Nadogradnja najslabije karike...

poruka: 12
|
čitano: 2.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nakon sto sam stavio Win 7, primjetio sam da mi u novom PES-u ali i u COD4 s vremena na vrijeme "zapne", a htio bi mi da mi barem te dvije igre idu glatko (i eventualno novi MW2), tako da bi nadogradio komp sa minimalnim ulaganjima, ali nisam siguran da li je problem u CPU (jer sam primjetio high load u igrama) ili u grafickoj? I da li mi se isplati uopce nadogradjivat, ili da probam sto prije nekom utopit komp i komplet novo?

pozdrav i hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja najslabije karike...

ne vidim problema osim malo slabiju graficku...minimalno bi trebao piknuti nesto s barem 512mb...mogu bi garantirati da s HD4670(kao u mojoj konfiguraciji), nebi imao problema ni u pes kao ni u cod4, za MW, nisam pokusao.

to bi ti bilo recimo tako, relativno kratko rijesenje.

ako planiras uzeti neku jacu grafu..onda bi trebao mjenjati i procesor, znaci nesto kao ovo:

E8400~HD5750

i5~HD5850

R
16 godina
neaktivan

upravo sam tu graficku i gledao :) jedino me brine sta cu ostat bez TV outa, a nemam HDMI tv, niti sam uspio naci neki adapter...znas li mozda za to rjesenje?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

malo sam gledao, postoji kabel VGA to TV out..ali, nisam ga uspio pronaci kod nas.

ali....ova saphphire HD4670, ima TV-out.

R
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 8:50 (robson).
16 godina
protjeran
robson kaže...

ne vidim problema osim malo slabiju graficku...minimalno bi trebao piknuti nesto s barem 512mb...mogu bi garantirati da s HD4670(kao u mojoj konfiguraciji), nebi imao problema ni u pes kao ni u cod4, za MW, nisam pokusao.

ako planiras uzeti neku jacu grafu..onda bi trebao mjenjati i procesor, znaci nesto kao ovo:

E8400~HD5750

i5~HD5850

e8400 je 1150 kn a za to kupi q8400

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=7096

koju maticnu imaš?

i koji ti je buđet?

i koje napajanje imaš?

16 godina
neaktivan
imbra kaže...
robson kaže...

E8400~HD5750

i5~HD5850

e8400 je 1150 kn a za to kupi q8400

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=7096

koju maticnu imaš?

i koji ti je buđet?

i koje napajanje imaš?

pise sve pod Moj PC, ali evo linkova i na detaljnije informacije: Maticna Napajanje

buđet ajmo reci neogranicen...

18 godina

Slažem se da treba promjeniti grafičku karticu...

1. Stara je tehnološki pa postaje slaba.

2. Nema drivere za Windows7, ali rade oni za Vistu. Time se malo gubi na performansama i funkcionalnosti.

Koji je monitor/rezolucija?

To je vrlo bitno pri odabiru grafičke kartice.

Ajd ako ti nije mrsko u "Moj PC" dodaj i što imaš od periferije (monitor, miš, tipkovnica, zvučnici, headset, gamepad, ...).

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo updejtan je Moj PC :) monitor je samsung 920n rezolucija 1280x1024, iako se i to planira u buducnosti nadogradit :)

0 0 hvala 0
18 godina

Evo ti popis idealnih pratioca:

GeForce GTX 260

Radeon HD 5770

Radeon HD 4870

Radeon HD 5750

GeForce GTS 250

Radeon HD 4850

Radeon HD 4770

GeForce 9800GT

Radeon HD 4730

Radeon HD 4670

Cjenovni raspon imaš od nekih 1200 Kn do nekih 450 Kn. Posložio sam po nekoj subjektivnoj procjeni snage i cijene.

Moj izbor bio bi ili HD 5750 (downclockani HD 5770), 4770 ili 4730 kojeg i imam.

A ako bi gledao snagu, onda definitivno GTX 260 ili HD 5770 (koji je slabiji od 4870 no ima nove fičere).

Gledaj da ti ima 512 MB GDDR3 ili GDDR5 memorije. 1024MB samo ako ćeš uskoro uzimati monitor FullHD ili veće rezolucije.

Naravno, bolje 512 MB Gddr5 nego 1024MB Gddr3.

Preporučio bih ti također i da procesor malo klokaš kad uzmeš novu grafu.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na prijedlozima, odluka ce pasti vjerojatno na 4770 jer vidim da je pala cijena + ima standardni tv out!

Sto se tice klokanja proca, nebi se s tim igrao jer ne znam, niti imam previse vremena citat sve one upute sa ovog foruma :)

hvala jos jednom svima na prijedlozima i savjetima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 12:11 (e-van).

0 0 hvala 0
16 godina
e-van kaže...

Hvala na prijedlozima, odluka ce pasti vjerojatno na 4770 jer vidim da je pala cijena + ima standardni tv out!

Sto se tice klokanja proca, nebi se s tim igrao jer ne znam, niti imam previse vremena citat sve one upute sa ovog foruma :)

hvala jos jednom svima na prijedlozima i savjetima!

Na tu rezoluciju minimalno idi na tu jarticu ili HD4850 ili GTS250. Ovo ispod tipa HD4670 nemoj ni pomišljat.

16 godina
neaktivan

kupljena VTX 4770....malo razocarenje jer nema tv out nego HDMI a svuda za taj model pise da ima standardni tv out grrrr....idem u potragu za hdmi/dvi to svideo adapter :(

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice