Kvar prednjeg USB panela

poruka: 15
|
čitano: 3.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kvar prednjeg USB panela ! Hitno

Pozdrav , danas mi se desio dosta čudan problem !

Imam Thermaltake V3 black edition kućište i do danas je sve radilo

Eksterni hard disk je bio uključen u front panel , pa sam uz njeg priključio printer. Zatim sam printer uključio u struju i tad mi iskoči osigurač i nestane struje u sobi . Vratim osigurač i ponovno palim komp , ali tad - hard disk izgleda pregorio jer ne funkcionira više na nikakvom uređaju a front panel ne prepoznaje ništa . Pa, što bi moglo biti i  jel' postoji rješenje? 

P.S hard disk sam kasnije spajo na stražnji panel i tad se komp gasio - pa i zato neko objašnjenje ako mi netko može dati . 

Hvala unaprijed !

Nobru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kvar prednjeg USB panela ! Hitno

Ovako na prvu - printer ti je vjerojatno poslao veci napon na front od compa. Sad dali ti je i maticna dobila neznam treba ga otvorit i ispitat ali netko tko zna .

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Kvar prednjeg USB panela ! Hitno

O kakvom hard disku je riječ? O vanjskom ili internom u USB kućištu? 3,5 ili 2,5, odnosno ima svoje napajanje ili se napaja putem USB-a?

Vanjske diskove inače nije uputno spajati na USB hub (a prednji konektori na USB kućištima su vrlo često zapravo USB hubovi).

Otvori kućište i provjeri da ti je prednji panel još uvijek dobro spojen u matičnu ploču, odnosno da ima dobar kontakt. Ako ima, onda znači da ti je prednji panel otišao u vječna lovišta.

Što se tiče diska, moguće je da je samo USB elektronika oštećena pa bi ga trebao izvaditi i staviti ili u drugo vanjsko kućište ili izravno spojiti na matičnu ploču.

14 godina
neaktivan

Hard disk mi je frendov već je ga odnio - eksterni je wd-ov nissam siguran za model mogu pitat ako je bitno , ima samo jedan usb izlaz , a ako je panel ''u vječnim lovištima'' jel ga mogu zamijenit neovisno o kakvom se kućištu radi ili moram tražit strogo za thermaltakeov v3 ? Ako ne gdje da uzmem ? 

18 godina
moderator
bruno007 kaže...

Hard disk mi je frendov već je ga odnio - eksterni je wd-ov nissam siguran za model mogu pitat ako je bitno , ima samo jedan usb izlaz

Htio si reći da on nema svoje napajanje, zar ne? Onda znači da je 2,5-inčni. To je nešto što se ne bi trebalo raditi - takvi diskovi bi se trebali uštekavati izravno u matičnu ploču, a ako se već uštekavaju u prednji panel, onda osim njih ništa drugo ne smije biti spojeno na prednji panel.

bruno007 kaže...

a ako je panel ''u vječnim lovištima'' jel ga mogu zamijenit neovisno o kakvom se kućištu radi ili moram tražit strogo za thermaltakeov v3 ? Ako ne gdje da uzmem ? 

Koliko vidim, to kućište ima prednji panel formata disketne jedinice (3,5 inča). Takvih panelova imaš u bolje opremljenim prodavaonicama računala i računalnih komponenti, recimo ovdje. S tim da moraš biti siguran da ti je stradao samo prednji panel, a ne recimo i USB kontroler na matičnoj ploči, odnosno vodovi za prednji panel.

Umjesto prednjeg panela isto tako si možeš kupitii USB 2.0 (ili USB 3.0) hub, priključiti ga na matičnu ploču i - koristiti. USB hubovi su obično iskoristiviji jer ih možeš staviti na stol.

17 godina
Kvar prednjeg USB panela

po opisu, crko je usb kontroler, front panel je 'možda'.. (sporedan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

S tim da moraš biti siguran da ti je stradao samo prednji panel, a ne recimo i USB kontroler na matičnoj ploči, odnosno vodovi za prednji panel.

Kako bi mogao to ispitati ? 

Nobru
12 godina
...idemo prvo uzrok ispitati da nebi bilo naknadnih šteta.......reci da li su PC, monitor i printer u tom trenutku bili na istoj zidnoj utičnici spojeni ( ili na istom produžnom kablu) ???
17 godina
bruno007 kaže...

Pozdrav , danas mi se desio dosta čudan problem !

Imam Thermaltake V3 black edition kućište i do danas je sve radilo

Eksterni hard disk je bio uključen u front panel , pa sam uz njeg priključio printer. Zatim sam printer uključio u struju i tad mi iskoči osigurač i nestane struje u sobi . Vratim osigurač i ponovno palim komp , ali tad - hard disk izgleda pregorio jer ne funkcionira više na nikakvom uređaju a front panel ne prepoznaje ništa . Pa, što bi moglo biti i  jel' postoji rješenje? 

P.S hard disk sam kasnije spajo na stražnji panel i tad se komp gasio - pa i zato neko objašnjenje ako mi netko može dati . 

Hvala unaprijed !

bruno007 kaže...

S tim da moraš biti siguran da ti je stradao samo prednji panel, a ne recimo i USB kontroler na matičnoj ploči, odnosno vodovi za prednji panel.

Kako bi mogao to ispitati ? 

pogledaj koje info si dao, to znači da je možda crko hdd ili usb kontroler. To nema veze na frontpanelom (jer realno na njemu nema što crknuti).

-ubodeš bilo koji usb uređaj, miš, flash.. (uz mogučnost da i on crkne!) i znaš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 13:05 (ihush).
18 godina
moderator
Kvar prednjeg USB panela

Pogledao sam sad malo bolje - USB na front panelu u pravilu ipak nije USB hub kao što sam mislio, nego se USB signal s matične ploče prenosi preko kabela za dva odvojena porta. Dakle, OK je i na prednji panel spajati i disk i nešto drugo jer se zapravo radi o razdvojenim USB vezama. Iako je, kod spajanja diskova, čovjek uvijek najsigurniji s konektorima na matičnoj ploči.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisu - PC i monitor na jednom , printer na drugoj 

Nobru
12 godina
..po tome imaš problem sa el. instalacijom :(
...ispada da ti ima napona između kontakata uzemljenja jedne sa kontaktima uzemljenja druge zidne utičnice, jer drugačije se ne može desiti da ti izbaci kućni osigurač.
To provjeri i sredi da se drugi put slučajno ne nasloniš rukom na PC dok u drugoj ruci držiš metalni dio USB utikača ( masa ) od printera.
14 godina
neaktivan

aha ok ;) a šta onda da radim sa panelom , da naručim novi ili ? 

Nobru
18 godina
moderator
bruno007 kaže...

a šta onda da radim sa panelom , da naručim novi ili ? 

USB konektori na stražnjoj strani matične ploče ti rade?

Nema smisla da kupuješ novi panel ukoliko ti ne rade interni USB portovi. Imaš možda stražnji USB panel (nosač koji se stavlja u rupu za PCI kartice)? Možda ostalo od starije matične ploče ili možeš od koga posuditi? Dakle, trebao bi ti neki drugi panel kojeg bi priključio na matičnu ploču tamo gdje ti je sad spojen tvoj panel. Pa ako taj drugi panel radi, onda znači da je tvoj panel defektan pa bi trebao kupiti drugi (ili jednostavno kupiti USB hub kojeg ćeš spojiti na stražnju stranu matične ploče i držati na stolu). Ako ti taj drugi panel ne radi, provjeri imaš li još koji takav interni USB konektor. Ako nemaš ili ti ni drugi ne radi, onda znači da ti je oštećen USB kontroler na matičnoj ploči na koji ti je spojen prednji panel i onda ti kupovanje prednjeg panela nema smisla, jer ga nećeš imati kamo spojiti. Ako je to slučaj, kupi USB hub ili eventualno USB kontroler u obliku PCI Express kartice koji ima i interni USB konektor za panel.

12 godina
Rješi problem sa strujom...a za panel mogu predložiti da pregledaš vizualno svoj da nije što izgorilo na pločici ili žice, a može se spojiti na matičnu ploču bilo koji panel koji nađeš ( provjeri u manualu svoje MBO kako spojiti) da vidiš da nije čipset za ta dva prednja USB izgorio... :(
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice