HDD Regenerator

poruka: 6
|
čitano: 12.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HDD Regenerator

Pozdrav,

ovako skenirao sam hdd sa HD tune i ima jedan bad sector kao sto vidite na slici,e sad zanima me posto nisam bas nesto upucen u to da li to puno utice opcenito na rad racunara,koji je razlog nastanka bad sector-a ?

Nasao sam program HDD Regenerator koji ''kao'' popravi te sektore,e sad ne bih to radio prije nego se konsultujem sa ostalima da li su imali iskustva sa ovim programom i da li znacajno  sredi hdd ?

Hvala  

SaBe

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD Regenerator

Oštećeni sector se teško može popraviti. Pojedini software koji se pravi u namjeni "popravljanja" bad sector-a samo zamaskira problem. Najbolje bi bilo napraviti formatiranje kompletnog diska pomoću Low Level Format Tool-a.

http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/bad-sector-low-level-formatiranje-hdd/100223.aspx

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD Regenerator

Evo nasao sam nesto pa bih to podijelio sa vama,sto se tice programa upotrijebio sam ga i izolirao je bad sector,zatim sam sa 4 programa pretrazio ponovo - sve se zeleni {#}

Sav posao obavlja SMART.On kada naidje na sector provjeri da li je dobar ili ne,potom ga stavlja u G listu ako ima mjesta.Znaci ako ima mjesta u listi rezervnih sektora ima i popravka,a to sto se vrati je najbolji dokaz.Napuni se lista i prvi sljedeci put kada naidje na taj sektor on ga oznaci kao bad.

Sto znaci dokle god ima rezervnih sektora HDD Regenerator je itekako koristan.

EDIT :  Svaki HDD ima odredjen broj rezervnih sektora bas zbog ovih problema.

SaBe
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 22:51 (SaBe).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: HDD Regenerator

..sorry ...bad sektor može biti "psihički" ili fizički oštećen dio na disku. Kad odradiš low level format te prividne ("psihičke")  sektore označi ispravnima a sve fizički oštećene označi kao neupotrebljive i više ne piše na taj sektor. Ako su se pojavili fizički oštećeni sektori znači da je taj disk uskoro neupotrebljiv tj. za baciti jer glava koja čita podatke po disku svako malo preklizi i preko oštećenog magnetnog sloja i samim tim se i ona oštećuje i proširuje oštećenje.

:) to ti je kao rupa na cesti...prvo malena pa prelaskom točkova sve veća i na kraju ti na njoj pukne guma pa nemožeš dalje..

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 10:00 (AF139).
18 godina

ja bih samo napomenuo da sam imao 2x problema sa bad sectorima (fizički, ne psihički :)) i HDD regenerator ih je uredno označio i maknuo iz upotrebe..

prvi disk (40GB ATA) je nakon toga 7 godina radio bez problema (radi i danas al je van kompa) a drugi (120GB SATA) radi još dan danas..

ne znam jel to sreća ili kaj ali problema nakon HDD regeneratora nije bilo nikakvih problema..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina

...ma kakvi regeneratori...tanki mikronski sloj metala na staklenom disku kad zagrebeš...ničim se ne vraća....a od prije 30-tak godina se to lipo označavalo u DOS-u sa formatiranjem diska ..a ni windowsi nisu postojali....i isto to se i danas koristi kao low level format i iz samih windowsa. Samih programa ima kilo koji se koriste za kontrolu ispravnosti diska i raznih korekcija na njima .

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice