Komp ne posta nakon paljenja

poruka: 21
|
čitano: 4.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav

evo radi se o kompjuteru od mog brata....radi se o asrock 785gm-s3 matičnoj sa athlon II x2 250 procesorom, 4GB dd3 i radeon hd 4850 grafom....problem se počeo javljati nakon što je stavio grafu u komp....dakle prilikom paljenja kompjuter zastane na onom prvom zaslonu sa slikom gdje piše koju tipku treba stisnuti za ulazak u bios, instant flash, odrediti boot device, itd...dakle prva slika koja se pojavljuje nakon paljenja....na njoj zastane i ne događa se ništa i moram prisilno ugasiti komp i upaliti ili resetirati.....i tako nakon x puta na kraju komp uspije upaliti......nekada upali od prve, a nekada radi takve probleme pa me zanima ako netko zna u ćemu bi mogao biti problem

inaće, ja sam nadogradio bios na zadnju verziju i problem je ostao....također matična nema displej preko kojega pokazuje u ćemu bi bio problem, niti speaker bipne kada se dogodi taj problem.......provjeravao sam i temperature i proc se u idle drži na oko 42°C (u loadu oko 52) a grafa oko 50° (65 u loadu)....to jesu malo visoke temperature ali mislim da nisu kritične

eto ako netko ima neku ideju u ćemu bi mogao biti problem bio bih zahvalan da mi kaže

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja ti imam problem da moj sa grafom jedva boota znaci upali ga i 10 tak puta se cuje onaj zvuk za restart i onda bootne ako ne tream ga restartirat ... cim imas integriranu maticna je ... jedino probaj stavit 2 gb rama ili 1 gb da maticnoj malo olaksas sta znas mozda bootne 

kolko mu je napajanje ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 14:03 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Komp ne posta nakon paljenja

Ne koliko mu je napajanje nego koje točno ima?

15 godina
ford eleanor kaže...
Gugy kaže...

Po meni su driveri za grafu hd 4850.Počisti prijašnje drivere Driver Sweeper-om,očisti registre sa CClenerom, restartaj komp i stavi nove drivere za grafu

Kako driveri mogu uzrokovati probleme prije nego se počnu dizat windowsi?

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

psu je lcpower od 420W dobiven s kućištem, jeftino i najvjerojatnije nekvalitetno....što se vataže triće dovoljno je....jedino je bio mali problem sa kablovima i grafičkom, budući napajanje nema 6 pinski konektor, morao sam ga spojiti preko konvertera i to sam našao jedan jedini koji traži jedan molex a ne dva kao inaće, ali kako sam računao, jedan molex može dati 50W. grafa troši 110 i preko matične dobiva 75W tako da kontam da je dovoljno, pogotovo što ta žica iz napajanja na kojoj je molex koji sam spojio na grafu nije spojena ni na jednu komponentu osim grafe, odnosno oslobodio sam ju i namijenio samo grafi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gugy kaže...

psu je lcpower od 420W dobiven s kućištem, jeftino i najvjerojatnije nekvalitetno....što se vataže triće dovoljno je....jedino je bio mali problem sa kablovima i grafičkom, budući napajanje nema 6 pinski konektor, morao sam ga spojiti preko konvertera i to sam našao jedan jedini koji traži jedan molex a ne dva kao inaće, ali kako sam računao, jedan molex može dati 50W. grafa troši 110 i preko matične dobiva 75W tako da kontam da je dovoljno, pogotovo što ta žica iz napajanja na kojoj je molex koji sam spojio na grafu nije spojena ni na jednu komponentu osim grafe, odnosno oslobodio sam ju i namijenio samo grafi

Napajanje nije toliko loše, trebalo bi radit. Jesi siguran da je ta kartica ispravna, za početak je isprovaj u svom PC-u. Možeš i provat svoje napajanje stavit kod njega da i njega isključiš.

13 godina
neaktivan

Btw ako imas integriranu grafu probaj prvo na nju spojit monitor 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moguće da je do grafe.....isprobao sam ju u svojem kompu ali samo jednom, kada sam ju kupovao, i tada je radila odlično....no moguće da to nije bilo dovoljno budući se problem javlja povremeno.......što se integrirane tiće, brat ju je koristio prije nego je kupio ovu i sve je radilo kako treba

budem onda vidio, možda je potrebno flashati bios na grafi ili nešto.....još ću proguglati.....hvala vam

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imao sam dva puta takav problem i u oba puta je bilo napajanje pri kraju tako da ak možeš provjeri s drugim napajanjem,sjećam se u vemilu sam kupio još prije 4 godine ocz silent nešto 500w napajanje i riknulo je nakon 2 mjeseca a i moji frendovi,točnije njih 6-orica su kupili isto takvo i jedino još jedan ima to napajanje da radi ostala sva krepala,izgleda da je cijela serija bila u ku..u.Dobro ja se ne žalim jer sam na reklamaciji dobio seasonic 500w-ni tako da sam dobro prošao.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i da....zaboravio sam napomenuti da se komp zna sam od sebe ugasiti nakon pola sata igranja neke malo zahtijevnije igrice...također jedan od problema koji se javio nakon ugradnje hd 4850 u komp....ali mislim da je tada bio do pregrijavanja jer je stock cooler koji je bio na njoj prejadan...i onda sam na nju namontirao articcoolingov l2 pro, no svejedno se komp zna nekada ugasiti nakon pola sata igranja :/

14 godina
neaktivan

Velim ti probaj napajanje promjenit jer je 90% slučajeva u njem problem kad se komp mora nekoliko puta power tipka stiskati da se pokrene.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala na savjetu ali promjena napajanja je među zadnjim opcijama jer košta....moj naćin riješavanja problema je eliminacija uzroka od onih koji ništa ne koštaju do onih koji koštaju....uvijek postoji pitanje "što ako nije do napajanja?", zašto bih srljao u troškove ako postoji mogučnost da su nepotrebni :)

15 godina
Gugy kaže...

hvala na savjetu ali promjena napajanja je među zadnjim opcijama jer košta....moj naćin riješavanja problema je eliminacija uzroka od onih koji ništa ne koštaju do onih koji koštaju....uvijek postoji pitanje "što ako nije do napajanja?", zašto bih srljao u troškove ako postoji mogučnost da su nepotrebni :)

Pa isprovaj svoje na njegovom kompu.

17 godina
Gugy kaže...

Pozdrav

evo radi se o kompjuteru od mog brata....radi se o asrock 785gm-s3 matičnoj sa athlon II x2 250 procesorom, 4GB dd3 i radeon hd 4850 grafom....problem se počeo javljati nakon što je stavio grafu u komp....dakle prilikom paljenja kompjuter zastane na onom prvom zaslonu sa slikom gdje piše koju tipku treba stisnuti za ulazak u bios, instant flash, odrediti boot device, itd...dakle prva slika koja se pojavljuje nakon paljenja....na njoj zastane i ne događa se ništa i moram prisilno ugasiti komp i upaliti ili resetirati.....i tako nakon x puta na kraju komp uspije upaliti......nekada upali od prve, a nekada radi takve probleme pa me zanima ako netko zna u ćemu bi mogao biti problem

inaće, ja sam nadogradio bios na zadnju verziju i problem je ostao....također matična nema displej preko kojega pokazuje u ćemu bi bio problem, niti speaker bipne kada se dogodi taj problem.......provjeravao sam i temperature i proc se u idle drži na oko 42°C (u loadu oko 52) a grafa oko 50° (65 u loadu)....to jesu malo visoke temperature ali mislim da nisu kritične

eto ako netko ima neku ideju u ćemu bi mogao biti problem bio bih zahvalan da mi kaže

-ako imaš PC-speaker spoji ga na MBO (zvučnik za kućište..) da bi eventualno čuo beep-code.

-naravno, ako je bilo što OCano vrati na defulte.

-radeon 48xx traži solidno napajanje, pošto se problem pojavio nakon tog, najlogičnije je tu tražiti rješenje ili sama MBO-chipovi nema dovoljno kvalitetne stabilizatore napona, u oba slučaja može pomoći napajanje, ali ako je chipset loš tad neće biti pomoći (PCIex mora isporučivati cca 75W, neke lowend to ne rade dobro ili nakon nekog vremena počnu problemi..)

-dosta MBO sad ima quick-boot koji preskače detekciju hardwarea, kod izmjene (bilo čega) je obavezno uči u BIOS i ažurirati ga (može default, save..). Pošto si nadogradio BIOS to nebi trebalo biti razlog (jer se automatski resetira..).

-izvadi VGA, ako se bez nje sve ponaša normalno, pokušaj čišćenjem utora i kontakta za VGA (gumicom za olovke par puta proći..). Vjerojatno ova 48mica nije nova.. kontakti mogu biti uzrok, uspuit provjeriti i ostale komponente jer se kod ugrađivanja može pomaknuti.. npr RAM i kablobvi, dobro ih pritisnuti...

-na kraju (predpostavka da nisi uspio otkloniti uzrok), odspoji sve što možeš (HDD, USB i front audio.. sva napajanja), povadi čak i RAM da ostane samo napajanje za MBO i CPU, prvo bez diskretne VGA (moralo bi beepati, s RAMom mora bootati), zatim s 48micom .. i kreni u paljenje-gašenje. Mora beepati (zvučnik) i bipovi se moraju promijeniti kad ubaciš RAM

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

ati hd 4850 kod mog frenda se isto to desilo da bi se komp nakon nekog vremena ugasio..testirao sam grafu bila je na ludih 110 stupnjeva i radila je.. spika je bila ta da kad bi jedan ram skinuli i pustili ga radio bi i opet se ugasio..maticna mu je bila osla... cim ti ne zeli palit nije grafa nego maticna tako i meni komp jedba bootne a prije boota 10 tak puta se cuje onaj zvuk od restarta i jedva se upali i radi u x8 mode ... maticna ti moze bit jer da je napajanje cim bi pokrenuo igru trebo bi se ugasit jer grafa odma povuce vise snage.. btw ja ti  grafu od 60 W vucem bez beda na 420 W

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 17:01 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

ati hd 4850 kod mog frenda se isto to desilo da bi se komp nakon nekog vremena ugasio..testirao sam grafu bila je na ludih 110 stupnjeva i radila je.. spika je bila ta da kad bi jedan ram skinuli i pustili ga radio bi i opet se ugasio..maticna mu je bila osla... cim ti ne zeli palit nije grafa nego maticna tako i meni komp jedba bootne a prije boota 10 tak puta se cuje onaj zvuk od restarta i jedva se upali i radi u x8 mode ... maticna ti moze bit jer da je napajanje cim bi pokrenuo igru trebo bi se ugasit jer grafa odma povuce vise snage.. btw ja ti  grafu od 60 W vucem bez beda na 420 W

Nije tocno ovo sto se tice napajanja. Ne mora biti pravilo o crashu cim se pokrene igra, nego u nekom slucaju veceg opterecenja GPU/CPU.

--------------------------
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Damir1908 kaže...

Nije tocno ovo sto se tice napajanja. Ne mora biti pravilo o crashu cim se pokrene igra, nego u nekom slucaju veceg opterecenja GPU/CPU.

slazem se ai nisam reko da je to pravilo ali npr malo zesce igre npr dirt 2 meni kad loada kad sam imo problema s napajanjem dok je loado ugasio se tj prvo se freeznuo i ugasio sve dok nisam stavio novo napajanje ... 

16 godina
neaktivan

mislim da sam našao uzrok....nije ni napajanje ni matična već najvjerojatnije pregrijavanje grafičke....prije neka dva sata nakon pola sata igranja mafije 2 komp se ugasio, grafa je na dodir bila vrela i nisam mogao upaliti komp pola sata....kada sam uspio upaliti komp ostavio sam ga otvorenog i stavio sobni ventilator skroz blizu da puše u kućište...i poslije toga sam igrao bez problema

inaće na grafu sam namontirao accelero l2 pro hladnjak i stavio novu termalnu pastu i svejedno se toliko pregrijava.........može li se nekako to riješiti recimo flashanjem biosa ili slično?......inaće grafa je malo savinuta po dužini, ali nema nikakvih vidljivih oštečenja i svi kondenzatori su u redu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pusti flešanje biosa i nabavi si fine VGA pasivne hladnjake.Btw pasta se stavlja i na memorijske čipove i grafički procesor i vrm pa probaj još i to,pogotovo vrm no s nekom gušćom varijantom jer se on inače najviše grije.

4000 serija je jedna od najlošijih od microsttuteringa,skaliranja,temperature i buke.Pogotovo ako imaš turbinski hladnjak tipa xfx.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 10:14 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

grafička ima već na sebi tvornički postavljene pasivne hladnjake na memorijskim čipovima i vrm-ovima jer je to neka verzija sa nekim hladnjakom koji dosta slići na zalman

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vidim ekipa već radi svoje.. ;)
nisam čitao sve, ispričavam se...
ako si stavio novu grafu, onda je vjerojatno napajanje. ako si izvadio grafu i vratio komp u staro stanje i sve je bilo u redu.. onda ga tako i ostavi ;).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice