Nakon gašenja PC-a periferije svijetle

poruka: 7
|
čitano: 3.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znači ovako:

Nakon što ugasim PC, periferije (tipkovnica i miš) i dalje svijetle. Tek kada ga odostraga isključim prestanu.

Prije dok sam imao Codegena 400W to se nije dešavalo.

PC je ovaj iz Moj PC.

EDIT: Prije sam i imao drugu matičnu, MSI K9AGM2-FIH.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 21:37 (xxCROsainTxx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

to se i meni desava al nist neskodi pa ak ni ti nemas problema pusti :P

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Nakon gašenja PC-a periferije svijetle
nije stvar do napajanja...

nisam imao problema s time...ali neke ploče imaju jumper za takve stvari...ak se nevaram 5vsb jumper na ploči (mislim da je to bio slučaj kod starijih ploča)

drugo možeš pogledat u biosu- dali je dozvoljeno paljenje kompjutera pritiskom na tipku tipkovnice, ako je onda je moguće da zbog toga imaš stalno napon na tipkovnici i mišu..

i zadnje odeš u device manager, nađeš tipkovnicu i miš...desni klik>properties>power management>Allow this device to wake the computer tu imaš kvačicu ili nemaš, vidi kakva ti je situacija..probaj skinit kvačicu pa ugasit komp pa vidi jel ti svjetli i dalje
samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan

Moja je nova ploca pa ima jumpere za te stvari. Pogledaj u knjizici.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Mozes gledati na ovo kako hoces. Kao "anomaliju" ili kao na normalnu stvar

Svjetle zato sto do njih jos tece +5V i nije razlog za brigu. Mozes si jos malo komplicirati stvari u zivotu stavljanjem jumpera i "popravljanjem" necega sto nije pokvareno.

BTW

Ovo je i dobro cak. Zasto? zato sto mozes, u dogledno vrijeme, nabaviti wireless mouse ili tipkovnicu koja se puni preko USB-a, masa mobilnih se moze puniti preko USB-a

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
16 godina
neaktivan

Pogledaj ACPI opcije u BIOSU.

Vidi koja ti stanja napajanja podržava matična (Kod ASUS matičnih znam da ima S3 (Save To RAM) i S1 (Power On Standby)).

Više ćeš naći o tome u manualu matične ili guglaj Advanced Configuration and Power State.

EDIT: Evo link sa Intelove stranice

http://origin-software.intel.com/en-us/blogs/2007/01/10/all-about-system-power-states-s0-s5/

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 12:11 (takozvani).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Mozes gledati na ovo kako hoces. Kao "anomaliju" ili kao na normalnu stvar

Svjetle zato sto do njih jos tece +5V i nije razlog za brigu. Mozes si jos malo komplicirati stvari u zivotu stavljanjem jumpera i "popravljanjem" necega sto nije pokvareno.

BTW

Ovo je i dobro cak. Zasto? zato sto mozes, u dogledno vrijeme, nabaviti wireless mouse ili tipkovnicu koja se puni preko USB-a, masa mobilnih se moze puniti preko USB-a

Onda ću ovako ostaviti.

Hvala! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 9:03 (xxCROsainTxx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice