Ekran se gasi prilikom smanjivanja svjetline

poruka: 5
|
čitano: 1.883
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Ekran se gasi prilikom smanjivanja svjetline

Pozdrav, uzeo sam novi laptop Lenovo IdeaPad 5 - instalirao windowse, drivere azurirao, sve radi perfektno. Cim stisnem tipku za smanjivanje svjetline, ekran se ugasi. Kod pojacavanja svjetline sve funkcionira normalno. Ako koristim slider dolje desno na taskbaru, sve je uredu. Hvala unaprijed na odgovorima!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Ekran se gasi prilikom smanjivanja svjetline

Koliko jako ti je pojačana svjetlina? Koliko se da pročitati, barem neki Lenovovi laptopi korištenjem tipke za smanjivanje svjetline omogućit će smanjivanje do potpunog isključivanja pozadinskog osvjetljenja, što slider pod Windowsima, ako se dobro sjećam, ne dopušta.

7 godina
neaktivan

U pocetku mi je radilo normalno, sto znaci kad bi skroz smanjio na najmanju svjetlinu prilikom jos jednog pritiska na tipku onda bi se ugasio ekran....to mi je bilo fora, sve dok se ekran nije poceo gasiti prilikom svakog pritiska na smanjivanje svjetline haha

17 godina
moderator

Probaj vidjeti postavke u BIOS-u - možda se tamo nešto može podesiti. Ili softver, odnosno driver za gumbe - ima li u opcijama za podesiti to? Jesi otišao na stranicu proizvođača i pogledao ima li novija verzija softvera? Ili ako nema, možda namjerno instalirati zadnju dostupnu?

To više zvuči kao problem opcije u softveru ili BIOS-u, a u teoriji mogao bi biti i hardverski problem, u smislu da kad jednom stisneš tu tipku, da ona zapravo otkuca više pritisaka pa dođe do isključivanja ekrana, samo što ne vidiš tu tranziciju jer se sve odvilo jako brzo.

Nemam pristup sličnom laptopu tako da ovo što pišem su nagađanja.

16 godina
protjeran

A da ne koristiš tipku i skratiš sebi i svima muku?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice