ovako kad upalim komp , cuje se napanje, radi grafa, radi ventilator od procesora.. na ekranu se pojavljuje prva slika kod kompa, i onda odma komp crkne. provjerio sam rame, grafu, dvd rom, hardisk.. ostali su mi procesor i maticna koje nemam druge pa nemogu provjerit pa me zanima sto je tu problem? :S
bilo bi jasnije i lakše za procjenu da napišeš koju konfu imaš... moja pretpostavka je da ti je napajanje pri kraju onkao odokativno :S
Kao prvo pokušaj izvaditi bateriju iz MBO te je vratiti nakon 10-tak sekundi. Time ćeš se vratiti da defaultne postavke i tada ponovno provjeri.
Vjerojatno je PSU.
Vjerojatno je PSU.
Ili kondenzatori na maticnoj.
Ili se ekstremno brzo pregrije kompjuter pa se ugasi.
Komp se ne moze pregrijat tako brzo a lako je provjeriti kondezatore na MBO dal je napuhnut ili je pukao.
Kao sto ti gore rekose najvjerovatnije napajanje .
Rekao bi da je ploča u pitanju
ovako, prbo sam 2 napajanja koja su ispravna.. i napajanje od 230 w dok je ona prekopcana komp se za sekundu brze ugasi, a kad je od 400w onda se za sec manje ugasi.
kako da provjerim kondenzatore? :D
probat cu ovo s baterijom ;)
Pa vidis dal su napuhnut ili ti je onako bijelo pospricano ako su puknuti ako nisu naphnuti onda su ti ravni odozgo.
Kondenzatori su mi svi uredu. probat cu ono s baterijom.
Probaj ako to ne pomogne onda je vjerojatno MBO otišla u vječna lovišta.I pokusaj skini jedan modul rama pa pokusaj s nijm i onda pokusaj s drugim upalit komp naravno ako imas dvije plocice.
s ramima je bil problem.. probo sam to imam 3 plocice... tako da jedan ram mi je otisao.. a dok sam ga izvadil onda mi se pojavila samo ta pocetna slika.
Budem sad probo s baterijom samo da nadem grafu agp :D ali ja mislim da je otisla cijela mbo.. znaci procesor nemoze bit problem?
Mozda nije RAM niti MBO nego utori za RAM na MBO
a to je moguce provjeriti?
Preporučio bih ti da provjeriš kako ti stoji hladnjak na CPU-u?
Normlano je pricvrscen. samo su kondenzatori bili malo nagnuti .. a mislim da ga moram bacit van ;)
a to je moguce provjeriti?
Probaj RAM 1 plocicu koja radi svakom utoru.
budem, tnx. prodo sam plocice rama. sad imam samo jednu u ovom kompu , pa prije spavanja cu probati ;)
Probaj skini i očisti cooler, nanesi novi sloj termalne te vrati hladnjak, ali jako pažljivo.
Solucija 2: Ako ništa ne pomogne, izvadi matičnu potpuno izvan kućišta, odspoji sve s nje, izvadi bateriju, vrati bateriju te vrati matičnu u komp i sve ostalo pokopčaj na nju.
Bar sam u svom iskustvu imao 7/10 kompova koji nisu davali sliku ili sl, i sve je upućivalo na mbo, nakon ovoga matična bi proradila.
okeii.. hvala ti ;)
Probaj skini i očisti cooler, nanesi novi sloj termalne te vrati hladnjak, ali jako pažljivo.
Solucija 2: Ako ništa ne pomogne, izvadi matičnu potpuno izvan kućišta, odspoji sve s nje, izvadi bateriju, vrati bateriju te vrati matičnu u komp i sve ostalo pokopčaj na nju.
Bar sam u svom iskustvu imao 7/10 kompova koji nisu davali sliku ili sl, i sve je upućivalo na mbo, nakon ovoga matična bi proradila.
Moguce je da mu nije onaj 4 pin na mbo dobro spojen ili 2 po 4pin zavisi kako ima pa nema slike to se meni jednom dogodilo.I daj ispisi koje komponente imas da znamo o kojoj se ploci radi ,psu i ostalo.
aa.. prije je to sve radilo.. onda sam jedamput ugasil komp.. i stavil neke djelove u drugi komp.. da ga testiram.. onda mi taj drugi nije valjao pa sam htio natrag on.. i nije mi htio...
grafa je radeon 9550 (to je stara, bila je prije novija al sam prodao) 1gb ram koji sad radi u ovom kompu, procesor intel 2,8. maticna je asus p4p800s-x, napajanje 400w
Cek sad si ti vratio te djelove opet u ovaj komp?
Da, ali sve sam dobro spojio i slozio sve kako je bilo .
Nezz vise.
Testirao sam amticnu s drugim procesorom i sve je radilo.. samo mi nije htijelo prepoznati hardisk i dvd rom.
pa je o onda otisla valda onaj konektor sto ide od maticne oanj siroki..
a procesor sam probao ne drugoj maticni i nije radio.
Testirao sam amticnu s drugim procesorom i sve je radilo.. samo mi nije htijelo prepoznati hardisk i dvd rom.
pa je o onda otisla valda onaj konektor sto ide od maticne oanj siroki..
a procesor sam probao ne drugoj maticni i nije radio.
Onda je procesor. A ocito i maticna....
Da a ti konektori se nebi mogli nekako zamjeniti?
jer imam doma jos ejdno 2,3 maticne istog socketa... i neke isto nevaljaju al kod njih mozda to valja