Hladnjak bučan, visok load...

poruka: 2
|
čitano: 1.098
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Hladnjak bučan, visok load...

Pozdrav narode.

 

Pokušam objasniti sve u nastavku... Eh....

Primijetio sam da (Što i nije bilo teško) mi PC pravi buku na veoma bazičnim stvarima, tipa surfanje tj. loadanje stranica, prateći task manager vidim da CPU ode na momenat na 100% zauzeća, te u tom momentu ovo stock smeće od hladnjaka sa nekih 1200rpm zarola na 1500-1700rpm, i pravi jaku čudnu buku, zavijanje neko, što je jako iritantno u tom momentu prelaza +300rpm...  


Sada se ja pitam je li normalno da se ovakav usage dešava, mislim da ne bi trebalo biti problema sa ovim procesorom: Intel Core i3 9100F.

Koliko utječe loša grafička kartica? Jer imam staru GTX 650, i staro napajanje LC600-H12 (iz 2012 godine oboje)... Naponi su uredu. 

Windows 10 nema nikakvih problema, skenirao nista nije bilo.

 

PC je generalno ociscen prije jedno 4 mjeseca, na CPU i GPU nanesena CoolerMaster IC Value V1 termalna pasta, problema sa temperaturama nema, osim sto se load desi bezveze ja bih rekao... 

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Hladnjak bučan, visok load...

-vjerojatno imaš neki malware recimo rudarenje.. ili nešto deseto, torrent, update, pa i problem s diskom (realociranje clustera koje se ponavlja beskonačno..) ili si došao do trenutka kad razni soft-app nešto žele, npr antivirus želi skenirati + ostale app nešto svoje. Kako god bilo imaš nešto što radi-opterećuje i ako u tasku ne vidiš tad je 99% malware.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice