Data recovery sa starih CD/DVD

poruka: 3
|
čitano: 650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Data recovery sa starih CD-a

Pozdrav forumasi.

Naime, imam par starih CD-ova (15+ godina) koji na sebi imaju nekih fizickih ostecenja, zbog cega ih je nemoguce pokrenuti (audio datoteke).

Da li postoji neki efikasan tool (hardverski il softverski) za data recovery sa istih.

Napomena: sa CD-ova iste starosti, ali bez fizickih ostecenja, sam povukao data bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Data recovery sa starih CD/DVD

Što se tiče softvera probaj https://www.isobuster.com/

A "hardverski" googlaj fix cd with banana/toothpase 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Data recovery sa starih CD-a

audio (u FS standardu) nema nikakav CRC, ako 'preskače' nema nikakvog načina rekonstrukcije-pogađanja idućeg sektora ili sadržaja, -> smeće.

alternativno, najniža moguća brzina, rekorder (ne player, jer može pratiti brazdu za trag) naravno 100% ispravan.. i više pokušaja kopiranja u npr ISO. Sys se može smrznuti.. traje satima, nema sigurnog rezultata. Za razliku od normalnih FS i filea koji ima definiranu strukturu (svaki PC file) ne može se nepostojeći byte rekonstruirati, kopija može biti neispravna (kompjuterski file bi bio najvjerojatnije ispravan ako uspije kopiranje). Brže je kupiti novo dok internet ugl pronađe ..

ali.. provjeri kakva su oštećenja, ogrebotine. Svi gledaju samo doljnju stranu (snimljenu).. gornja je čak važnija, jer to je 'ogledalo'. Ako je oštećeno nema refleksije. Flomaster ili printer-naljepnica može pomoći. Provjeri-probaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice