Minimalna konfiguracija za Autocad

poruka: 10
|
čitano: 6.876
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ovako, problem je taj što imam stara uredska računala, sa 1.5 GB rama i integriranim grafičkim karticama, a radim povremeno u autocadu, najviše samo skiciranja, tlocrti i slično...

Zanima me samo da li je moguće da će na tim računalima CAD raditi koliko toliko normalno, ako ih nadogradim malo naravno, i što bi bilo najbolje nadograditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Minimalna konfiguracija za Autocad
Electroroll kaže...

Evo ovako, problem je taj što imam stara uredska računala, sa 1.5 GB rama i integriranim grafičkim karticama, a radim povremeno u autocadu, najviše samo skiciranja, tlocrti i slično...

Zanima me samo da li je moguće da će na tim računalima CAD raditi koliko toliko normalno, ako ih nadogradim malo naravno, i što bi bilo najbolje nadograditi?

RAM i grafičku. RAM-a koliko si u stanju ispružiti se (ne manje od 4 GB), a grafičku cca 700-800 kn. Za tebe bi bio idealan AutoCAD 2008, samo njega više nema za kupiti.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Electroroll kaže...

.. 

Zanima me samo da li je moguće ..

-naravno da je moguće uz odgovarajuću ver.ACADa.

Naravno, staro (slabo) računalo je jednako slabo, ako je potreban internet-AntiVirus-flash-java.. (svi ostali dodatci-utilsi ili novije app), što čak radi više problema nego ACAD.

Najvažnija je količina RAMa, s 2GB može Seven, ispod XP. (ovo je: ni vrit ni mimo..). Rekao bi da je optimum ACAD 2005.

Jači CPU, VGA... važni su na novim ver. 2010, jer koriste SIMDove i directx, stara ver. bi samo tražila jači (pentač) i Quadro-Fire..

btw, ne spominjem cijene ili dobavljivost..(stara ver.) jer cijena jedne licence je višestruka u odnosu na neku PC-kantu. Pošto se tad podrazumijeva 'jeftinija' licenca, napomena da su kazne vrlo visoke i da inspektori ne sisaju vesla...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
U pravu si što se tiče većine osim AutoCAD-a. Verziju 2005 su ignorirali manje-više svi, kao i verziju 2007. Tek je pojava 2008-ce istisnula verziju 2004. Mislim da je verzija 2008 labuđi pjev starog sučelja (prije ribona). Po brzini tek nova verzija 2013 staje uz bok 2008-ci, ne govorim o sintetičkim testovima već u normalnom radu. Naravno da je najlakše predložiti novo računalo, ali i sa 5 godina starim računalom još uvijek možeš raditi. Zato sam i upro prstom na dvije komponente, RAM jer je AutoCAD u radu naprosto gladan istog i grafičku karticu da se dodatno ne troši RAM i da ista čim više rastereti sustav barem što se tiče grafike. Moj savjet je da se napravi i reinstalacija Windowsa kod obnove računala. EDIT: @autor - postaj konfiguraciju koju imaš.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 19:54 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan

Matična - Intel E210882, Chipset D865GLC/D865PESO

Procesor - Celeron 2.2 GHZ

Memorija - 1.5 GB RAM

Grafička - neki lame integrirac

Nije baš sjajno :)

14 godina

Bome je Ceki ko proc je strava , uvjek bio i uvjek če ostat.

I onda još integruša sa 1. 5 gb rama , reko mjenjaj komp za nešta novije, ako nisi sad u financiskoj situaciji kad budeš.

1 0 hvala 0
15 godina
Electroroll kaže...

Matična - Intel E210882, Chipset D865GLC/D865PESO

Procesor - Celeron 2.2 GHZ

Memorija - 1.5 GB RAM

Grafička - neki lame integrirac

Nije baš sjajno :)

Zaboravi sve što sam pisao, teško da ovu konfiguraciju možeš nadograditi za malu lovu a da povećaš performanse značajno. Kreni u nabavu novih strojeva i računaju na min 3.500-4.000 kn s OS-om. Nekad prije bi preporučio HP ali sada sam više za Lenovo ThinkCentre seriju. Najpovoljniju cijenu možeš dobiti uAsbisu.
16 godina
neaktivan

Ma imam ja i boljih, znam da je ovo stara kanta, ali izuzev ovih koji su  već dobri, zanima me samo mogu li osposobiti ovaj stari i to je sve ;)

15 godina
Electroroll kaže...

Ma imam ja i boljih, znam da je ovo stara kanta, ali izuzev ovih koji su  već dobri, zanima me samo mogu li osposobiti ovaj stari i to je sve ;)

Ovaj stari stvarno teško, sve na njemu je usko grlo. Možda bi AutoCAD 2004 i mogao raditi na njemu ali toga više nema ni na torrentima.
16 godina
neaktivan

sve u svemu, hvala puno na savjetima, malo ćemo ih sredit pa poslužit će bar za ostale uredske poslove ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice