HDD oštećen ali radi - Pomoć

poruka: 6
|
čitano: 2.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ovak, imam jedan laptop kojem je hard u banani, znači riječ je o Toshiba MK3265GSX ATA Device koji je bio u Toshiba Satellite C650-16R laptopu. Prvo sam probao reinstalirat Windowse i nakon sat i pol čitanja sa USB-a došlo je do instalacije ali nije mrdnulo sa 0%, tak da sam ga izvadio i stavio u svoje računalo, međutim moj komp se nije htio bootat (bio je Windows boot logo stalno) pa sam ga iskopčao i onda je računalo proradilo. Nakon toga sam spojio SATA na HDD i instalirao ga je. E sad Dok odem pod My Computer i kad kliknem na jednu od particija on stalno čita i čita, probao Format, ali neda, probao HD Tune, ali ni tamo neće! Glavno pitanje što uraditi da bi bar podatke prebacio s istog, jer nije htjelo ni kopirati... ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD oštećen ali radi - Pomoć
David87 kaže...

Ovak, imam jedan laptop kojem je hard u banani, znači riječ je o Toshiba MK3265GSX ATA Device koji je bio u Toshiba Satellite C650-16R laptopu. Prvo sam probao reinstalirat Windowse i nakon sat i pol čitanja sa USB-a došlo je do instalacije ali nije mrdnulo sa 0%, tak da sam ga izvadio i stavio u svoje računalo, međutim moj komp se nije htio bootat (bio je Windows boot logo stalno) pa sam ga iskopčao i onda je računalo proradilo. Nakon toga sam spojio SATA na HDD i instalirao ga je. E sad Dok odem pod My Computer i kad kliknem na jednu od particija on stalno čita i čita, probao Format, ali neda, probao HD Tune, ali ni tamo neće! Glavno pitanje što uraditi da bi bar podatke prebacio s istog, jer nije htjelo ni kopirati... ??

Probaj odradit sa Linux Live DVD, pa provjeri jel Linux uopče vidi taj disk i ako ga očitava onda probaj prekopirat bitne podatke.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina

el ga moguće op!zdit na USB? Syebali mi se RW-jci {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo prve dvije slike sa HD Tune, nekak proradio i sad radim Error Scan i već prve dvije kockice crvene...

EDIT: ovo ne mrda više, jedino se Scanning speed mijenja kako kad. Inače laptop mi je od bratića, a dan prije nego je vrisnul, mala sestrična je instalirala neku igru i od onda ne pali, sad el moguće da je virus bio pa da je ubio hard, jer je to bilo nakon toga? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 22:20 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nakon što sam probao prebacit disk sa AHCI na IDE, nekim čudom sam imao pristup podacima i kopiralo je bez problema na 60MB/s ali svejedno je HDD u totalnoj banani, pun Bad sectora, tak da mislim da nema šanse. Probao HDD Regenerator 2011, ali to tak sporo ide da do kraja neće stići još dobre 2 godine {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

- Kupi si novi disk. {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice