Monitor se "ne želi" upaliti?

poruka: 53
|
čitano: 51.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Neće da se upali?!

jesam sve to pokusao..  u poruci pise da sam i bez memorije pokusao i naravno pisti.. pokusao sam sve kombinacije.. sve,sve,sve.. ocajan sam.. sad cu pokusat otpojit hdd i opticcke pogone pa ti javim.. al kak moze otic maticna sam sto stavis 1gb rama.. ne zikim...

17 godina
neaktivan
wicked_sick kaže...

jesam sve to pokusao..  u poruci pise da sam i bez memorije pokusao i naravno pisti.. pokusao sam sve kombinacije.. sve,sve,sve.. ocajan sam.. sad cu pokusat otpojit hdd i opticcke pogone pa ti javim.. al kak moze otic maticna sam sto stavis 1gb rama.. ne zikim...

može...pražnjenje statičkog elektriciteta (treba biti jako pažljiv kad se dira oko ploče - a to ti ujedno bude UPOZORENJE na svom hardware-u)...bios ti ostane bez struje... Osmijeh...odnosno ploča se zblesira...
ja sam sličan problem imao 2 put...kad sam mjenjao nešt...i problem mi je (za nepovjerovat) rješilo mjenjanje baterije...

*mislim da sam beć postao ovo negdje Neodlučan
ovo je avatar
17 godina
neaktivan
Neće da se upali?!

a mene oce taka sranja.. probao sam bez hdda i optickog pogona i sa samo 512rama i nece.. probao sam bez rama i sam pisti po tri puta (pi,pi,pi i stane).. stocu sad.. di da kupim bateriju za maticnu (poprilicno je velika.. okrugla.. cudna.. sam da neoram kupovat novu maticnu,, im broke..

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2008 15:04 (wicked_sick).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neće da se upali?!

MB Gigabyte M52L-S3, sAM2, nVidia NF520LE, SATA II RAID, LAN

FormatATX, 30.5 x 21.5cmModelMB Gigabyte M52L-S3PodnožjesAM2Podržani procesoriSocket AM2+/ AM2 procesori: AMD Phenom FX
AMD Phenom
AMD Athlon 64 FX
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core
AMD Athlon 64
AMD Sempron ČipsetNVIDIA nForce 520LEMemorija4 DDR2 DIMM (do 16GB)
Dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMsOstali utori1x PCI Express x 16
2x PCI Express x 1
4x PCI Integrirani zvukALC883 Audio Codec
8-Channel High Definition audioIntegrirana mrežaRTL8201CL 10/100 PHYDiskovni konektori1x IDE / 2x SATA 3GbpsInterni I/O konektori1x 24-pin ATX power / 1x 4-pin ATX 12V power
1x floppy / 1x IDE / 2x SATA 3Gbps / 1x CPU fan
1x system fan / 1x front panel / 1x front audio
1x CD In / 1x SPDIF In/Out / 2x USB 2.0/1.1
1x Power LED / 1x Chassis Intrusion Eksterni I/O konektori2x PS/2
1x coaxial S/PDIF Out
1x COM A
2x USB 2.0/1.1
1x parallel
1x RJ-45
6x audioNapajanjeATX power / ATX 12V Ostale karakteristikeI/O chip: ITE IT8716Part #M52L-S3

nasao sam maticnu u slucaju da je moram mijenjati.. imam amd sempron 3000+, ati radeon 9600xt edition 256mb.. pa se pitam oceli moc ic na tu maticnu ta stara graficka i procesor.. plz help..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wicked_sick kaže...

MB Gigabyte M52L-S3, sAM2, nVidia NF520LE, SATA II RAID, LAN

FormatATX, 30.5 x 21.5cmModelMB Gigabyte M52L-S3PodnožjesAM2Podržani procesoriSocket AM2+/ AM2 procesori: AMD Phenom FX
AMD Phenom
AMD Athlon 64 FX
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core
AMD Athlon 64
AMD Sempron ČipsetNVIDIA nForce 520LEMemorija4 DDR2 DIMM (do 16GB)
Dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMsOstali utori1x PCI Express x 16
2x PCI Express x 1
4x PCI Integrirani zvukALC883 Audio Codec
8-Channel High Definition audioIntegrirana mrežaRTL8201CL 10/100 PHYDiskovni konektori1x IDE / 2x SATA 3GbpsInterni I/O konektori1x 24-pin ATX power / 1x 4-pin ATX 12V power
1x floppy / 1x IDE / 2x SATA 3Gbps / 1x CPU fan
1x system fan / 1x front panel / 1x front audio
1x CD In / 1x SPDIF In/Out / 2x USB 2.0/1.1
1x Power LED / 1x Chassis Intrusion Eksterni I/O konektori2x PS/2
1x coaxial S/PDIF Out
1x COM A
2x USB 2.0/1.1
1x parallel
1x RJ-45
6x audioNapajanjeATX power / ATX 12V Ostale karakteristikeI/O chip: ITE IT8716Part #M52L-S3

nasao sam maticnu u slucaju da je moram mijenjati.. imam amd sempron 3000+, ati radeon 9600xt edition 256mb.. pa se pitam oceli moc ic na tu maticnu ta stara graficka i procesor.. plz help..

ako je AMD sempron na AM2 utoru i grafička PCI-Expres onda može....al moraš kupit novu DDR2 mamoriju

EDIT: nisam pročitao od početak...NEMOŽE...
ovo je avatar
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2008 15:53 (beziljy).
17 godina
neaktivan
Neće da se upali?!
naci moze atijeva radeon 9600xt na tu maticnu!?? nice... a ono sto pise Dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs (pise i 400mhz frekvencije da podrzava.. a moje su od 400),, jel onda moze ddr??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako je tvoj sempron i 9600xt trenutno na toj ploči s kojom imaš problem....NEMOŽE....

a što se tiće memorije...tvoja memorija je DDR a ova ploča podržava DDR2....VELIKA razlika...znači sve novo ako ploča neradi (u boljem slučaju)

a ako ne pokušaj naći ploču sa 754 utorom (tvoj sempron) i AGP utorom (9600xt) da nemoraš kupovati sve novo...sve ovisi što želiš od svog kompa...

ovo je avatar
17 godina
neaktivan
Neće da se upali?!

e hvala na svemu.. narucio sam bateriju i treala bi doc danas pa cu probati s tim a ak to neuspije onda cu ga poslati na popravak.. pre skupo mi je kupovati mbo s 755 (vise ne prodaju s754) i sve nove koomponente.. stvarno neam tolko para.. bolje onda cijelo novo kuciste.. daj boze da uspiju sam popravit ovu staru maticnu..Plač

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Neće da se upali?!

e.. odneo ga ja danas u xxxxx (nakon neuspjeha s baterijom) na servis i lik mi za 40minuta restartirao biose i radi.. fora.. bili pali.. ssh... fala bogu da nes nije pregorilo..Smijeh fala na pomoci!Namigiva

p.s. i radi sam 1,5gb i sve.. pila luda.. mwahahah!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Opet imam isti problem. Napajanje je krepalo pa sam nabavio zamjensko, ali ono nema onaj dodatni 4 pinski konektor, što me opet vraća na situaciju sa početka - ne dobivam beep od BIOSA niti sliku na monitoru.

Za što uopće služi taj dodatni konektor (pretpostavljam da daje više struje matičnoj) i kako to da ga neka napajanja imaju a neka ne?

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | blog - www.ivanwp.wordpress.com -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad palim racunar sve se pokrece normalno,ali na monitoru se nepojavljuje slika. Ukljuci sve normalno (cuje se da kucka u mon.)kao da ce da se ukljuci,ali slika ne dolazi. poslije neki 10-15 pokusaja nekako je upalio. prije se desavalo da slika nestane na sekundu kao da  se iskljuci na sekund,i opet sve radi normalno. Monitor je DELL stari 17".

0 0 hvala 0
17 godina

755 je intel a 754 je za amd.....socket prije s939....a bateriju si trebao izvadit i sa instrumentom samo izmjerit napon

a ako je ok netreba je mijenjat......a koliko čitam ovo sve odpočetka trebalo je najprije isprobat ram dali je on ok....

znači stavit u drugi komp i testirat pa tek onda dalje.....

www.apriliabase.com
17 godina
neaktivan
RE: Monitor se "ne želi" upaliti?
jerkoj kaže...

kad palim racunar sve se pokrece normalno,ali na monitoru se nepojavljuje slika. Ukljuci sve normalno (cuje se da kucka u mon.)kao da ce da se ukljuci,ali slika ne dolazi. poslije neki 10-15 pokusaja nekako je upalio. prije se desavalo da slika nestane na sekundu kao da  se iskljuci na sekund,i opet sve radi normalno. Monitor je DELL stari 17".

1. CRT ili LCD monitor?

2. Jel se pojavljuje možda kakva poruka "Check signal cable" ili sl.?

Koga svrbi, taj se češe... ~~~ Pička, šolja, kurac
16 godina
neaktivan

"CRT"Nista se ne pojavljuje,nema nikakve slike ni teksta. i jos nesto,pojavile su se neke sjene u kutovima,u desnom gornjem zelenkasta,a u lijevom g.ljubicasta sjena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 16:30 (jerkoj).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jerkoj kaže...

"CRT"Nista se ne pojavljuje,nema nikakve slike ni teksta. i jos nesto,pojavile su se neke sjene u kutovima,u desnom gornjem zelenkasta,a u lijevom g.ljubicasta sjena.

Aj još pogledaj dal se čuje da se u kompu vrte ventilatori i jel se čuje hard kako radi, i što je najvažnije jel se čuje onaj *beep* kad upališ komp?

Ovako, na prvi pogled, čini mi se da je monitor riknuo...

Koga svrbi, taj se češe... ~~~ Pička, šolja, kurac
16 godina
neaktivan

sve se cuje normalno,i ona melodija windowsa samo se slika nije pojavljivala. sad kad je upalio radi i nebi ga gasio,nek ovako stoji dok ne crkne....Plač

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo mene poslije par mjeseci sa istim problemom,ocistio sam malo komp,malo kontakte na m.ploci,na ram-u,i do sad je sve radilo normalno,sad je opet poceo da se ugasi na sekundu,opet sam ga malo ocistio,i vise ga nisam ni upalio,sve je ukopcano di treba biti.Sve normalno upali,samo nema slike.

0 0 hvala 0
15 godina

Daje struju procesoru! Znaći no 4-pin you're screwed Izlanuo se.

...
16 godina
neaktivan

I sto sad,sve je ukopcano?!!!

11 godina
neaktivan

i ja imam isti problem 

ali mi nerade miš,tipkovnica ni ekran,grafička nije (probo sam na drugom kompu)sve sam probo

to mi je počelo kad sam stavijo drugu grafičku.

storm

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

AKo si stavljao nove komponente u pc ,a nisi update-ao bios nece ti niti raditi, u slucaju da jesi vrati stari procesor, izvadi ramove i ponovo ih stavi,napravi update biosa i stavi novi proc, i install windowsa mora raditi onda, nadam se da sam pomogao,lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

a o kojem monitoru/grafičkoj je riječ? jednostavno monitor nije u stanju prikazati  što mu grafulja šalje pa jednostavno nevidiš sliku(neće prikazat) na njemu iako  može biti sve  100%-tno ispravno. Ako je CRT ekran u pitanju...nemoj biti iznenađen. Probaj LCD/OLED spojiti ili TV ako imaš pa češ vidjeti. 

M
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 13:45 (Igor150).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zaista sve sam procitao,ali nijedan problem neobuhvata ovo sto je kod mene.Naime ja imam pc hp qompak 7800 convertibile minitower 160 gb hd,2 gb memorije,procesor core duo 3 ghz,napajanje original hp 340 wati,monitor samsung syncMaster 940b i odlicno je radi sa grafickom karticom gts 250 512 mb 256 bita sve do dana kad sam ocistio kuciste od prasine i zamjenio termal pastu na chipsetu northbridge.Sve sam to uredno sastavio i kad sam upalio kompu,sve u njemu radi,plava dioda na ploci svjetli ventilatori se vrte i na kucistu i na procesoru i na grafickoj karti,tipkovnica signalizira da je ukopcan mis svijetli cuje se jedan bip i muzicki zvuk da je windows podignut,ali na monitoru nista samo u desnom donjem uglu lampica blinka kao da nije kompa ukljucen. sve sam provjerio i isprobao na drugom komputeru i sve je o.k i kad sam izvadio graficku kartu i stavio grficki adapter njegov tvornicki u isti slot pci expres 2x16 sve je proradilo i radi da nemoze bolje i filmove i cak i stare igrice kao np. hot pursuit 2,ali nikakvu graficku kartu nece da primi,sve su isprobane na drugom kompu i sve su ispravne kao i moduli memorije i napojna ma sve je ok,ali nikakvu graficku nece da primi i nedaje nikakv error u svezi sa tim samo monitor je stalno na stand bayu.Ako neko ima kakvu ideju moli da mi javi na moj email    salkokarahodjic@yahoo.com.Samo evo da dodam sliku tog adapter sa koji sve radi,ali on nije graficka kartica iako se moze ubosti samo u slot pci expresx16

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice