Ovak, imam jedan laptop kojem je hard u banani, znači riječ je o Toshiba MK3265GSX ATA Device koji je bio u Toshiba Satellite C650-16R laptopu. Prvo sam probao reinstalirat Windowse i nakon sat i pol čitanja sa USB-a došlo je do instalacije ali nije mrdnulo sa 0%, tak da sam ga izvadio i stavio u svoje računalo, međutim moj komp se nije htio bootat (bio je Windows boot logo stalno) pa sam ga iskopčao i onda je računalo proradilo. Nakon toga sam spojio SATA na HDD i instalirao ga je. E sad Dok odem pod My Computer i kad kliknem na jednu od particija on stalno čita i čita, probao Format, ali neda, probao HD Tune, ali ni tamo neće! Glavno pitanje što uraditi da bi bar podatke prebacio s istog, jer nije htjelo ni kopirati... ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovak, imam jedan laptop kojem je hard u banani, znači riječ je o Toshiba MK3265GSX ATA Device koji je bio u Toshiba Satellite C650-16R laptopu. Prvo sam probao reinstalirat Windowse i nakon sat i pol čitanja sa USB-a došlo je do instalacije ali nije mrdnulo sa 0%, tak da sam ga izvadio i stavio u svoje računalo, međutim moj komp se nije htio bootat (bio je Windows boot logo stalno) pa sam ga iskopčao i onda je računalo proradilo. Nakon toga sam spojio SATA na HDD i instalirao ga je. E sad Dok odem pod My Computer i kad kliknem na jednu od particija on stalno čita i čita, probao Format, ali neda, probao HD Tune, ali ni tamo neće! Glavno pitanje što uraditi da bi bar podatke prebacio s istog, jer nije htjelo ni kopirati... ??
Probaj odradit sa Linux Live DVD, pa provjeri jel Linux uopče vidi taj disk i ako ga očitava onda probaj prekopirat bitne podatke.
el ga moguće op!zdit na USB? Syebali mi se RW-jci 
Evo prve dvije slike sa HD Tune, nekak proradio i sad radim Error Scan i već prve dvije kockice crvene...
EDIT: ovo ne mrda više, jedino se Scanning speed mijenja kako kad. Inače laptop mi je od bratića, a dan prije nego je vrisnul, mala sestrična je instalirala neku igru i od onda ne pali, sad el moguće da je virus bio pa da je ubio hard, jer je to bilo nakon toga? 
Nakon što sam probao prebacit disk sa AHCI na IDE, nekim čudom sam imao pristup podacima i kopiralo je bez problema na 60MB/s ali svejedno je HDD u totalnoj banani, pun Bad sectora, tak da mislim da nema šanse. Probao HDD Regenerator 2011, ali to tak sporo ide da do kraja neće stići još dobre 2 godine 
- Kupi si novi disk.