Pozdrav! Tu i tamo (svakih par tjedana/mjeseci) mi se desi da cujem krckanje u slusalicama u nepravilnim razmacima, recimo minutu krckaju pa 5 nisu, ili 20 sec krckaju pa minut nisu, ili 10 minuti krckaju pa pola dana nisu, pa skroz prestane na mjesec dana i opet se pojavi i slicno. Probao sam i druge portove na maticnoj i druge slusalice ali nije do toga, cak sam i cistio iste alkoholom i nije rjesilo problem. Ali bitna stvar je da svaki put dok krckaju ako ja rukom dotaknem kućište krckanje se smanji skoro do necujnog ili skroz nestane, ovisi jesam li samo lagano dodirnuo ili malo jace, a ako istekam slusalice i dotaknem kuciste sa jackom isti moment dok su krckale one nastave krckat dok inace nece. Isti problem mi se javljao i na prijasnjoj maticnoj, sve skupa već godinama ali sreca da nije toliko ucestalo inace bi me izludilo. Inace imam isto napajanje (corsair vx 550) i kuciste vec godinama ako ista znaci ali sve radi najnormalnije.
Po nekoj logici stvari mislim da negdje postoji nekakva cudna interferencija ili nekakav problem sa uzemljenjem mada su mi instalacije u stanu i zgradi zadovoljavajuce a i komponente i kuciste je normalno spojeno, mislim da nije ni do kabela koji spajaju sve u uticnicu (2 produzna, prvi do kompa ima prenaponsku zastitu). Negdje sam procitao da moze bit i do kojeg kondenzatora na maticnoj ili slicno ali sumnjam da je do toga uz tako nepravilni uzorak ponavljanja i na obje maticne. Ima li itko kakvu ideju do cega bi moglo biti i moguce rjesenje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Update: primjetio sam i da krckaju ako drzim iskopcani jack u ruci dok diram kuciste pc-a... Znaci li to da nekakav napon probija na kuciste (u ovom slucaju kroz moju ruku do slusalica) i uzrokuje krckanje? I kako to rjesiti?
Loše uzemljenje.