primjetio da mi je dosta mutnija slika nego na prema 60hz pa sumnjam da je to normalno.
Moze bilo kakva pomoc molim Vas?
EDIT:zaboravio sam napomenut da su temperature ocitavane uoci stekanja igre
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je tak u dosta igara znao komp isto imati gadne frame dropove iz cista mira.
Igram Mafiu 2 (ili bilo koju drugu igru), stojim cjelo vrijeme u hodniku i samo gledam FPS kako pada na 45 pa se opet vraca na normalu, i tak svakih 5 minuta, znaci nije naletila neka divlja scena sa eksplozijom ni nista nego samo odjednom.
Jedan dan pustim windowse da naprave updat svega sto su nasli i problem rijesen. U paketu sa jos nekim problemima za koje nikad ne bih rekao da imaju veze s winsima.
Otvorim task manager da vidim zauzece proc-a i memorije,proc je bio na 0 % a ram na 1,67 (uzmimo u obzir da sam samo imao drivere instalirane).
Nadalje,prilikom igranja igre,kada sam poceo prvih 45 minuta tecno sam je igro,ali nakon toga svako malo mrzne,lagga,kao da je veliki pad fps-a na sekundu...preko HWMonitora sam pratio temperature, u prilogu je slika s svim temp. komponenti.
Driveri grafe su update-ani,nista nije overclockano,koristim wind 7 64bit,takoder prije nikad nisam prebacivao monitor na 75hz do dana kad sam slozio novo sve,no i tu sam primjetio da mi je dosta mutnija slika nego na prema 60hz pa sumnjam da je to normalno.
Koliko se vidi iz SS-a imaš problemas temperaturama, probaj ih pratiti s nekim drugim programao npr. Opeh HW, HWInfo 64.
Ako nisi ništa OC pogledaj koliki ti je max. napon na procesoru ( jako visok ) za stock postavke i zato se grije ko kuga.
Imaš li zadnji bios na matičnoj?
Ako nemaš trebao bi ga nadograditi ( s Asrockom to bar nije problem ).
Što se monitora tiče nemoj dirati ferkvenciju ostavi na 60 jer velika večina nije ni predviđena za 75 Hz ali provjeri manual od monitora.
Pozdrav,
imam nejasnih problema s svojim novim PC-em.
Naime prije par dana sam imao ovaj problem KLIKNI i riješio sam to reinstalacijom drugih windowsa,ali još uvijek je ostao problem s stekanjem.
Najbolji primjer bi bio prilikom instaliranja igre Crysis 3,dok je instalirao,nista drugo nisam mogao radit,kliknem na start on na sekundu zamrzne pa otvori,kliknem na chrome,opet isto ponasanje i tako bilo sto sto sam pokusao otvorit,pomaknut,scroll-at itd..
Moze bilo kakva pomoc molim Vas?
Kolega provjeri temeperature! Vidim da su jako visoke! Skini neki free programcic za to npr speccy i sve ce ti bit jasno! I onda pogledaj jel cooler sjeo kako treba ili nije!
Mogao si i dalje pisati u onoj temi, a ne bespotrebno otvarat novu!
http://www.bug.hr/forum/topic/stolna-racunala/problem-novim-pc-em/199254.aspx