Čudni zvukovi diska iz hdd caddya

poruka: 12
|
čitano: 1.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Iz diska koji se nalazi u hhd caddy se stalno čuju neki zvukovi tj. škljocanje svakih 20-tak sekundi. Radi se od sata3 klasičnom disku koji je došao s laptopom i naknadno je postavljen u hdd caddy kao drugi disk.

Marka diska je Toshiba.

U hard disku sentinelu pokazuje da je disk ispravan sve je na 100%.

Zanima me jel ima netko sličnih "problema" da čuje to tako reč škljocanje dok je laptop u mirovanju tj. ništa se ne koristi s tog diska i da li je moguće da hdd caddy ne valja.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Čudni zvukovi diska iz hdd caddya

Otkazuje ti mehanika. Koliko je disk star? 

17 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Otkazuje ti mehanika. Koliko je disk star? 

Star je oko godinu i pol dana. Sve nekako mislim da je hdd caddy u pitanju i da li bi se smjeli čuti uopće ikakvi zvukovi iz diska osim normlano samo kad se nešto čita/zapisuje sa samog diska.

To mi je problem od samog početka znači otkako je disk bio novi.

Sad sam naručio novi HDD caddy i ima tamo neka slika gdje piše Updated SATA board. Jel netko zna što bi to bilo.

16 godina
sage kaže...

Star je oko godinu i pol dana. Sve nekako mislim da je hdd caddy u pitanju i da li bi se smjeli čuti uopće ikakvi zvukovi iz diska osim normlano samo kad se nešto čita/zapisuje sa samog diska.

To mi je problem od samog početka znači otkako je disk bio novi.

Sad sam naručio novi HDD caddy i ima tamo neka slika gdje piše Updated SATA board. Jel netko zna što bi to bilo.

99% da si sam sebi dao odgovor, SATA konektor za struju na samom caddy-u ziher ne daje dovoljno struje zato se disk muči

Updated SATA board je novija revizija za SATAI/II/III

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
17 godina
neaktivan

Jadan disk on se pati već onda dugo, a nije se pokvario. Probat ću taj isti disk priključiti na desktop pc matičnu ploču pa ću slušat jel ima to preskakanje neko, tj. te zvukove.

Naručio sam novi hdd caddy s ebaya, ono sad jel to šta valja nemam pojma, a gdje ih uzet osim sa ebaya iz kine.

Jel moguće da laptop nije za taj hdd caddy ono ne može podnijeti matična dva diska.

Ima na screenshotu http://s10.postimg.org/jxs3vxw3d/11111111.png taj neki ne znam šta je to, ima to i kod mene na hdd caddy probao sam može se pomjerati sad šta bi to bilo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 19:53 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
sage kaže...

Jadan disk on se pati već onda dugo, a nije se pokvario. Probat ću taj isti disk priključiti na desktop pc matičnu ploču pa ću slušat jel ima to preskakanje neko, tj. te zvukove.

Naručio sam novi hdd caddy s ebaya, ono sad jel to šta valja nemam pojma, a gdje ih uzet osim sa ebaya iz kine.

Jel moguće da laptop nije za taj hdd caddy ono ne može podnijeti matična dva diska.

Ima na screenshotu http://s10.postimg.org/jxs3vxw3d/11111111.png taj neki ne znam šta je to, ima to i kod mene na hdd caddy probao sam može se pomjerati sad šta bi to bilo?

Ziher imaš stariju reviziju Caddy-a za SATA I i SATA II, taj notch ne znam čemu služi

Ne vole se sve Caddy ladice sa svim firmama laptopa

Ovu kaj si linkao noviju reviziju poboljšana kompatibilnost

17 godina
neaktivan

Sad sam naručio ovaj caddy

http://m.ebay.com/itm/161951998010?_mwBanner=1

U naslovu piše da je podržan model laptopa koji imam, pa ćemo vidit kada dođe šta će biti. 
Taj notch ću isprobati na drugom disku danas pa ću vidit jel ima kakve razlike. 
Ovaj caddy što imam, sam kupio od nekog lika sa foruma, sad da li je samo sata 1 i 2, a ne sata 3 nisam testirao ni razmišljao o tome.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 19:52 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
sage kaže...
Sad sam naručio ovaj caddy http://m.ebay.com/itm/161951998010?_mwBanner=1
U naslovu piše da je podržan model laptopa koji imam, pa ćemo vidit kada dođe šta će biti.

Taj notch ću isprobati na drugom disku danas pa ću vidit jel ima kakve razlike.

Taj caddy sam kupio od nekog lika sa foruma, sad da li je samo sata 1 i 2, a ne sata 3 nisam testirao ni razmišljao o tome.

Kinez će ti napisat kaj god hoće, bitno je u praksi da radi

17 godina
neaktivan
Probao sam ubaciti stariji disk sata2 u caddy i ista priča. Čuje se neko skljocanje točno svakih 20 sek.
Isto probao sam staviti disk u externo kućište koje se spaja na laptop preko usb 3.0 i isto se dešava da iz tog kućišta svakih 20 sek. disk skljoca.

Spojim disk na desktop pc i nemam takvih problema.
Sad jel moguće da je do laptopa nešto u smislu da je to takva ploča na laptopu.. I da li bi mogle biti kakve opcije u biosu vezano za taj problem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To je u biti problem ne znam na hrvatskom kako reči pa ev na eng. continuously parking heads na disku. Dok je disk u upotrebi znači nešto se čita/zapisuje s njega to neko škljocanje se ne događa.
Pošto je to drugi disk u laptopu koji je većinom idle to se događa konstantno.

Pitanje je jel ima kakvo riješenje za to u postavkama da se onemogući to. U power optionsima na windows sam sve stavio na high performance, isključio sam da se disk sam gasi nakon nekog vremena..

Nemam ideju unaprijed hvala i svaki savjet je dobrodošao.

0 0 hvala 0
16 godina
sage kaže...
To je u biti problem ne znam na hrvatskom kako reči pa ev na eng. continuously parking heads na disku. Dok je disk u upotrebi znači nešto se čita/zapisuje s njega to neko škljocanje se ne događa.
Pošto je to drugi disk u laptopu koji je većinom idle to se događa konstantno.

Pitanje je jel ima kakvo riješenje za to u postavkama da se onemogući to. U power optionsima na windows sam sve stavio na high performance, isključio sam da se disk sam gasi nakon nekog vremena..

Nemam ideju unaprijed hvala i svaki savjet je dobrodošao.

Kod tebe je onda problem u Advanced Power Management (APM) tj. disk koji je u dodatnom caddy-u ne prima dovoljno struje tj. nedovoljno, koju dobiva od SATA konektora za struju iz caddy-a u SATA kon. u matičnoj , isto tako spominješ da je bio u eksternoj ladici (USB),  možda postoji rješenje preko Acoustic Management (AAM) tj.  softverske regulacije ovdje na linku je dosta toga objašnjeno

Link

Link2

Probaj vidi, možda riješiš problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2016 17:29 (Flying Dutchman).
17 godina
neaktivan

Da ovo što kažeš da ne dobija dovoljno struje bi moglo biti. Jer kad stavim taj APM na max performance ništa se više ne čuje to skljocanje itd.
Kad stavim na min. performanse čuje se. To govorim sad za program CrystalDiskInfo.
Ima još programa hdd control, ima i na hd Sentinel ta opcija itd.
Testirati ću malo to sve ovih dana pa javim rezultat.

Inače radi se od 2.5" disku toshiba MQ01ABF050.
Pričamo da disk u hdd caddyu ne dobija struju, al mislim da sam prije testirao to da sam taj klasični disk bio stavio na mjesto gdje ide disk, a ssd na kojem je OS sam postavio u hdd caddy. I kolko se sjećam isto je to skljocanje ti neki zvukovi, isto su bili kod tog klasičnog diska.

Očito je to tako postavljeno u registryu Windowsa 10, radi uštede energije pošto se radi o laptopu.
Jer isti taj disk toshiba sam priključio na desktop windows 10 i radi bez problema.
Jedino me strah držat taj APM na max. performance brine me jel to ok za disk, tj. da neće prije vremena se pokvariti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2016 17:51 (sage).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice