Prije par dana sam kupio m/b GA-P31-ES3G i uz nju E7400, napajanje 500W i Kingmax 2GB 1066 memorijski modul. Nakon što je PC sklopljen pokrenut je bez ikakvih problema i veselo se vrtio na XP SP2. Kako me smetao Gigabyte logo pri POST rutini, ušao sam sa Del tipkom u BIOS i disablirao ovu opciju a onda izašao iz BIOS-a sa Exit & save changes. I onda je nastao problem!
Pri boot rutini ploča je piknula dva beep, pa pauza od nekih 10 sek, pa opet beep-beep... Odem u trgovinu i serviser resetira CMOS ali ista stvar. Izvadi bateriju i resetira CMOS u trajanju od nekih desetak minuta i opet ništa. Napokon, odluče da zadrže PC do sutra. Sutradan odem i tamo mi saopće da je sve OK, da je sutradan PC proradio sam od sebe, čistim uključenjem!
Donesem doma PC i stvarno - radi. Igram se, snimam DVD, surfam... sve OK. Onda opazim da je sistemski datum na 2008. a i da je tu onaj dosadni logo ekran pri uključenju. Restartujem PC,sa Del uđem u BIOS, namjestim datum i sat, isključim logo prikazivanje pri boot procesu, izađem iz BIOS-a sa Exit & save changes i - opet isto! Beep, beep...beep, beep...
Izvadim sve kablove sa kućišta, čak i od miša i tipkovnice, pritisnem par sekundi Power dugme da ispraznim zaostali elektricitet, izvadim bateriju sa ploče i kratko spojim jumper u trajanju od nekih 10 sekundi. Ostavim tako PC neka dva sata i opet vratim bateriju na mjesto, spojim sve i uključim računalo. Opet beep... beep. Za to vrijeme ništa nema na ekranu monitora (žuta LED svjetlost umjesto zelene). Znam da je ploča DualBIOS® serija ali zaista mi nije jasno kako to da se ploča nije dovela u default stanje nakon izvedenog postupka?
Da li netko ima kakvu ideju? Hvala.

i always ready kvaliteta, ma što radio...