Komp se gasi [955BE CPU OC problem]

poruka: 14
|
čitano: 1.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znaci prije 2 mjeseca sam uzeo novi komp i CPU defoltni 3.2 Ghz povecam na 3.8 testiram ,temperature ok,sve ok... igram ta 2 mjeseca sve ok ... danas igram COD-a i i nakon 5 min se ugasi komp ...resetriam ga kad ono boot failure OC prevelik i te seme nista snizim na 3.6 opet igram opet isto... snizim na 3.4 opet isto -.-''''...stavija na auto pa cemo vidit ...e sad da vas pitam sta bi to moglo bit ,ne vjerujem da je do OC-a procesor je stvorern za to bg*-e ... 

Hvala unaprijed i molim sto hitniji odgovor da komp ne bi zavrsija priko prozora -.-

ShadowWLordD
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 15:01 (MasterOdisasteR).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

A šta s naponima? Koje si stavio? Pa možda nije jako dobar primjerak pa nije OC-abilan toliko. Kakve su temperature? Koji je hladnjak na procu? Moraš se malo više poigrati s tim, nemreš iz prve pogodit. :)

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 15:06 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp se gasi [955BE CPU OC problem]
DiRT kaže...

A šta s naponima? Koje si stavio? Pa možda nije jako dobar primjerak pa nije OC-abilan toliko. Kakve su temperature? Koji je hladnjak na procu? Moraš se malo više poigrati s tim, nemreš iz prve pogodit. :)

1) O cemu ti ? 

2)Kazem ti radilo je 2 miseca perfektno 

temperature su sve o.k znam na sta mislis... hladnjak je default oni koji se dobije u BOX-u sa CPU-on (zuji mamu mu ali radi svoj posao :) ) voltazu nisan dira jel sam vidija da nema potrebe jel mi je radilo 2 miseca bez ikakvih problema... 

Hvala na postu :) 

ShadowWLordD
15 godina

Da, ali možda se stanje promijenilo. :)

Neznam onda...

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Amo ljudi ko zna 

ShadowWLordD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

šta uopče clokaš...imaš 6850 lijepo njega proc iskorištava i na 3.2....ja imam hd6950 i phenom na 3.4 i nema potrebe za clokom...

My way
14 godina
neaktivan

pogledo sam ti konfu iz profila, matična ti je dobra tako da bi to isključio da ima veze sa reguliranjem...napajanje također dobro

u oči mi upada stock cooler...da ti se nije kojim slučajem dogodilo da je vent osto vrtit na jako malo okretaja, ti izvrtio igru i temperatura ošla previše..pa je možda zbog toga se komp isključio

jesi uspio bootat sa svime na defaultu=?

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
protjeran

Događa li se to samo kad igraš cod ili i s ostalim igrama?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
MasterOdisasteR kaže...

Znaci prije 2 mjeseca sam uzeo novi komp i CPU defoltni 3.2 Ghz povecam na 3.8 testiram ,temperature ok,sve ok... igram ta 2 mjeseca sve ok ... danas igram COD-a i i nakon 5 min se ugasi komp ...resetriam ga kad ono boot failure OC prevelik i te seme nista snizim na 3.6 opet igram opet isto... snizim na 3.4 opet isto -.-''''...stavija na auto pa cemo vidit ...e sad da vas pitam sta bi to moglo bit ,ne vjerujem da je do OC-a procesor je stvorern za to bg*-e ... 

Hvala unaprijed i molim sto hitniji odgovor da komp ne bi zavrsija priko prozora -.-

probaj na stock postavkama.

14 godina

Hm, evo jedan primjer kad se clocka "napamet" i kad se kaže da je stabilan a nije vidio ni P95 ni OCCT. Kad se krenu dešavat ovakve stvari, ljudi se čude. Inače, onaj tko je bolje upućen u  tematiku, jasno mu je šta se dešava vjerojatno. Kad ja preporučam da se testira sa P95 i OCCT, a ljudi testiraju sa " COD 3 sata " dobije se ovakvo stanje. Inače, neda mi se objašnjavati, ali ako ti se nekako nepopravi stanje formatiraj komp i onda bi se trebalo. Jel, očito da nisi upoznat sa efektom "nestabilno clockanog procesora ".

17 godina

Flashat najnoviji bios za matičnu.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ma ne virujem da je do nestabilnog oc-a jer govori da je puna dva mjeseca igrao bez problema. Isto tako mi je malo sumljivo da 955 ide do 3.8 bez ikakvog dizanja napona

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Volume kaže...

Ma ne virujem da je do nestabilnog oc-a jer govori da je puna dva mjeseca igrao bez problema. Isto tako mi je malo sumljivo da 955 ide do 3.8 bez ikakvog dizanja napona

čim se diže takt procesora mora se testirati, sve ovisi o primjerku procesora, ne ide svaki na 3.8ghz na sttock naponu, OCCT 6h ili PRIME 12h!

15 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...
Volume kaže...

čim se diže takt procesora mora se testirati, sve ovisi o primjerku procesora, ne ide svaki na 3.8ghz na sttock naponu, OCCT 6h ili PRIME 12h!

Pa normalno da je testiranje prvo i osnovno. Samo mi nema logike da dva mjeseca igra bez ikakvih problema i da mu sve radi stabilno, a onda tek tako odjednom takt više nije stabilan.

I naveo je da je testirao i gledao temperature i da je sve bilo ok. Neka se autor javi i malo bolje objasni šta se ustvari događa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice