Čudan zvuk u računalu

poruka: 8
|
čitano: 7.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Čudan zvuk u računalu

Kompjuter je star jedva pola godine, nedavno sam imao problema sa napajanjem, pa sam dobio zamjenu za novo, i od tada povremeno čujem čudan zvuk (ne mogu sa sigurnošću potvrditi dal sam ga i ranije čuo jer sam ga prvi put čuo kada sam smanjio brzinu hladnjaka koji je bio dosta glasan). Prvo sam mislio da je do toga, ali kad sam vratio brzinu na full, zvuk je i dalje tu, al čujem ga više zato što se koncentriram na njega.

Dakle ovako, zvuk se ne čuje često (recimo svakih pola sata), i nije da smeta koliko me malo brine. Čuje se kod nekih manjih radnji al ne svaki put (npr. otvaranje foldera ili novog taba na internetu). Zvuk je poput zalaufavanja CD-a, samo kraći i čišći, traje 2-3 sekunde u kojima kompjuter uspori s radom, i nakon toga čujem zvuk RAM-a (ispravite me ako to nije RAM zvuk - ono kao pucketanje koje se čuje pri podizanju sistema ili otvaranju težih programa, HD filmova...).

0 0 hvala 0
15 godina
Čudan zvuk u računalu

Otvori kuciste i pazljivo slusaj odakle dolazi taj zvuk, ovako samo mozemo nagađati o cemu se radi .

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Čudan zvuk u računalu
Haf932 kaže...

Otvori kuciste i pazljivo slusaj odakle dolazi taj zvuk, ovako samo mozemo nagađati o cemu se radi .

Sad sam doma došao, pa ću kasnije ili sutra otvoriti i smanjiti ventilator kolko ide da bolje čujem, pa kad odgonetnem, javim!

Hvala!

14 godina
neaktivan
Čudan zvuk u računalu

Mislim da je hard disk,dok sam imao stari komp,i meni je tako puno puta.Jedino me zanima da li cujes pistanje ili neko slabasno zuljanje ?

LoL EU West - ScazzaHitmann
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Čudan zvuk u računalu

Evo, danas cijeli dan otvoreno kućište, i ni jedan jedini put. Svašta, a zadnjih nekoliko dana konstantno. Nije da se bunim, ali... A zvuk bi opisao baš kao učitavanje diskete u floppy-ju (to bi trajalo recimo jednu sekundu, i na taj zvuk se nastavlja zvuk pokretanja CD-a (kad se zalaufava) što bi trajalo 2-3 sekunde. Glup način opisivanja zvuka, ali eto, ne znam bolje. :)

Dakle, traje kratko, ali me zabrinuo.

Eto, danas baš ni jednom, a ništa nisam napravio. Čudno malo. Ništa, ako se opet pojavi, locirat ću ga nekako, ali moguće da je riječ o hard disku jer sam sa starog kompjutera ubacio jedan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 20:34 (Boycie).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Čudan zvuk u računalu

Ili nisi dobro zategao sarafe na kucistu pa se nekad zadrma ono sa strane,ili je hard disk,ako se opet pojavi,skini taj hard za koji mislis da zuji.

LoL EU West - ScazzaHitmann
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Čudan zvuk u računalu

Ne, ne, nije do bočne stranice. Definitivno neki dio hardwarea. Nisu sigurno ni ventilatori ni grafička. Probao sam osluhnuti jer se opet par puta čulo, i čini mi se da je stvarno taj hard disk. A ne znam, neću ga skidati kad radi. Ne može se ništa loše desiti, šta ne? To mi nije primarni disk, na njemu su mi samo filmovi i podaci neki.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Čudan zvuk u računalu
Boycie kaže...

Ne, ne, nije do bočne stranice. Definitivno neki dio hardwarea. Nisu sigurno ni ventilatori ni grafička. Probao sam osluhnuti jer se opet par puta čulo, i čini mi se da je stvarno taj hard disk. A ne znam, neću ga skidati kad radi. Ne može se ništa loše desiti, šta ne? To mi nije primarni disk, na njemu su mi samo filmovi i podaci neki.

Ne može se ništa loše desiti ali će s vremenom taj hard izdahnuti(ako je do njega), stoga preporučujem backup tog HD-a.
Isto tako,"sumnjivi zvukovi" se također mogu "čuti" prilikom iscrtavanja vektorske(a ponekad i rasterske) grafike;dakle sa čipova od grafičke kartice.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice