Kako hladite PC za vrijeme ovih vrućina?

poruka: 65
|
čitano: 12.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Kako hladite PC za vrijeme ovih vrućina?
alien kaže...
CAPETAN PRICE kaže...
alien kaže...
CAPETAN PRICE kaže...

Skini stranu od kucista,izbusi rupe i stavi ventilatore.Malo improvizacije,a radi perfektno.Cak i sobu hladi

haha, ovo treba ići za biser dana. da ti sto ventilatora radi u sobi neče ti spustit temperaturu ni za celzijus a kamo li ako ti još ispuhuje vruči zrak iz kučišta.

Koristi na svoju odgovornost,ne odgovaram za omrzline!

to ti je jednostavno zakon fizike. drugo je što ti na svojoj koži osječaš hlad kad ventilator puše u tebe. to samo daje efekat hladnoče zato što zrak koji prolazi kroz tvoju kožu odnosi toplinu sa nje što ti osječaš kao hlad.

ventilator nije frižider niti klimatizacijski uređaj da spušta temperaturu!

To sam ja pricao na pocetku,al hebiga...

Bude kod mene pala temp kad kupim vise taj CM690 al nikak da skola zavrsi..Neodlučan

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
16 godina

Jel ja recimo mogu uzet jači ventilator za stražnji dio kućišta ili je svak iste jačine

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Govorim mu da izdrži do jeseni . Smijeh

Inače , iako prostorija u kojoj se nalazi komp nije klimatizirana , nisu baš velike temperature komponenti .

Muči me jedino ventilator na napajanju (Powerline 430 W) koji je s dolaskom vrućina počeo da bruji .

temperature temperature
Serenity Now!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

kištra je Chieftec LBX-02-B-B

a što se kablova tiče tu su di jesu,ne ometaju samo rashlađivanje kad sam ih slagao baš se i nisam potrudio

jedan dan ću valjda i to malo ušminkat

btw. bitnije mi je da je kišta tiha s obzirom na broj ventova

dnl
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 21:26 (roki).
15 godina
neaktivan

nepalim komp do jeseni

^^

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako. Smijeh

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 21:39 (microman).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Oly_E3 kaže...

Kod mene je ovakva stvar...

(...)

Kolko ti često to čudo čistiš od prašine?

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Kod mene je ovakva stvar...

(kraćeno)

Ajd Oly nemoj vise stavljat slike svog kompa na forum.Cure mi sline a i neko bi ga mogo silovat! Belji se

ON TOPIC:

Hladim ga kao i inace.mozda jos koji vent.

Nego Oly na sta si prikljuci one ventove na stranici kurcista?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 21:41 (lzgr).
15 godina
neaktivan

Ja hladim ko i obično pošto sad kad sam uzimo komp uzeo kučište za 120 kn Belji se nema baš nekog dobrog airflowa zato sam skino stranicu. 

Proc je klokan malo sa 2.8 na 3.0 GHz i undervoltan sa 1.320V na 1.200V (večeras budem još spustio voltažu). A grafa mi je na stock taktovima samo što mi je vent na 45-50%. Da, u kučištu nemam nijednog venta.

CPU: idle- 41C load u igrama(nisam još probo stress test)- 50-55C COOLER: stock

GPU: idle- 38C load u igrama(   -||-     -||-        - ||-  )-  53-60C COOLER: stock

HDD: 40C

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Kolko ti često to čudo čistiš od prašine?

Ne tako često, jednom godišnje, jer prostorija nema toliko prašine

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina

Kantom vode i doslovce se smrzne... :D

Lijepo pogasit sve nepotrebne procese koji bespotrebno opterecuju cijeli sistem, prije vrucina ocistit komp, stavit vece ventove ako je moguce, nove paste...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Da nema klime nebi sad ovom mom bilo ugodno,ispod klime je kučište i hladi ga klima...ma nema ništa bolje,pogotovo kad dođeš iz ŠK i sjedneš onakav mokar za komp a klima uključena.

Što je 18cm i svaku zenu cini sretnom..novcanica od 500€
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Mato_Ivanovac kaže...

Da nema klime nebi sad ovom mom bilo ugodno,ispod klime je kučište i hladi ga klima...ma nema ništa bolje,pogotovo kad dođeš iz ŠK i sjedneš onakav mokar za komp a klima uključena.

To je problem tvog buncanja... Imas temperaturu pa buncas... Jer mora da te klima prehladila...

Decec, pises bedastoce...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
16 godina
neaktivan

"Kako hladite PC za vrijeme ovih vrućina?"

Nikako, hladi se sam :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Koristim najmoderniji stock ventilator na tržištu.

To je sve.

Čak mi i sobu ohladi na 17 stupnjeva.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Preselio sam ga iz potkrovlja u podrum jer se grafa gore pregrijavala, sad sve super ....

16 godina

Bilo bi dobro da se napravi kao fridge u obliku neonka gori i doli kućišta, tako da se tu pušta neki hladan zrak (freon)

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 9:27 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa ovako :)

Kučište chuftec aegis

12 cm gore za ispuh scythe kama

12 cm straga za ispuh scythe kama

12 cm sa strane za upuh scythe kama

2X92mm s druge strane arctic pwm pro da hladi hardove

mugen rev 2 na procu i pasivci na memoriji

i sve je ispod 35 stupnjeva čak kada se igram par sati osim grafe ali nije ni ona nešta visoko...

a idel proca je 19 stupnjeva matična je na 26

( Očitano iz everesta a sada :D XD )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

120mm prednji vent koji upuhuje i ujedno hladi i HDD, 120mm koji ispuhuje, i H50 s dva ventilatora na sebi. To je dovoljno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ništa posebno...

Redovno čišćenje unutrašnjosti računala u kombinaciji s 1200 metara nadmorske visine (kod nas tempreature preko ljeta rijetko idu iznad 30°C) i dobro izolirana kuća moje računalo drže hladnim i preko ljeta.

Hladnjak nije ništa posebno, AC Alpine 64.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemam klimu doma pa PC hladim tako da ga ne gasim do jeseni, ima da se smrzne od broja radnih sati  Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ja vas nekaj pitam!! Di vi ukljucite sve te ventilatore,gledam neki imaju po 6-7 il 8 ventilatora!Meni na maticnu moze samo (za grafu,za procesor,jedan za ispuh i jedan kraj CPU-a) ???? 

Za svaki virus postoji rjesenje!ah,vec sam mislio da nema rjesenja za ovo,sta treba napravit??Format :X =DD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: Kako hladite PC za vrijeme ovih vrućina?
virus_cleaner kaže...

Da ja vas nekaj pitam!! Di vi ukljucite sve te ventilatore,gledam neki imaju po 6-7 il 8 ventilatora!Meni na maticnu moze samo (za grafu,za procesor,jedan za ispuh i jedan kraj CPU-a) ???? 

na molex ili preko potenciometra

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina

Spojiš koliko možeš ventova na te konektore na matičnoj (3 pinski) a ove preostale na molex konektore, i to je to!

Crna na crnu, crvena na crvenu - tako ventilatori rade na 5v i dosta su tiši, a za punu brzinu crna na crnu i crvena na žutu - onda radi na 12v

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 21:34 (Saryne).

1 0 hvala 2
14 godina

Ma ja komp drzim otvorenim i razlika otvorenog i zatvorenog je negdje oko 8 stupnjeva što se tiče grafe što i nije loše!

1 0 hvala 0
15 godina
moderator
sako9800 kaže...

Ma ja komp drzim otvorenim i razlika otvorenog i zatvorenog je negdje oko 8 stupnjeva što se tiče grafe što i nije loše!

bolje bi bilo složit dobar protok zraka nego skidat stranicu...

15 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Spojiš koliko možeš ventova na te konektore na matičnoj (3 pinski) a ove preostale na molex konektore, i to je to!

Crna na crnu, crvena na crvenu - tako ventilatori rade na 5v i dosta su tiši, a za punu brzinu crna na crnu i crvena na žutu - onda radi na 12v

Al kako spojit na molex! Sorry,ako pitam gluposti;al slab sam na tom slaganju!

Za svaki virus postoji rjesenje!ah,vec sam mislio da nema rjesenja za ovo,sta treba napravit??Format :X =DD
15 godina
moderator
virus_cleaner kaže...
Saryne kaže...

Al kako spojit na molex! Sorry,ako pitam gluposti;al slab sam na tom slaganju!

pa rekao ti je kolega kako spojit žice...način spajanja biraš sam...

najbolje ti kupit produžni molex kabel i na jednom kraju odrezat žice i na to spojit vent...ima i adapter 3-pin to molex za kupit

16 godina

Najbolje ti je kupiti molex to 3 pin konektor poput ovoga:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Kabel+4-pin+-%3E+4+x+3-pin%2C+ZALMAN+ZM-MC1+&option=artikl&id_kategorija=05091209&id_artikl=050.912.101

A ako želiš uštediti uzmeš lemilicu i budeš kreativan te pritom paziš da ne spališ kuću..

logic sense of no sense.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Najbolje ti je kupiti molex to 3 pin konektor poput ovoga:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Kabel+4-pin+-%3E+4+x+3-pin%2C+ZALMAN+ZM-MC1+&option=artikl&id_kategorija=05091209&id_artikl=050.912.101

A ako želiš uštediti uzmeš lemilicu i budeš kreativan te pritom paziš da ne spališ kuću..

Imam doma 2 Molex-a,pa cu rade lemit nego to platit 20 kn ! 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice