Monitor pada na standby

poruka: 13
|
čitano: 4.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Monitor pada na standby

Bok svima, evo nakon uzaludnih pokušaja na svim drugim forumima i servisa i dalje imam isti problem sa računalom pa se nadam da če mi netko ovdje moči pomoči...

Komponente računala sam kupio u linksu prije nepunih 6 mjeseci a komponente su:

AMD PHENOM II X4 970 Black Box

Gainward GTX 460 GS 2GB

G-Skill 2x4 GB (1600 mHz) 

ASrock 870 Extreme 3

Western Digital 500 Gb

CX Corsair 600W

I sada ovako prvih 2-3 mjeseca računalo je radilo sasvim normlano da bi mi se dogodilo da monitor padne na standby, nakon toga kada bih upalio računalo pošto ga moram ručno ugasiti windows se digne i cim ukucam Password da uđem na desktop dogodi se ista stvar monitor se samo prebaci na stanby ali i dalje čujem zvuk windowsa dok se upali a slike nema...

Moja prva pomisao je bila neispravna grafička kartica, odvezao sam ju u links i nakon 2 dana testiranja dobio sam ju nazad i ona je ispravna, nakon toga odvezao sam cijelo računalo.

Oni su došli do zaključka da je neispravan RAM i Matična ploča i nakon 2 tjedna su mi vratili računalo sa novim komponentama, međutim čim sam došao doma spojio računalo, instaliro windowse, drivere nakon 20 minuta igranja dogodila mi se ista identična stvar... monitor na standbay i nemogu ništa... Nakon toga sam mjenjao windows probao sam sa Win 7 ultimate 64 bit i Win 7 Profesional 64 bit i događa se ista stvar... Molim vas ako netko zna neka pomogne jel gubim zdrav razum...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Monitor pada na standby

Nisi napisao jesi li testirao monitor na drugom kompu, kako se ponasa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor pada na standby

Jesi probao nešto namještati u Power Options?

Control Panel>Power Options> pod Prefered plans izaberi Balanced i Change plan settings> Turn off the display i stavi  Never ili 1,2 sata.

Da vidim jesam li dobro razumio - Monitor ode u stand by u pola igranja i rada na kompjuteru?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 15:29 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Monitor pada na standby

Aha ispričavam se zbog nedostataka, da isprobao sam na 3 monitora uvjek ista stvar, a power options nema veze jel nekada računalo radi po 2 sata prije nego što crasha ako ga uspijem upaliti prije toga a nekad minutu, dvije ili 20 :(... Monitor crasha neovisno o tome šta radim, gledam film igram igrice ili ne radim ništa u jednom trenutku samo padne...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 15:31 (Betrion23).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Monitor pada na standby
Betrion23 kaže...

Aha ispričavam se zbog nedostataka, da isprobao sam na 3 monitora uvjek ista stvar, a power options nema veze jel nekada računalo radi po 2 sata prije nego što crasha ako ga uspijem upaliti prije toga a nekad minutu, dvije ili 20 :(... Monitor crasha neovisno o tome šta radim, gledam film igram igrice ili ne radim ništa u jednom trenutku samo padne...

Probaj u opcijama monitora pronaći eventualni uzrok gašenju.

Da li ti je monitor spojen na istu utičnicu kao i kompjuter, isti produžni kabel, probaj ga prikopčati na drugu utičnicu.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan
Monitor pada na standby

To vezano za struju kablove i to sam isprobao, posto nemam najbolju struju u kući, razvlačio sam produžni kabel iz svih djelova kuće pa sam čak i od susjede razvuko produžni kabal i ista stvar :-(

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Monitor pada na standby

Okladio bih se u 100 kn da je problem u tvojoj grafičkoj, jer ja imam skoro identičan problem koji znam sigurno da je do grafičke. Ne mora ona biti totalno pokvarena, mogu biti bugovite samo pod određenim okolnostima a prosječan servis ti neće znati ništa osim ako totalno ne radi.

Probaj posudit grafičku od nekog drugog i radit sa njom neko vrijeme pa vidi jel se isto događa ili ne.

E i kad ti se monitor izgasi osim gašenja kompa ručno možeš (barem pali kod mene) stavit komp u hibernate (ako ti je enablean hibernate), onda meni oživi monitor a komp mogu opet uključit bez da sam išta izgubio. Iritantno al nema drugog lijeka, grafička je skoro nova i radi osim par takvih softverskih bugova i neću je minjat. Dakle kad ništa ne vidiš pritisneš Windows key + up + Enter + lijevo do kraja + Enter.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Monitor pada na standby

Napravio sam ono sta je Boxer reko u power optionsu digo sam preformance na high i evo za divno cudo vec sat vremena nije crasho...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Betrion23 kaže...

Napravio sam ono sta je Boxer reko u power optionsu digo sam preformance na high i evo za divno cudo vec sat vremena nije crasho...

Pa ti reče da power options nema veze? {#}

Haj, haj, nadam se da je problem bio samo u tome...nadam se.

13 godina
neaktivan
Moram te razocarat, ipak nije problem bio u tome... Sad kad je crasho zvuk na slusalicama mi se isto smrzo onak ko transformers se cuo xD neznam kak bu to opiso...
17 godina
neaktivan
Betrion23 kaže...
Moram te razocarat, ipak nije problem bio u tome... Sad kad je crasho zvuk na slusalicama mi se isto smrzo onak ko transformers se cuo xD neznam kak bu to opiso...

Jel' tebi prijatelju moj crasha kompjuter ili  se samo monitor gasi ondnosno ide u stand by? Spominješ i zvuk pa me nekako  zbunjuješ u opisima problema.

Monitor odnesi na neki drugi kompjuter i probaj tamo da vidiš kako se ponaša.

13 godina
neaktivan
ma prijatelju moj ja ti više stvarno nemam pojma... Neznam više niti sam šta crasha... Nakon tog zadnjeg crasha i dalje ista stvar, upalim pc dođe do dijela kad treba pokazat desktop i tu monitor ode na stadby...
13 godina
neaktivan
Dali postoji ikakva mogucnost da hard disk ima nekakvu takvu gresku pa da pada komp jel je to jedina komponenta koja nije testirana??
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice