Pošto nisam našao rješenje, da pitam vas. Dakle, imam WD 1000 GB koji radi jako sporo i zbog njega mi je usporen cijeli sistem do neupotrebljivosti. U kompu su mi 4 diska, i kad iskopčam njega i dignem sistem sa drugog diska (na sva 4 imam instalirane sisteme, tako da je moguće pokratanje sa bilo kojeg) sve uredno radi. Kad iskopčam ostale, ostavim samo njega, isto radi usporeno, a i u svim kombinacijama njega i drugog ili više drugih diskova. Tako da je sigurno da je on krivac. Na jedan disk sam na novo instalirao Windowse, da se eliminira možebitni utjecaj nečeg zloćudnog, makar je prije toga sve provjereno za viruse i ostalu gamad.
Jedino mi pada na pamet da je možda krepala njegova keš memorija, pa da se to dešava zbog toga, ali možda mi samo gluposti padaju na pamet. Pa ako je netko imao sličan slučaj, riješio ga, neka pomogne. Neće mi ga se nosit u servis zbog hrpe svega šta je na njemu, bez čega bi vjerovatno ostao, a nisam baš pri novcima da kupim drugog, ostavim 2 - 3 dana da radi i da se prekopira na novi disk (toliko bi najmanje trebalo s obzirom na njegovu brzinu), pa da ga onda dam na servis.