Ovako,evo mene opet sa mojim problemima...dakle imam jos jedan problem s kompom :) svaki put kad ugasim ga on se normalno zgasi i kad ga ujutro upalim moras jaaaako dugo cekat da mi ucita bios i onda se nakon 2 min ide PIP,nakon toga mi se na monitor pojavi "Please insert media,and press any key"...Bla,bla,bla i tako ness.Nakon minute ja zgasim komp i probam opet,i nejde.Nego moram ic u bios > Boot > pa hard disk stavit 1 te restartat komp i ubacit windows cd.Nakon toga opet uđem u bios i postavim kak je bilo i opet moram restartat i onda se tek pokrene pomoc plizzzz.... :(
Komp problem hitno!!!
- poruka: 37
- |
- čitano: 5.443
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Baš nitko???????
Izderi se na njega, možda te posluša
probaj resetirat bios ili updejtat
sad sam stavio ubuntu i neide stavit cu vistu
sad sam stavio ubuntu i neide stavit cu vistu
Nemoj bit lud,stavi windows 7.
Da nije baterija na ploči ostarila, pa ti ne pamti BIOS postavke?
Koji datum bude kad ga sutradan upališ, trenutni ili neki od prije par godina?
Da nije kao First Boot Device stavljen CD/DVD?
1.Windows 7 nemogu stavit jel imam 512MB rama,7 ice na 1GB rama
2.Datum i sat mi je normalan nis se ne mjenja
@dzan - Je stavljen je tako jer su mi tako rekli da stavim u prosloj temi
najbolje b it bilo da stavis bios na default .. onda dignes windowse i tako ostavis.... jer ako je first boot device cd/dvd a imas slucajno nekakav cd/dvd unutra onda ce ti tako dugo ocitavati jer misli da pokusavas bootat s njega a zzapravo ne mozes ... to je i meni radilo kad sam pocinjao sa racunalima.... sedmica home ce ti raditi i na 512 rama, provjereno... a vise od toga ni netrebas ...
Bootanje sa CD-a ti treba jedino kad instaliraš operativni sustav, nakon što sve instaliraš i podesiš, vratiš da ti "first boot device" bude HDD, time štediš na vremenu dizanja sustava.
I iako windoze 7 mogu raditi na 512 ja se svejedno ne bih upuštao u tu egzibiciju
Vista ce ti jos losije raditi na 512 MB RAMA nego 7-ica. Puno je tromija & stuff.
Vista ce ti jos losije raditi na 512 MB RAMA nego 7-ica. Puno je tromija & stuff.
EDIT: Ups, double postao mi je slucajno. Obrisite jedan koment. Pardon.
Kada si napisao da si probao staviti ubuntu i neide, mislio si nisi ga mogao instalirati ili nakon instalacije se ne diže?
koje je matična ploča(gigabyte ??)
uređaji sata,pata??
Evo neko vrijeme je radio sa Windows Vistom,i opet se sve pokvarilo.Više neznam što da učinim.Sada sam ubacio CD za instalaciju XP-a,i kaže da nemože nač ni jedan hard disk u računalu.No dobro ugasim ga na neko vrijeme i kada se pali treba mu jedno 2 minute te onda izbaci 'Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key'.I tako stalno.A i kada sam išao ispočetka Install Windowse XP kaže mi na svim Particijama (ili kak se to vec pise) <Unknown>,pa sam kliknuo na to i izbaci mi BSOD 'page fault in nonpaged area'.I dole pise nekaj ssetup.dll ili tako nes.Zna li netko u čemu je problem?
Evo neko vrijeme je radio sa Windows Vistom,i opet se sve pokvarilo.Više neznam što da učinim.Sada sam ubacio CD za instalaciju XP-a,i kaže da nemože nač ni jedan hard disk u računalu.No dobro ugasim ga na neko vrijeme i kada se pali treba mu jedno 2 minute te onda izbaci 'Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key'.I tako stalno.A i kada sam išao ispočetka Install Windowse XP kaže mi na svim Particijama (ili kak se to vec pise) <Unknown>,pa sam kliknuo na to i izbaci mi BSOD 'page fault in nonpaged area'.I dole pise nekaj ssetup.dll ili tako nes.Zna li netko u čemu je problem?
Dali ti je dobro spojen kabel na kard disk?
Vjerovatno hard disk na izdisaju.
Ako nisi siguran za početak testiraj sa Memtestom da čisto testiraš da nema errora, a HD tune očitava zdravlje hdd ako nema bad sectora, ako u slučaju ima bad sector znači da ti je vrijeme da nabaviš novi.
Ali kako da testiram memtestom ako se nemože upaliti?
Ali kako da testiram memtestom ako se nemože upaliti?
Dali je riječ na računalu ili laptop? Nemožeš paliti? Da nije napajanje riknuo? Ako imaš nekog posudi napajanje da čisto isprobaš dali radi ak matična nije krepao.
Prvo kod računala otvori poklopac i pogledaj dali je sve dobro uštekano. I dali ti je sve čisto? Na hladnjak od proca mora bit čisto i također isto na grafičku karticu.
Riječ je o Računalu.Vjerujem da nije u napajanju problem,zato što je uključen ali onaj početni screen kod paljenja čekam da se 1 min upali.Otvorit ću ga.
U BIOS,postavi da ti je prvo botanje sa dvd-a,spremi,ubaci dvd od windowsa u komp. i piči. Ili zamoli nekoga od poznanika da ti instalira windowse,ovak se samo mučimo.
Idem sad to probat,pa javim rezultate...
Evo tako kako si ti reko stavljeno je,no sad mi izbaci poruku 'A disk read error occurred.Press Ctrl+Alt+Del to restart' Što sad da uradim?
Evo tako kako si ti reko stavljeno je,no sad mi izbaci poruku 'A disk read error occurred.Press Ctrl+Alt+Del to restart' Što sad da uradim?
hard disk ide u vječna lovišta. Evenutalno probaj botati neki linux ili unbuntu čisto da se uvjeriš da hard disk zeza
Sada mi kaže da ima jedna Parition i kada kliknem kaže mi nešto 'Your computer's startup program can not gain access to the disk containing the partition or free space you choose. Set up can not install Windows XP on thi hard disk.
This lack of access does not necessarily indicate an error condition. For example, disks attached to a SCSI adapter that wasn't installed by your computer manufacturer or to a secondary hard disk controller, are typically not visible to the startup program unless special software is used. Contact your computer or hard disk controller manufacturer for more info.
on x86-based computers, this message may indicate a problem with the CMOS drive type settings. See your disk controller docs for more information.' i sada stvarno neznam što da učinim.Što sad?
Sada mi kaže da ima jedna Parition i kada kliknem kaže mi nešto 'Your computer's startup program can not gain access to the disk containing the partition or free space you choose. Set up can not install Windows XP on thi hard disk.
This lack of access does not necessarily indicate an error condition. For example, disks attached to a SCSI adapter that wasn't installed by your computer manufacturer or to a secondary hard disk controller, are typically not visible to the startup program unless special software is used. Contact your computer or hard disk controller manufacturer for more info.
on x86-based computers, this message may indicate a problem with the CMOS drive type settings. See your disk controller docs for more information.' i sada stvarno neznam što da učinim.Što sad?
Ugasi komp. Ištekaj kabel od hdd i isto od napajanje na hdd isto ištekaj pa ponovno uštekaj kabeli od napojne za hdd i probaj jel sad OK?
Evo upalio ga radi,no kada ga isključim i ponovno uključim nejde ni Bip već dođe malo kao ''tk'' i na monitoru pise ''No Video Input''..
Evo upalio ga radi,no kada ga isključim i ponovno uključim nejde ni Bip već dođe malo kao ''tk'' i na monitoru pise ''No Video Input''..
Tk po zvuku značilo da je grafička kartica probila, iako na monitoru prikazuje poruka "No video input". Ako na ploči podržava interna grafa i stime možeš spojit na monitor. Ako ga nema posudi od nekoga grafičku karticu da utvrdiš dal je do nje.