HDD WD stektanje

poruka: 36
|
čitano: 4.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

E ovako prilikom paljenja kompa prije ono windows loading  slike HDD mi stekti kad se pojavi slika windows loading prestane stektiti ali kad npr  igram ili jednostavno koristim komp nekad  kao da se ugasi pa upali isto stekne jednom pa mi zablokira komp pa drugi put stekne i odblokira sad me zanima sta to znaci jeli mi HDD pred smrt imam jos jedan HDD od e-server kad njega ubacim komp mi je nenormalno spor to mi se sve dogadja od jucer stv nezz koje inforacije da vam kazem vise ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...a cuo sam da se svremenom javljaju neki b sektori tako nesto pa mozda je i do toga...help...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HDD WD stektanje
*Guzman* kaže...

ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...

Evo možeš pogledati sa HDtuneom:

http://www.hdtune.com/ instaliraj pa uradi full error scan, i pogledaj stanje pod health.

14 godina
neaktivan

odma na pocetku kliknem start i neprodje 10 sec izbaci error kao nemoze da ga cita

13 godina
Izgleda da ti crkava hard, probaj si spasit sve podatke sa njega sto prije.
15 godina
neaktivan

Disk odlazi vjerojatno, pokušaj sa alatom od wd-a:

http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en

I spasi bitne podatke ako ih imaš na disku.

15 godina
*Guzman* kaže...

odma na pocetku kliknem start i neprodje 10 sec izbaci error kao nemoze da ga cita

Često zna i sata kabel biti problematičan. Provaj ga promjenit pa vidi kako će se ponašat

17 godina
neaktivan
*Guzman* kaže...

E ovako prilikom paljenja kompa prije ono windows loading   slike HDD mi stekti kad se pojavi slika windows loading prestane stektiti ali kad npr   igram ili jednostavno koristim komp nekad   kao da se ugasi pa upali isto stekne jednom pa mi zablokira komp pa drugi put stekne i odblokira sad me zanima sta to znaci jeli mi HDD pred smrt imam jos jedan HDD od e-server kad njega ubacim komp mi je nenormalno spor to mi se sve dogadja od jucer stv nezz koje inforacije da vam kazem vise ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...a cuo sam da se svremenom javljaju neki b sektori tako nesto pa mozda je i do toga...help...

Ako si 100% siguran da ti je SATA kabel dobro pricvrscen onda backup svega. Takvo zastajkivanje ponekad je rezultat labavog naponskog ili SATA kabela

Provjeri disk/bootaj sa WD alatima

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

sad cu da probam da primjenim te kablove sata...i da izvadio sma onaj HDD na kojem nije sistem i sad imam manje problema i komp mi je brzi pomalo ali opet kadse pali steka mi ono...sad cu da probam vase prijedloge

Edit:evo probavam ovo sa wd alatima

btw. postoji li nacin da ja sa ovog HDD sve fajlove windowse ama sve ndenticno prebacim na drugi HDD koi bi ja fragmentiro??

Edit:

ima li veze na koju je stranu okrenut HDD ono nezz kako da pojasnim npr tekst gdje su mu informacije da je prema gore a  ploca prema dole u mene je ploca gore a text dole...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 18:31 (*Guzman*).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
*Guzman* kaže...

ako mozete pomoci molim vas pomozite ako ima nekih programa za optimiziranje ili bilo sta dajte linkove...

http://www.hdtune.com/ instaliraj pa uradi full error scan, i pogledaj stanje pod health.

e svaka ti cast  kako si me zeznuo cim sam upalio dat error scaner poceo mi je komp pomalo zapinjat i sad mi se komp pali  10 minuta u cod4 ulazi 10 minuta kao da imma pentium 2 :S

nezz sta da radim...a mozda sam i ja pogrjesio jer sam prekinuo error scan jer dugo traje pa ga mozda to nesto  zeznulo ali opet kazem cim sam ukljucio error scan odma mi je komp poceo  pomalo da zapinje

13 godina
*Guzman* kaže...
mario1990 kaže...
*Guzman* kaže...

e svaka ti cast  kako si me zeznuo cim sam upalio dat error scaner poceo mi je komp pomalo zapinjat i sad mi se komp pali  10 minuta u cod4 ulazi 10 minuta kao da imma pentium 2 :S

nezz sta da radim...a mozda sam i ja pogrjesio jer sam prekinuo error scan jer dugo traje pa ga mozda to nesto  zeznulo ali opet kazem cim sam ukljucio error scan odma mi je komp poceo  pomalo da zapinje

pricas gluposti...nije te niko zezno nego ti hard crkava...

14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
*Guzman* kaže...
mario1990 kaže...
*Guzman* kaže...

ee nije ni slucajnost  taman kad kliknem start scan da mi komp pocne  stekati...

13 godina
*Guzman* kaže...
KrpaZG kaže...
*Guzman* kaže...
mario1990 kaže...
*Guzman* kaže...

ee nije ni slucajnost  taman kad kliknem start scan da mi komp pocne  stekati...

Nema apsolutne sanse da ti je taj program sjebo hard u bilokakvom smislu....tebi je hard radio probleme, ti si upalio scan i on je kreno skenirat (sto ti je vjerojatno otislo) sa iglom ili motor ili nesto slicno ti je sjebano...dakle ponavljam...nemoj optuzivat ljude da su te zeznuli....

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 21:29 (KrpaZG).
13 godina
Jesi nedokazan! Nije cudno zato sta ti je disk sje*an i cim pocne neka teza radnja kao sto je error scan pocne stekavat.
14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

ma sve je bilo uredu kad sam izvadio drugi HDD brze mi se komp palio i sve  brze radio ali mi  samo bilo kad palim komp prije loadinga onog  nesto stektio HDD danas uzmem fino error scan cim je kreno pocne komp da  steka...BTW...kad sam radio kako da kazem ono detaljnije skeniranje izbacio mi je jedan bad sektor  odma u drugom redu a kad  idem quick scan  sve mi je ok provjerio sma  ono health

evo slke

i vidim  da i na njoj pise ono health status warning ja znam da mi HDD crkaje ali samo ocu da kazem da mi od error scana  lagguje komp btw ev slika

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

CRC errors - promjeni SATA kabel.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

imam dva sata kabla  oba sam pokusavo nista....

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Baci oba u smeće i stavi nove.

14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

ma ne najbolje baciti komp kupiti novi  jeli tako? ma davno bi ja stavio sistem ali mi zao fajlova ima neki program kao  sa jedno HDD prekopira sve na drugi al mi nesto nece krene i  error opet neki :S

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dva kabla te koštaju 15kn. Čemu plakati nad njima?

SATA kablovi krepavaju masivno. Preko zime se stisnu, ljeti šire, i imaju lagani "bruh" 

na kvačicama, to dovodi do lošeg spoja te grešaka u prijenosu, te može

rezultirati kasnijim kvarom diska.

Ako ti je to to problem, onda OK, ja ti više ne mogu pomoći.

13 godina
neaktivan
HDD WD stektanje
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Toshiba FTW!!

14 godina
neaktivan

nema nijedan isti ali ovaj je najslicniji isto ovako brzo stekti ali  iste jacine zvuka ugl ovaj mu je najslicniji 

Edit nisam stavio koi :D

Western Digital desktop drive with bad heads clunking.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 22:43 (*Guzman*).
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

SATA kablovi krepavaju masivno. Preko zime se stisnu, ljeti šire, i imaju lagani "bruh"

Cudo jedno koliko problema mogu prouzrociti takvi jeftini/sugavi kablovi. Neiskusni korisnici poslednje nesto sto provjeravaju su kablovi

Na nekim plocama pucaju i SATA konektori usled ciklusa toplo hladno

15 godina
protjeran

U životu sam naučio - da treba prvo krenuti od najglupljih stvari. 

14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

ali stvarno sam dobio od jarana prije jedno 3 mjeseca nov sata kabal bio u pakovanju  nije nijedne zime proso :D msm to hladno toplo itd :D 

0 0 hvala 0
15 godina
HDD WD stektanje

OK, krepava ti disk, to je već ustanovljeno i softverski i hardverski. U čemu je problem? Budi sretan da još uvijek možeš do podataka i zamijeni disk.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
*Guzman* kaže...

ali stvarno sam dobio od jarana prije jedno 3 mjeseca nov sata kabal bio u pakovanju   nije nijedne zime proso :D msm to hladno toplo itd :D

Ne mora da prode. Ti kablovi su takvi kakvi jesu...losi! Ne ispunjavaju min. standarde

Neki su klimavi a neki su malo veci. Pogotovo oni crveni koji kolaju po nasim trzistima

Trazi, ako mozes, po servisima ostatke od nekih ploca. Oni su, koliko-toliko, kvalitetniji

14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

eto hvala svima kolko tolko ste mi pomogli...sad malo off topic

posto vidim ja da nema pomoci stavicu ja novi sistem

ali imam XP sp2 home edition i stv mi se nesvdja

bili mogao kako da ga stavim  na SP3 kad ga instaliram???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
*Guzman* kaže...

eto hvala svima kolko tolko ste mi pomogli...sad malo off topic

posto vidim ja da nema pomoci stavicu ja novi sistem

ali imam XP sp2 home edition i stv mi se nesvdja

bili mogao kako da ga stavim  na SP3 kad ga instaliram???

Napravi Windows update i instalirati će ti SP3

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 0:50 (g520).
14 godina
neaktivan
HDD WD stektanje

da ali  ce mi se pojavi geniue onaj kako vec se pise jer nije org :S

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice