Komp se restarta

poruka: 4
|
čitano: 2.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Komp se restarta

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/komp-se-restarta-cijelo-vrijeme/126989.aspx - ovo je topic koji se nadovezuje na ovaj topic, jer očito nije softverski problem

Imam Chieftecovo napajanje od 600W, dosta kvalitetno, tako da sumnjam da je to razlog.

Što se tiče ispravnosti RAMa, sumnjam da je to u pitanju. Da budem siguran, ipak ću ostaviti MemTest da se vrti tijekom noći, pa što bude - bude.

Dolazimo na grafičku.. Da se razumijemo, kad pokrenem igre tipa League of Legends, vrti se na 60 FPSa na very high detaljima i stabilnom 55 c temperaturom. Ovo ljeto ( kad sam nabavio ovaj komp ) sam instalirao Star Wars The Force Unleashed 2, i tad se već događao nasumični restart PCa, doduše nisam uopće se brinuo previše oko toga jer se u 7 dana koliko sam se zafrkavao s igrom, 3 puta sveukupno restartalo. Crysis 2 se vrtio uredno bez ikakvih restartova.

Gledao sam malo temperature, i izgleda da je prosječna temperatura grafičke 32 celzijusa dok se ne vrti ništa grafički zahtjevno. Igre tipa WoW, LoL, CoD je podignu na 55 celzijusa i stoji tamo, Crysis2 ju digne na 60-70. Star Wars The Old Republic je diže na temperature oko 70+ celzijusa i otprilike uvijek nakon 10 minuta igranja se dogodi PC restart iz čistog mira.

Uključio sam memory dump i isključio automatski restart PCa, u nadi da ću dobiti neki BSOD i vidjeti u čemu je problem, nula bodova. Išao sam gledati povijest crasheva, ispisuje samo da su se Windowsi neočekivano restartali, ali ne i razlog zašto.

Stvar je u tome da ja NISAM siguran da li je stvar u overheatingu grafičke jer koliko sam čitao, 70tak celzijusa pod punim opterećenjem je sasvim normalno za ovaj model grafičke.

Sutra u Linksa idem kupiti 2 ventilatora za bočnu stranicu kućišta ( imam jedan na stražnjoj stranici kućišta ), ali ne znam baš hoće li to pomoći mojoj situaciji. Grafička ima stock ventilator, tj. njih dva, i ne izgledaju kao neki šrot.

Pomoć je dobrodošla.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Komp se restarta

Update, definitivno stvar pregrijavanja grafičke.

Da se razumijemo, imam 60 FPS na full detaljima ( znači apsolutno sve maxano ), i imam 60 FPS na skroz low detaljima.

Grafa je cijelo vrijeme na 55-65 celzijusa na min detaljima, i ide oko 75 celzijusa na max detaljima. Na min detaljima sam igrao SWToR 4 sata uzastopno bez crashanja, dok na max se sruši komp unutar 10 minuta. ( ljudi kažu da je masu neoptimiziran engine )

Ništa, kupujem 2 ventilatora za bočnu stranicu i stavljam komp na prozračnije mjesto ( hoće li uopće ventilatori na bočnoj stranici išta pomoći ? meni se činilo poprilično minorno prije kad sam ih imao na starom kompu ), a ako itko ima savjet kako dodatno ohladiti grafičku, nek javi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 18:45 (ormar).

0 0 hvala 0
15 godina
Komp se restarta

nema ti to veze sa grafikom

ja sam imao gtx 470 i nakon par sati igranja BF2  temp. su bile 90 - 93 °C  i sve super nikad restart

sad imam GTX 570 GLH ( GPU 850MHz  i memorija 2100 MHz ) i tu mi nakon par sati BF3 sve na ultra temp. idu do oko 80-84°C

takkođer nikad nista

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Komp se restarta

Kako nema veze sa grafikom kad na minimum detaljima SWToR gura po 10tak sati ( ~55 celzijusa grafička ), a na max detaljima se komp restarta UVIJEK nakon 10 min ( kad je grafička na oko 75 celzijusa ).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice