Neće se bootati

poruka: 7
|
čitano: 2.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
LED displej na matičnoj i poruke na njoj?
pitanje

Imam komp sa matičnom pločom Epox EP-9NPA3J koja ima nForce4 čipset i mali dijagnostički display na sebi na kojem, kada komp uredno radi, piše "FF". Komp je krepao i kad ga se upali, ne prikazuje BIOS, nego pušta niz "beepova" (jedan za drugim, traju otprilike sekundu i prekid između njih traje isto tako otprilike sekundu), a na tom displeju piše "CI" (ili je to možda "C1"?).

Zanima me što označava taj "CI" ili "C1" jer možda mi to može pomoći riješiti problem (ako se to nešto krepano može zamijenit)?

Naravno, Epox više, bogu hvala, ne postoji, ne postoji nikakav support za tu matičnu, a na stranicama nVidije za nForce isto nisam našao ništa suvislo.

Ima neko ideju?

-- MSX "If it's not broken, don't fix it!" :-)
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 13:25 (MSX).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neće se bootati
prihvaćeno rješenje

Otvori kuciste, izvadi s maticne bateriju i vrati je natrag, a ako ne mozes izvaditi, imas jumper pored kojeg bi trebalo pisati "clear CMOS" ili nesto slicno, skini ga i vrati natrag. Pogledaj jos u knjizici koju si dobio uz maticnu (pretpostavljam da jesi) i nadji kako napraviti "clear CMOS". To bi trebalo rijesiti problem. Pokusaj pa javi...

I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Neće se bootati
autorov komentar

Probao sam izvaditi module RAM-a, pa ih vratiti natrag i proradilo je. Drugi put kad je zapelo, probao sam ovo što si ti napisao i isto je tako proradilo. Niš, moram još malo čeprkat. Thanx!

16 godina
neaktivan
Neće se bootati

Probaj malo šarati po ovim linkovima za EPOX matične, meni je pomoglo:

http://www.free-download-drivers.com/?id=8&id1=Epox

http://www.hwinit.it/modules/news/article.php?storyid=1431

procesor AMD Athlon 64 3200+, 2200 Mhz, socket 754; matična ploča Epox 8KDA3J, NForce 3 250 GB chipset, 2 x SATA1 (150MB/sec); RAM JetRam 512 DDR400; grafika CLUB RADEON 9200SE 128 MB; HDD Seagate ST3500320AS 500 GB, 7200.11, 32 MB cache, SATA2 3Gb/sec, NCQ II
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Neće se bootati

U knjižici za moju matičnu piše:

C1      ...........   Detect memory :  - Auto-detection of DRAM size, type and ECC              

- Auto-detection of L2 cache (socket 7 or below)

procesor AMD Athlon 64 3200+, 2200 Mhz, socket 754; matična ploča Epox 8KDA3J, NForce 3 250 GB chipset, 2 x SATA1 (150MB/sec); RAM JetRam 512 DDR400; grafika CLUB RADEON 9200SE 128 MB; HDD Seagate ST3500320AS 500 GB, 7200.11, 32 MB cache, SATA2 3Gb/sec, NCQ II
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

E, vidiš, znači tu zapinje (ako je to isto za nForce3 i nForce4 čipset, valjda je).

Probat ću s drugim RAM-om ili procom...

16 godina
neaktivan

Moj prijatelj je isto mu se nije htjelo bootat.Samo je izvadio pločicu RAM-a instaliro windows i vratio RAM Osmijeh

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice