Imam vec 2-3 godine ovu graficku i nije mi jasna jedna stvar.
Citajuci Bug br.191 (10/2008) primjetio sam da graficke kartice sa istim grafickim cipom imaju puno veci takt memorije.
Npr. Saphire Radeon HD4850,Club 3D Hd4850,Force 3d hd4850 itd. Sve rade na 1986 MHz dok meni pokazuje 960 MHz.
Ovo mi ne djeluje uredu.
Molim pomoc.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima nekoliko verzija gigabyte 4850 .Vjerovatno su te sa većom frenkvencijom izašle kasnije te sa boljim hlađenjem. Neznam svarno...
Sve verzije imaju takt memorije 993, pa tako i moja xfx verzija. Odakle ti informacija da imaju takt memorije 1960? Mogu se samo klokat do 1200, a mislim da mogu malo i više ako nadogradiš bios...
Upravo sam to primjetio citajuci Bug iz oktobra 2008.
Tamo tako pise.
Evo ti slike:
Mozes li molim te pojasniti posto nisam neki strucnjak !
Pa na tom Gamer hubu pod memory digni sa 960 na 990 i rijesena stvar iako nećeš nešto dobiti na brzini.A da bi dobio veću brzinu moraš i gpu overclockat i memoriju istovremeno sa tim Gamer hubom.Možeš dizati taktove pomalo i onda testirati sa 3dmark ili tako nešto dok ti komp ne zaglavi ili se nekakvi artefakti pojave na monitoru,kad se zaglavi ili nesto drugo onda spusti taktove dole i onda opet testiraj ako radi stabilno tu ostavi taktove i to je to pozz.
Imam vec 2-3 godine ovu graficku i nije mi jasna jedna stvar.
Citajuci Bug br.191 (10/2008) primjetio sam da graficke kartice sa istim grafickim cipom imaju puno veci takt memorije.
Npr. Saphire Radeon HD4850,Club 3D Hd4850,Force 3d hd4850 itd. Sve rade na 1986 MHz dok meni pokazuje 960 MHz.
Ovo mi ne djeluje uredu.
Molim pomoc.
Sve ti je normalno sa grafom i taktovima, nemoj ništa dirat bezveze.
Hvala vam svima !