Komp se ugasio i ne starta više

poruka: 13
|
čitano: 2.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Pozdrav ekipa,,,komp mi se ugasio iz cista mira,bio na yt i ugasi se i upali se sam od sebe pa se ugasi i vise nece.Mislio sam da je napajanje ali nesto sam mrdo i upali se ali nece windows ubacim usb idem instalirat win,komp se ugasi,stisnem onu tipku iza na maticnoj cmos tako nest komp se upali ventilatori svijetle i cuju se diskovi kako se pokrecu ali logicno nema slike.Ugasim komp probam na tipku upalit nece,ali nece ni na maticnoj na tipku da starta.Jel maticna svoje odradila ili da se bacim u potragu za drugom

0 0 hvala 0
13 godina

a moze bit i matična, može bit i napajanje, jbg idi sistematično i probaj mijenjat dio po dio ak imaš od frenda il nekog posudit, bez analize što je točno uzrok ne isplati ti se ikaj kupovat.
U slučaju da nemaš nikoga gdje bi posudio rezervne dijelove (i ako ti PC nema garancije), sugerirao bih ti da odpeljaš na servis i nek dečki to slože (Izgubit ćeš puno manje živaca i vremena nego da solo čačkaš).

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Neznam sta se desava ali sad ukljucim strujni kabal i komp se upali,radi neko vrijeme i opet crkne i nemozes ga upalit

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2023 16:07 (gamero).

0 0 hvala 0
2 godine

Kako je Snikee rekao, odi u najblizi servis da pogledaju. Ja bi rekao da je u pitanju napajanje ali to ne mozes znati ako ne testiras. Ili posudi negdje napajanje ili u servis.

0 0 hvala 0
14 godina

Nekakve podatke o tvom kompu, napajanju, koja god? 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Samo da nadodam,gdje god dirnem osjetim onako peckanje cak i hladnjak od proca ili kuciste..Napajanje je 500w gigabyte neznam koji model,,nije se grijalo sve normalno radilo

0 0 hvala 0
10 godina

ne znam dal se samo meni čini, al ovaj cooler na cpu ne izgleda baš okomito najravnije...

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina

Budem odneso u servis pa neka pogledaju sta se desava

0 0 hvala 0
15 godina

Bez drugog napajanja grafike i rama teško znati, ako nisi u mogučnosti i nemaš te djelove kako posuditi da isprobaš servis je jedino rješenje ili kakav dobar kolega koji ima volje i drangulija dda se isproba

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Neda mi vrag mira izvadim napajanje iz kucista spojim kablove komp radi 

0 0 hvala 0
7 mjeseci

Nešto nije dobro uzemljeno, vjerojatno napajanje. Pošto si izvadio napajanje iz kućišta i sad radi, pretpostavljam da je to u pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Re: Komp se ugasio i ne starta više

Nema to veze sa uzemljenjem, ne smije napajanje nikad probijat na šasiju.

Odmah po drugo i gotovo, jer mu ovo bude uništavalo dijelove jedan po jedan.

Imao je jedan frendi skroz isti slučaj, srećom pa mu je prvo pržilo USB stickove i tipkovnicu, i još liku normalno da ga pecka kad takne kućište i redovito išao reklamirat stickove u dućan...

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
9 godina

ubacio sam drugo napajanje i sad je sve oke,ne pecka vise i sve radi normalno u kucistu

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice