Komp blokira u biosu

poruka: 7
|
čitano: 3.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Komp blokira u biosu

Ploca je gigabyte p35-ds3l ,socket 775,i ima najnoviji bios f9 koji sam stavio jos prije vise od godinu dana.E ,a sada problem.Problem je u tome sta kad upalim taj komp pojavi se login scren od gigabayta i tu stoji i ne mrada dalje.pritisnuo sam tab da vidim o cemu se radi i desava se ovo,uredno ocita memoriju bez obzira koliko stavim 1,2,3,ili 4gb,sve iste plocice ,pa razlicite plocice to uvijek prepozna.Problem se javlja kad treba ocitati ide channele.Uredno ocita sata dvd i sata hd ali stane na ona dva gdje nema nista.vadio sam bateriju,radio clear cmos ali nista ne pomaze.mjenao sam utore i prikljucivao uredaje i uvijek ih ocita ali nece da prazne ocita .samo pise detecting ide drives ... i tako stoji stalno,nemozes uci ni u bios ni nista drugo.Dali je imao tko vec takav problem i kako to rijesiti?Bilo kakva pomoc je dobrodosla.Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Komp blokira u biosu
gibellini10 kaže...

Ploca je gigabyte p35-ds3l ,socket 775,i ima najnoviji bios f9 koji sam stavio jos prije vise od godinu dana.E ,a sada problem.Problem je u tome sta kad upalim taj komp pojavi se login scren od gigabayta i tu stoji i ne mrada dalje.pritisnuo sam tab da vidim o cemu se radi i desava se ovo,uredno ocita memoriju bez obzira koliko stavim 1,2,3,ili 4gb,sve iste plocice ,pa razlicite plocice to uvijek prepozna.Problem se javlja kad treba ocitati ide channele.Uredno ocita sata dvd i sata hd ali stane na ona dva gdje nema nista.vadio sam bateriju,radio clear cmos ali nista ne pomaze.mjenao sam utore i prikljucivao uredaje i uvijek ih ocita ali nece da prazne ocita .samo pise detecting ide drives ... i tako stoji stalno,nemozes uci ni u bios ni nista drugo.Dali je imao tko vec takav problem i kako to rijesiti?Bilo kakva pomoc je dobrodosla.Hvala!

Odspoji usb memoriju ako je utikana u komp, i svu periferiju osim monitora, miša, tipkovnice i zvučnika.

Ako imaš di probat s drugom periferijom probaj.

Te probleme je meni zna stvarat usb stik.

nicky.sl
13 godina
neaktivan

Sve je odspojeno,cak i zvucnici ali nece nista.Zaboravio sam napomenuti da je taj komp radio do prije niti mjesec dana stalno i uredno sa 4gb rama po 1gb.Onda je neko vrijeme stajao van uporabe i izvadio sam iz njega hd i 1gb rama,a problem je poceo kad sam to opet kompletirao i htio nanovo instalirati win 7.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 0:05 (gibellini10).
16 godina
neaktivan
gibellini10 kaže...

Problem je u hard disku, vjerovatno ima bad sectori. Pošto kod bad sectori obično smrzava. čak i ne uspjeva instalirat windowse.

Skini Hirens Cd boot, a u alati imaš provjeru zdravlja hdd, Kod HD Tune bez quicka neka skenira skroz i ako ima crvenih tad je to bad i nemože popravit jer je to fičičko oštečenja, drugo ako imaš važne slike , dokumente i slićno možeš napravit backup tj spremiš sliku i slično.. Pa onda možeš nabavit drugi disk i staviš nove windowse i onda nemaš brige.

Bad sectori obično uzrokuje od udarca, visoke temperature, vibracije i smrzavanje te možei uzrokovat loš spoj kabela.

Nenad
13 godina
neaktivan

Stavljao sam tri razlicita hard diska,500gb,200gb i 120gb svi sata i uvijek ista stvar ,tako da mislim da nije to problem,a i on uvijek ocita hd bilo koji i bilo gdje ga prikljucim.Ne ocitava prazne sata prikljucke,ono gde treba biti IDE CChannel Master 3 i 4 none ... ok!

15 godina
neaktivan
Nello kaže...
gibellini10 kaže...

Problem je u hard disku, vjerovatno ima bad sectori. Pošto kod bad sectori obično smrzava. čak i ne uspjeva instalirat windowse.

Skini Hirens Cd boot, a u alati imaš provjeru zdravlja hdd, Kod HD Tune bez quicka neka skenira skroz i ako ima crvenih tad je to bad i nemože popravit jer je to fičičko oštečenja, drugo ako imaš važne slike , dokumente i slićno možeš napravit backup tj spremiš sliku i slično.. Pa onda možeš nabavit drugi disk i staviš nove windowse i onda nemaš brige.

Bad sectori obično uzrokuje od udarca, visoke temperature, vibracije i smrzavanje te možei uzrokovat loš spoj kabela.

Kakve veze BIOS ima s time? tj. da neće prepoznati uređaj zbog bad sectora{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 14:08 (buggie).
15 godina
neaktivan
Komp blokira u biosu

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=8585.0

http://www.tomshardware.co.uk/forum/249920-30-enabling-ds3r

Vjerojatno je do nekih postavki u biosu. Vidi šta možeš uključivat/isključivat od ide sata kanala, bez straha jer tu ne možeš ništa pokvarit{#}.

Inače sam se dosta puta susreo s tim bugom na gigabytovim pločama..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice