E ovako prilikom paljenja kompa prije ono windows loading slike HDD mi stekti kad se pojavi slika windows loading prestane stektiti ali kad npr igram ili jednostavno koristim komp nekad kao da se ugasi pa upali isto stekne jednom pa mi zablokira komp pa drugi put stekne i odblokira sad me zanima sta to znaci jeli mi HDD pred smrt imam jos jedan HDD od e-server kad njega ubacim komp mi je nenormalno spor to mi se sve dogadja od jucer stv nezz koje inforacije da vam kazem vise ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...a cuo sam da se svremenom javljaju neki b sektori tako nesto pa mozda je i do toga...help...
ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...
Evo možeš pogledati sa HDtuneom:
http://www.hdtune.com/ instaliraj pa uradi full error scan, i pogledaj stanje pod health.
odma na pocetku kliknem start i neprodje 10 sec izbaci error kao nemoze da ga cita
Disk odlazi vjerojatno, pokušaj sa alatom od wd-a:
http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en
I spasi bitne podatke ako ih imaš na disku.
odma na pocetku kliknem start i neprodje 10 sec izbaci error kao nemoze da ga cita
Često zna i sata kabel biti problematičan. Provaj ga promjenit pa vidi kako će se ponašat
E ovako prilikom paljenja kompa prije ono windows loading slike HDD mi stekti kad se pojavi slika windows loading prestane stektiti ali kad npr igram ili jednostavno koristim komp nekad kao da se ugasi pa upali isto stekne jednom pa mi zablokira komp pa drugi put stekne i odblokira sad me zanima sta to znaci jeli mi HDD pred smrt imam jos jedan HDD od e-server kad njega ubacim komp mi je nenormalno spor to mi se sve dogadja od jucer stv nezz koje inforacije da vam kazem vise ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...a cuo sam da se svremenom javljaju neki b sektori tako nesto pa mozda je i do toga...help...
Ako si 100% siguran da ti je SATA kabel dobro pricvrscen onda backup svega. Takvo zastajkivanje ponekad je rezultat labavog naponskog ili SATA kabela
Provjeri disk/bootaj sa WD alatima
sad cu da probam da primjenim te kablove sata...i da izvadio sma onaj HDD na kojem nije sistem i sad imam manje problema i komp mi je brzi pomalo ali opet kadse pali steka mi ono...sad cu da probam vase prijedloge
Edit:evo probavam ovo sa wd alatima
btw. postoji li nacin da ja sa ovog HDD sve fajlove windowse ama sve ndenticno prebacim na drugi HDD koi bi ja fragmentiro??
Edit:
ima li veze na koju je stranu okrenut HDD ono nezz kako da pojasnim npr tekst gdje su mu informacije da je prema gore a ploca prema dole u mene je ploca gore a text dole...
ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...
http://www.hdtune.com/ instaliraj pa uradi full error scan, i pogledaj stanje pod health.
e svaka ti cast kako si me zeznuo cim sam upalio dat error scaner poceo mi je komp pomalo zapinjat i sad mi se komp pali 10 minuta u cod4 ulazi 10 minuta kao da imma pentium 2 :S
nezz sta da radim...a mozda sam i ja pogrjesio jer sam prekinuo error scan jer dugo traje pa ga mozda to nesto zeznulo ali opet kazem cim sam ukljucio error scan odma mi je komp poceo pomalo da zapinje
e svaka ti cast kako si me zeznuo cim sam upalio dat error scaner poceo mi je komp pomalo zapinjat i sad mi se komp pali 10 minuta u cod4 ulazi 10 minuta kao da imma pentium 2 :S
nezz sta da radim...a mozda sam i ja pogrjesio jer sam prekinuo error scan jer dugo traje pa ga mozda to nesto zeznulo ali opet kazem cim sam ukljucio error scan odma mi je komp poceo pomalo da zapinje
pricas gluposti...nije te niko zezno nego ti hard crkava...
ee nije ni slucajnost taman kad kliknem start scan da mi komp pocne stekati...
ee nije ni slucajnost taman kad kliknem start scan da mi komp pocne stekati...
Nema apsolutne sanse da ti je taj program sjebo hard u bilokakvom smislu....tebi je hard radio probleme, ti si upalio scan i on je kreno skenirat (sto ti je vjerojatno otislo) sa iglom ili motor ili nesto slicno ti je sjebano...dakle ponavljam...nemoj optuzivat ljude da su te zeznuli....
ma sve je bilo uredu kad sam izvadio drugi HDD brze mi se komp palio i sve brze radio ali mi samo bilo kad palim komp prije loadinga onog nesto stektio HDD danas uzmem fino error scan cim je kreno pocne komp da steka...BTW...kad sam radio kako da kazem ono detaljnije skeniranje izbacio mi je jedan bad sektor odma u drugom redu a kad idem quick scan sve mi je ok provjerio sma ono health
evo slke
i vidim da i na njoj pise ono health status warning ja znam da mi HDD crkaje ali samo ocu da kazem da mi od error scana lagguje komp btw ev slika
CRC errors - promjeni SATA kabel.
imam dva sata kabla oba sam pokusavo nista....
Baci oba u smeće i stavi nove.
ma ne najbolje baciti komp kupiti novi jeli tako? ma davno bi ja stavio sistem ali mi zao fajlova ima neki program kao sa jedno HDD prekopira sve na drugi al mi nesto nece krene i error opet neki :S
Dva kabla te koštaju 15kn. Čemu plakati nad njima?
SATA kablovi krepavaju masivno. Preko zime se stisnu, ljeti šire, i imaju lagani "bruh"
na kvačicama, to dovodi do lošeg spoja te grešaka u prijenosu, te može
rezultirati kasnijim kvarom diska.
Ako ti je to to problem, onda OK, ja ti više ne mogu pomoći.
Toshiba FTW!!
nema nijedan isti ali ovaj je najslicniji isto ovako brzo stekti ali iste jacine zvuka ugl ovaj mu je najslicniji
Edit nisam stavio koi :D
Western Digital desktop drive with bad heads clunking.
SATA kablovi krepavaju masivno. Preko zime se stisnu, ljeti šire, i imaju lagani "bruh"
Cudo jedno koliko problema mogu prouzrociti takvi jeftini/sugavi kablovi. Neiskusni korisnici poslednje nesto sto provjeravaju su kablovi
Na nekim plocama pucaju i SATA konektori usled ciklusa toplo hladno
U životu sam naučio - da treba prvo krenuti od najglupljih stvari.
ali stvarno sam dobio od jarana prije jedno 3 mjeseca nov sata kabal bio u pakovanju nije nijedne zime proso :D msm to hladno toplo itd :D
OK, krepava ti disk, to je već ustanovljeno i softverski i hardverski. U čemu je problem? Budi sretan da još uvijek možeš do podataka i zamijeni disk.
ali stvarno sam dobio od jarana prije jedno 3 mjeseca nov sata kabal bio u pakovanju nije nijedne zime proso :D msm to hladno toplo itd :D
Ne mora da prode. Ti kablovi su takvi kakvi jesu...losi! Ne ispunjavaju min. standarde
Neki su klimavi a neki su malo veci. Pogotovo oni crveni koji kolaju po nasim trzistima
Trazi, ako mozes, po servisima ostatke od nekih ploca. Oni su, koliko-toliko, kvalitetniji
eto hvala svima kolko tolko ste mi pomogli...sad malo off topic
posto vidim ja da nema pomoci stavicu ja novi sistem
ali imam XP sp2 home edition i stv mi se nesvdja
bili mogao kako da ga stavim na SP3 kad ga instaliram???
eto hvala svima kolko tolko ste mi pomogli...sad malo off topic
posto vidim ja da nema pomoci stavicu ja novi sistem
ali imam XP sp2 home edition i stv mi se nesvdja
bili mogao kako da ga stavim na SP3 kad ga instaliram???
Napravi Windows update i instalirati će ti SP3
da ali ce mi se pojavi geniue onaj kako vec se pise jer nije org :S